Jump to content

Ухапшем митрополит Амфилохије

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Митрополит приведен на „разговор”: Полицији “нејасно” шта се дешава испред православних храмова?"

...

WWW.IN4S.NET

Данас на велики хришћански и православни празник Цвијети, приведен је Митрополит Амфилохије. Нема објашњења зашто је приведен Митрополит, али како...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, obi-wan said:

"Митрополит приведен на „разговор”: Полицији “нејасно” шта се дешава испред православних храмова?"

...

WWW.IN4S.NET

Данас на велики хришћански и православни празник Цвијети, приведен је Митрополит Амфилохије. Нема објашњења зашто је приведен Митрополит, али како...

Čini se da je prekršio zakon protiv javnog reda i mira zbog okupljanja u vrijeme kad je na snazi zabrana...

Подели на овим сајтовима

Принц Филип о привођењу Митрополита Амфилохија: Врло нам је болно да сведочимо кршењу људског права на слободу вероисповести

Принц Филип о привођењу Митрополита Амфилохија: Врло нам је болно да сведочимо кршењу људског права на слободу вероисповести

Поводом данашњег привођења Митрополита Амфилохија и свештенства Митрополије црногорско-приморске од стране црногорске полиције, на друштвеној мрежи Твитер огласио се принц Филип Карађорђевић који је поручио да је у модерном добу врло болно сведочити о кршењу људског права на слободу вероисповести:

”У модерном добу, када смо мислили да је доба неслобода иза нас, врло нам је болно да сведочимо о кршењу људског права на слободу вероисповести. Схватам да нису сви верници и слобода избора треба да буде загарантована, али не схватам да људи који не верују у постојање Бога могу да буду тако неосетни на симболику њиховог чина коју верници сасвим сигурно поистовећују са делатношћу палог анђела. Свет није само како га ми видимо. Поштовање различитости је основа мира и напретка сваког друштва”, поручио је принц Филип.

MITROPOLIJA.COM

Поводом данашњег привођења Митрополита Амфилохија и свештенства Митрополије црногорско-приморске од стране црногорске полиције, на друштвеној мрежи Твитер огласио...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Митрополит Амфилохије и Андрија Мандић добили позив полиције за саслушање

Митрополиту Амфилохију данас је уручен позив да се јави да информативни разговор у цетињску полицију

amfilohije-foto-d-milovanovic_620x0.jpg

Митрополиту Амфилохију данас је уручен позив да се јави да информативни разговор у цетињску полицију.

Позив за информативни разговор уручен је и једном од лидера Демократског фронта, Андрији Мандићу.

Позиви су уручени још једном броју свештеника Митрополије.

Mитрополит је данас служио опело поводом смрти историчара Владимира Јовићевића, оца Андрије Јовићевића.

Андрија Јовићевић је бивши министар полиције ЦГ, а касније је био ангажован као политички противник Ђукановићевог режима.

WWW.NOVOSTI.RS

Митрополиту Амфилохију данас је уручен позив да се јави да информативни разговор у цетињску полицију

Подели на овим сајтовима

Митрополит Амфилохије после позива да се јави у полицију, јер је служио опело: Нека ме хапсе, одавно су у рату с Богом

Поручујем налогодавцима позива за саслушање да им се нећу одазвати јер имам своје обавезе

Фото Д. Миловановић

Поручујем налогодавцима позива за саслушање да им се нећу одазвати јер имам своје обавезе. Могу то учинити тек после понедељка и то једино на Цетињу. Ово што се десило је прича за себе, јер на никог није било осим његова три сина, супруга, калуђери, амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић, Андрија Мандић и ја. И сви на прописаном одстојању., казао је за "Новости" митрополит Амфилохије.

На питање да ли очекује репресивнији одговор надлежних каже:

- Што се мене тиче нека изволе да хапсе. Па мој претходник Јоаникије убијен је са свештенством, а митрополит Арсеније одлежао шест година у затвору. Да сам ја био у његово време био бих сигурно стрељан или доживотно осуђен у односу на њега.
Власт може да ради шта хоће И како хоће. Ја сам ипак митрополит Црне Горе и то Митрополије која је родила Црну Гору, ону праву, петровићевску изворну Црну Гору.
Ова власт нека што себе брука, него брука и Црну Гору пред међународном јавношћу,својим безакоњем и понашањем.
Објавили су рат Богу и Цркви која је стварала ову државу, рекао је Амфилохије.

WWW.NOVOSTI.RS

Поручујем налогодавцима позива за саслушање да им се нећу одазвати јер имам своје обавезе
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...