Jump to content

Ko su protestanti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 29 минута, Bokisd рече

Pa, procitaj, ne znas englis,.... ima google,... :D ... ili mozda da se pita sv.Grigorije Veliki, ima tamo kod njega.

Znam ingliš, sasvim solidno ga znam.

Vidim da su Kopti u pitanju, predugačka je da čitam, a na preskok nisam okačio gde je taj duhovni problem.

Ako bi mogao ukratko da napišeš

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан рече

Znam ingliš, sasvim solidno ga znam.

Vidim da su Kopti u pitanju, predugačka je da čitam, a na preskok nisam okačio gde je taj duhovni problem.

Ako bi mogao ukratko da napišeš

Dobro, malo se salim.

Mislim, ako se vec interesujes, pa sam postavio da procitas (i koga interesuje).

Veruj mi, poslednjih dva dana i dve noci trazim po net - u sve sto ima u vezi ovoga pitanja pricesca zena tokom menstruacije na english... (jos nisam ni poceo sa ruskim,.... ima oci da mi ispadnu.... :takeoff:)

Ne znam sta te tacno interesuje, ali, recimo meni je ovo interesantno pod..... brojem 6. H.H. Pope Shenouda III teaching about women during menstruation time..... pa, pogledaj.

Ono, ima tu dosta materijala za razmatranje, ne mogu sad ja da izdvojim sta tebe tacno interesuje.

Подели на овим сајтовима

Mene interesuje duhovni aspekt, dakle dali smo fizički aspekt, krv pada na pod, raspada se , stvara neprijatan miris.

Mene interesuje taj duhovni, koji je konkretno duhovni problem da žena udje u hram i pričesti se tokom menstruacije .

Zašto bi to bilo zabranjeno, razumeš?

Ne znam na koliko načina treba da postavim isto pitanje da BiH dobio konkretan odgovor.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан рече

Mene interesuje duhovni aspekt, dakle dali smo fizički aspekt, krv pada na pod, raspada se , stvara neprijatan miris.

Mene interesuje taj duhovni, koji je konkretno duhovni problem da žena udje u hram i pričesti se tokom menstruacije .

Zašto bi to bilo zabranjeno, razumeš?

Ne znam na koliko načina treba da postavim isto pitanje da BiH dobio konkretan odgovor.

Uf, pa, ne mogu sad ponovo sve da trazim sto sam dosad citao. Procitaj onu 6. tacku koju sam postavio, ima te duhovne perspektive.

Mislim, ono, ako te precizno interesuje, pa potrazi. Nisam se ni ja dosad nesto udubljivao u to pitanje sta i kako, na primer kada bi licno imao istecenje u snu pre pricesca i da li bih se pricestio. Hvala Bogu dosad nisam imao takvu situaciju, ali, hipoteticki ako bi mi se desilo, ne bih se pricestio.

Zasto ? Zbog cega ? Pa, ne znam, nemam skroz 100% racionalan duhovan odgovor (trenutno citam i trazim odgovore u raznim pisanijama), ali, vec sam naveo, ono od sv.Dionisija mi je trenutno okey,....."O zenama kad su u afedronu (=u mesecnom ciklusu), da li im je dopusteno dok su u takvome stanju da ulaze u dom Boziji, smatram da je suvisno i pitati. Jer mislim da se ni one same, buduci verne i blagocestive, nece usuditi da u takvom stanju da ili pristupe Svetoj Trpezi, ili da se dotaknu tela i krvi Hristove. "

Samo zameniti za musko istecenje u snu. Eto, neka licna vera i licno blagocestije i moj licni boravak i zivot u crkvi oko 25. godina, i stekao sam takvu mentalnu i duhovnu licnost iz koje izlazi i takav stav u vezi pricesca tokom istecenja i slicno.

I, to je po meni ono sto sam vec naveo od sv.Grigorija Velikog,....And, therefore, let women (man....dodatak) consider with themselves, and if they do not presume, during their monthly courses (ili musko istecenje u snu) to approach the sacrament of the body and blood of our Lord, they are to be commended for their praiseworthy consideration; ...

..ne mogu vise, gotov sam, idem da spavam....pozdrav....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...