Милан Меденица :) Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Govorim o milionima i milijardama na računu. greengrinуствари, ти причаш о моћи, а не о парама? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Ne bih to tako nazvala. Poznajem jednu osobu koja se odrekla većine stvari koje se kod drugih podrazumijevaju jer se plaši da potroši novac, npr. kupuje najgoru kozmetiku, ili se kupa toliko rijetko da svi plješću kad se to dogodi, uvijek dopušta drugima da ga čašćavaju, sam to izuzetno rijetko radi, uvijek kad poklanja nekome nešto gleda da to bude nešto poput drvene olovke, grebe se o druge a sam skuplja pare na računu. Kad ga pitam zašto to on kaže može mi zatrebati, a i volim da imam pare. Elem, pitam se čemu pare, ako ih uopšte ne trošiš? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Тај никада неће имати милијарде и милионе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Ma suma nije važna važna je patologija Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Novcem se danas u velikoj meri kupuje sloboda i u tom smislu mislim da je dosta vazan. Inace, licno ga smatram "nuznim zlom" jer smo prisiljeni da se borima za njega bez obzira koliko nam je sustinski vazan ili nevazan... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Ne bih to tako nazvala. Poznajem jednu osobu koja se odrekla većine stvari koje se kod drugih podrazumijevaju jer se plaši da potroši novac, npr. kupuje najgoru kozmetiku, ili se kupa toliko rijetko da svi plješću kad se to dogodi, uvijek dopušta drugima da ga čašćavaju, sam to izuzetno rijetko radi, uvijek kad poklanja nekome nešto gleda da to bude nešto poput drvene olovke, grebe se o druge a sam skuplja pare na računu. Kad ga pitam zašto to on kaže može mi zatrebati, a i volim da imam pare. Elem, pitam se čemu pare, ako ih uopšte ne trošiš?лепо рече патологија.скупљање пепела је генерално патологија клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Профит је (у регуларним условима) у нај-најбољем случају 10%. Значи да је тај који има милионе и милијарде бар 10 пута толико дао другим људима кроз плате, обезбедио послове и слично. А што их држи на рачуну - па његове су паре, може да их држи где хоће. Ако их држи на рачуну, онда их банка инвестира у друге послове који опет креирају радна места итд. Стварно си постао капиталистички пропагатор,а можда си и плаћен за то...Од месечног профита милионера ,радницима иде ,па код најмилосрднијег газде,20%... Поред тога,основни циљ му је смањење запослених,што мање трошкова,и закидање на порезима,кад год може и не може... Али ово је смешно,оставља паре банкама,да би ове отварале нова радна места,јел се шалиш... greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> И само да вам дам пример Телекома Србије,где од укупне зараде,радницима иде око 10% , што је испод европског просека других телеком фирми који је око 15%. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Сигурно да сам плаћен да пропагирам капитализам и упропастим Србију... Који си ти манијак... Од 1978 до 1998 профит у америчким корпорацијама кретао се од 6 - 13%, што никада није било вишеод 9% националног дохотка, а често испод 6%. ("Basic Economics" T.Sowell страна 77). Друго, циљ привредника да је што ефикасније обавља своју делатност. Он покушава да смањи своје трошкове, на пример да компјутер направи једна особа за 5 сати уместо 10 особа за 40 сати. Да ИБМ није то радио, ти данас не би имао компјутер, већ би он и даље коштао десетине хиљада долара. Али ако погледаш шта се дешавало са бројем запослених у ИБМ-у, тај број није опадао, него је растао. Треће, како функционише банкарски систем и где иду паре које неко уложи боље прво прочитај па да разговарамо. Ако мислиш да банке све улоге закључају у сеф и чувају, преварио си се грдно. Оне не чувају више од 10% укупног улога, већ све иде у инвестиције - које отварају нова радна места итд. Иначе одакле мислиш да ти банка плаћа камату на улог? Пада им с` неба? Дај молим те информиши се мало, сваки пут на истој теми почнеш са небулозама. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Šta mislite o bogatašima koji imaju milijarde i milione na računu i opet jedino što žele jeste da ga umnože? O čemu se tu radi? Ja shvatam kada ljudi troše novac i kad ga zarađuju, ali šta je sa onom vrstom koja ga samo gomila da bi gomila bila veća? Ne shvatam poentu novca ako se ne troši nego se slaže na kamaru. 89898989898989 Takvih nema, niko nema "milijarde". Eventualno milijarde duga bankama, to da. Miliona moze da ima ali samo ako ih "trosi" odnosno investira. U suprotnom nema ni miliona. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Који си ти манијак... Немој да ти манијак да по ..... Ајд сад лепо погледај твој претходни пост(не овај),осмотри га добро, и реци,шта си њим хтео да кажеш? Сав новац који егзистира на тржишту у највећем делу иде запосленима,а оно што је у банкама,на отварању нових радних места??? И ти мени причаш о небулозама... confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> Што се банкарског система тиче,посебно у УСА,знам да су најзадуженија земља на свету,само што нико не сме да им тражи паре,а ако желиш детаље,нисам компетентан,али могу се посаветовати са мојом пријатељицом,банкарским саветником једне стране банке,да те изује из тих твојих шарених гастабајтерских гаћа и будалаштина (sweet dream)америчке штампе... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Посаветуј се са психијатром прво. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 oladite ljudi... to su samo pare... američke većim delom Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 ... Сав новац који егзистира на тржишту у највећем делу иде запосленима,а оно што је у банкама,на отварању нових радних места??? ... Pa manje vise tako to funkcionise. Profiti su mali, 5-6-7 %. Osim na brdovitom balkanu gde na dinar idu dva. Inace se ne ulazi u posao... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Max, razumem da nekome ko se ne bavi ekonomijom Zvonkov post moze izgledati neobican i nelogican, ali veruj mi, ako se bar i bazicno informises, videces da stvari stoje bas onako kako je napisao... Naime, on nije iznio neki svoj licni stav (sa kojim se mozes sloziti ili ne) vec cinjenice koje su plod razvoja ekonomske misli od samog nastanka Ekonomije kao nauke, dakle od Adama Smita i njegovog "Bogatstva naroda" do danas... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Amerika i Britanija su pre tridesetak godina kreirale i nametnule društveni model koji se, u stvari, krajnje pojednostavljeno rečeno, temeljio na kontroli bogatstva drugih. Tačnije, na pljački drugih država. Obično se taj model naziva globalizacijom. Taj model je prihvatila i Evropska unija ali ne za sebe, svoje članice, nego ga je nametala drugima, pre svega zemljama novim članicama i onima koji bi želeli da postanu deo tog evropskog kluba. Živelo se, dakle, od tudjeg rada a novac koji su ti drugi zaradjivali i štedeli bio je deponovan u američkim, britanskim i evropskim bankama. Od toga novca su živeli Amerikanci i Britanci. Taj model je sada doživeo potpuni kolaps i krizom su najviše pogodjeni oni koji su ga i kreirali. Niko, zaista niko, ne zna koliki su gubici u Americi, u kolikoj je Amerika dubiozi. Ne zna jer i nema pouzdanih podataka. Procenjuje se da je američka dubioza najmanje 600 triliona (600 hiljada milijardi) dolara, ali to je samo procena. Neki stručnjaci sugerišu da bi taj minimum mogao da bude i čitavih 800 triliona dolara. Da bi „zakrpila“ najhitnije rupe američka vlada je krenula u štampanje para. Koliko – i to je tajna. Procenjuje se da je do sada odštampano oko 11 triliona dolara. S druge strane, poznato je koliko novca su u Americi izgubile druge zemlje, koje su, po političkoj liniji, svoje depozite držale u američkim bankama. To je poznato tim zemljama ali je za javnost i dalje tajna. Postoje samo procene. Recimo da je Kina do sada izgubila skoro 5 triliona dolara, nešto približno tome i Nemačka i Britanija. ceo tekst http://www.srbijanet.rs/kolumne/28311-apsurdi-savremenog-sveta.html "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука