Jump to content

Новац и ваш однос према њему

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислим да је не умем с новцем. Ваљда сам таква рођена. Кад имам потрошим, дам, позајмим, кад немам-ћутим или узимам од банке, упадам у камате и све тако у круг! Не нервирам се пуно због њега, јер ми, ваљда, у животу и не треба пуно нечег за шта треба новац. "Пресекла" сам свој однос с њим јер ничему не води брига о новцу-само у болест (која исто захтева новац за лечење). Буде ми понекад криво што га нема више да бих остварила нешто више (као што је долазак на Сабор, рецимо), али, шта да се ради?!Тако је, како је!Можда би требало да мењам свој однос, а можда и не?!

bh8xal9bamozdainebi

Подели на овим сајтовима

• Одговори 61
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Новац и ја? Чист интерес – нема љубави. Кад га имам – трошим, кад га немам – ћутим.  Не кукам. Никада нисам била “алава” на паре. Научили су ме у породици да са алавошћу увек иде и проклетство и некако су ми то добро “усадили у главу”. Новцем се само обавља живот и готово. Нема ту места за љубав, јер је љубав према новцу опасна – превазилази све друге љубави. “Боље ти је да будеш поштена него богата” -говорила је моја баба. Некако се подразумевало да су богати непоштени!  “Коме је мало мало и много му је мало”.  И тако остадох поштена у свету  у ком “пара врти где бургија неће”.

Подели на овим сајтовима

gde me nadje......... novac joooj joooj joooj

mene oduševljava smirenje sa kojim je solomon pisao....ja sam ti tu  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' /> bangin confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused' /> smej.gif whackado smej.gif takeoff molimmmmm

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Некада имамо, некада посуђујемо, па враћамо, некада друге помажемо, а немамо ни пару остављену негдје по страни, али док год радимо и док нам плате редовно исплаћују, не жалимо се. Драго ми је што смо (чак и док сам била у избјеглиштву са дјецом) увијек, по Божијој милости, успјевали да домаћински испоштујемо све оне ситуације у којима је потребна већа количина новца (нпр. одласци дјеце на екскурзије и прославе матура, чак и скромније варијанте одласка дјеце на љетовање или зимовање). Никада нисмо драмили и када смо имали баш, баш, мало новца, лако смо се прилагођавали датој ситуацији. Сјећам се, када сам тек доселила овдје гдје смо, пошто је само муж радио, морала сам да прегурам дан са невјероватно малом количином новца и, с Божијом помоћу, успјевала сам. И, оно што је најважније, трошимо честито зарађено и никада нисмо спушталин образ на патос због новца. Богу хвала!

Подели на овим сајтовима

shuntavilo2

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

У принципу може да се господари новцем или да се служи новцу. Монетарна економска наука је као функције новца дефинисала: функција мере вредности, новац као средство промета (новац је роба за размену), новац као средство плаћања, новац као благо (после продаје и стицања одлаже се нова куповина, а новац се чува као резерва) и светски новац (новац као међународно средство плаћања). У бити новац је нужно зло; пошто је "нужно" морамо га имати, а пошто је "зло" не треба га много имати.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Мени је супер што га никада немам, када га имам увек га одмах и потрошим, тако да, срећом, немам потребу да "култивишем" било какав "однос" према истом.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Данас oшло пола новца за парфем  0110_hahaha 10е  0110_hahaha

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

кад научиш да бринеш о другоме, онда научиш и да бринеш о новцу.

углавном, некако се дефинише шта ти је приоритет у животу увек - смисао или форма - потршити га на нешто паметно или га само трошити.

некако сам га увек имао довољно, али сразмерно потребама.

кад боље размислим, никад новца доста - то је једина константа.

не потражујем га од Бога, надам се и да такву мисао нећу понети у гроб.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...