Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 3 часа, Jestira. рече Ko je rođen u pravoslavlju treba da bude pravoslavan, jer je ko što je rekao Draško privilegovan ima najveće blago u nasleđu, a Bog će da sudi i samo On zna ko će se spasti. Za naš narod spas je u pravoslavnoj crkvi i tek smo onda na dobrom putu... Ко је рођен у православљу најчешће је традиционално православан. Што вуче своје последице. sanja84 and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 10 часа, Bokisd рече Slazem se, ali onda se postavlja pitanje koji su kriterijumi u tekstu u vezi toga sta je onda to sto cini Pravoslavlje u sekti,.... dobar i posten covek,.... ili istinitost vere. Naravno, kako kazu svetitelji za spasenje nam je potrebna i prava vera, ali i da budemo dobri i posteni ljudi,.....ali, mi ovde pricamo o tome da se u tekstu osudjuju kao - sekta u Pravoslavlju - oni koji kao nisu dobri i posteni ljudi (u Pravoslavlju), ali ispravno veruju,.... a, sa druge strane proglasavaju se kao - Pravoslavlje u sekti - oni koji su kao dobri i posteni ljudi, ali nemaju ispravnu veru. To su dvostruki arsini, jer ovi u Pravoslavlju ispadaju sektasi, dok ovi u sekti ispadaju Pravoslavni,.... na potpuno razlicitim osnovama i bez principijalnog istrazivanja kako stvarno stoje stvari. Што се тиче праве вере, нама Србима све сажето и пржвакано нам је оставио Свети Сава у Жичкој беседи. Хвала му. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Пре сат времена, Дејан рече И св. Василије Острошки је уступао наше храмове католицима. А шта конкретно је противно канонима? О каквом саслуживању је реч? MA pusti ustupanje, reče človek da su nas djakon I anglikanski pastor služili zajedno liturgiju. Tu leži Zec... A ne u ust upanju prostora. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 1 минут, sanja84 рече MA pusti ustupanje, reče človek da su nas djakon I anglikanski pastor služili zajedno liturgiju. Tu leži Zec... A ne u ust upanju prostora. Рече човек, јеси ли ти проверила о чему је тачно реч? Е ту лежи зец Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 3 минута, Дејан рече Рече човек, јеси ли ти проверила о чему је тачно реч? Е ту лежи зец Ne, stvarno sam bio prisutan u Patrijaršiji, kad su anglikanci slavili Božić, i tad su bili anglikanski pop i pravoslavni đakon. I naš đakon mu uredno ljubi ruku kad mu predaje kandilo, a ovom neprijatno jer to kod njih nije običaj. Naravno, ni đakon, ni ostali pravoslavni koji su bili prisutni se nisu pričestili. Ja se u kanone ne razumem, ali ne vidim ništa loše u tome svemu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 Англиканска заједница у Београду прославила Божић | Српскa Православнa Црквa [Званични сајт] WWW.SPC.RS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 10 минута, Desiderius Erasmus рече Ne, stvarno sam bio prisutan u Patrijaršiji, kad su anglikanci slavili Božić, i tad su bili anglikanski pop i pravoslavni đakon. I naš đakon mu uredno ljubi ruku kad mu predaje kandilo, a ovom neprijatno jer to kod njih nije običaj. Naravno, ni đakon, ni ostali pravoslavni koji su bili prisutni se nisu pričestili. Ja se u kanone ne razumem, ali ne vidim ništa loše u tome svemu. znači neki nn đakon mu je dodao kandilo, jer nije koliko vidim bilo nikog osim ovog deteta? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 vidiš da stoje sa strane naši u delu za goste. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 7 минута, sanja84 рече vidiš da stoje sa strane naši u delu za goste. Ja ti rekoh šta sam svojim očima gledao, nemoj me sad daviti sa tim ceo dan. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече Ja ti rekoh šta sam svojim očima gledao, nemoj me sad daviti sa tim ceo dan. oprosti, nije mi cilj....samo sve nosi neku odgovornost znaš...pročitaj kanone vaseljenskih sabora i pazi kad ističeš osetljive informacije, pogotovu preuveličane i preterane ( da ne kažem lažne). "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 4 минута, sanja84 рече oprosti, nije mi cilj....samo sve nosi neku odgovornost znaš...pročitaj kanone vaseljenskih sabora i pazi kad ističeš osetljive informacije, pogotovu preuveličane i preterane ( da ne kažem lažne). Ok, ako sam išta lagao, Bog će mi suditi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече Ok, ako sam išta lagao, Bog će mi suditi. joj vidi sad njega...nije mi bio cilj da te gnjavim nego neki ljudi i "revnitelji" samo čekaju da se upecuju na te priče i zauvek odu iz crkve Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 10 часа, Дејан рече Дух дише где он хоће. Нико није рекао да је истинито исповедање мала ствар, а будућност православља је у неправославним народима. Pa, jeste, pise da Duh dise gde hoce, ali je pitanje kakve sve darove ljudima daje u Crkvi i van crkve, na primer kaze se i da nece svi uci u Carstvo koji govore Gospode, Gospode,... ima tu odredjenih nijansi,....itd,... Ne znam za ovo oko buducnosti pravoslavlja, iskreno da kazem, nisam nesto optimistican u sirenje pravoslavlja po svetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 2 часа, sanja84 рече MA pusti ustupanje, reče človek da su nas djakon I anglikanski pastor služili zajedno liturgiju. Tu leži Zec... A ne u ust upanju prostora. Pa, jeste po kanonima, problematicno i ustupanje liturgijskog prostora nekom drugom za sluzbu koji nije kanonski svestenik crkve,.... kao i sluzenje kanonskih svestenika sa onima koji su tu sluzili i koji su pripadnici drugih crkava. Plasticno, to je kao kada bi Barcelona ustupila Real Madridu svoj stadion i trenazne terene da igraju na njima kao domacini.... ,.... pa, ovi navijaci Barcelone bi 'srusili' i ceo stadion,..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Мај 8, 2020 Пријави Подели Написано Мај 8, 2020 пре 6 минута, Bokisd рече Pa, jeste po kanonima, problematicno i ustupanje liturgijskog prostora nekom drugom za sluzbu koji nije kanonski svestenik crkve,.... kao i sluzenje kanonskih svestenika sa onima koji su tu sluzili i koji su pripadnici drugih crkava. Plasticno, to je kao kada bi Barcelona ustupila Real Madridu svoj stadion i trenazne terene da igraju na njima kao domacini.... ,.... pa, ovi navijaci Barcelone bi 'srusili' i ceo stadion,..... pa mi ovde imamo liturgiju u katoličkom hramu. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука