cloudking Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Malo sam zbunjen... meni su na nekim temam pravosalvci govorili da cu da zavrsim u paklu gde ce da mi vecno da mi vade zube... i to sve se nalazi "negde dole" Tako su mi na ovom forumu pricali pravoslavci... ovo sto sad pisete nema si veze sa onim u sta vam stado veruje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Malo sam zbunjen... meni su na nekim temam pravosalvci govorili da cu da zavrsim u paklu gde ce da mi vecno da mi vade zube... i to sve se nalazi "negde dole" Tako su mi na ovom forumu pricali pravoslavci... ovo sto sad pisete nema si veze sa onim u sta vam stado veruje... Ajde onda da malo bunimo te pravoslavce. greengrin Ja kazem da su raj i pakao sinonimi. nema raja i pakla kao destinacije vec kao pokazatelja odnosa prema Bogu. imamo problem koji se zove prijemcivost. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 3) Да ли је могуће да неко промени своје стање након смрти, тј. на пример да евентуално из пакла оде у рај (нпр. ако се дубоко покаје), или можда чак и обратно? Ovo prvo je moguce, ovo drugo nije. Могуће је покајање после смрти? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Dobro, postoje oni koji su svesno izabrali zlo. Postoje oni koji su sav svoj zivot podredili samom sebi i svojoj karijeri, uklanjajuci svim sredstvima prepreke na svom putu i gledajuci druge ljude kao na sredstvo za ostvarivanje svojih ciljeva. Oni, eto nisu mentalno bolesni. Jednostavno su takvi. Kako takvi ljudi mogu da se spasu? Upale TV ovih dana i ugledaju reč o Hristu Isusu. U njima se začne verovanje u Njega, i stupe na put spasenja... Dalje, sta uopste i znaci taj proces spasavanja? To je proces odustajanja od sebe zarad nekog drugog i Nekog boljeg. Ako u raju nece biti nikakvih zemaljskih stvari, zasto mnogi verujuci ljudi gube toliko vremena na iste? Vernik je grešan čovek koji veruje u Vaskrslog Hrista. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 3) Да ли је могуће да неко промени своје стање након смрти, тј. на пример да евентуално из пакла оде у рај (нпр. ако се дубоко покаје), или можда чак и обратно? Ovo prvo je moguce, ovo drugo nije. Могуће је покајање после смрти? Nakon smrti ima pokajanja ali je to beskorisno pokajanje ne donosi dusi nista. Covek sam ne moze da promeni svoje stanje vec to mogu da ucine njegovi bliznji tako sto ce da daju da se njegovo ime pominje na Proskomidiji, da citaju molitve pre svega Psaltir i da cine milosrdna dela u ime umrlog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 3) Да ли је могуће да неко промени своје стање након смрти, тј. на пример да евентуално из пакла оде у рај (нпр. ако се дубоко покаје), или можда чак и обратно? Ovo prvo je moguce, ovo drugo nije. Могуће је покајање после смрти? Nakon smrti ima pokajanja ali je to beskorisno pokajanje ne donosi dusi nista. Covek sam ne moze da promeni svoje stanje vec to mogu da ucine njegovi bliznji tako sto ce da daju da se njegovo ime pominje na Proskomidiji, da citaju molitve pre svega Psaltir i da cine milosrdna dela u ime umrlog. Хвала. Вероватно је и Аквилио на то мислио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 3) Да ли је могуће да неко промени своје стање након смрти, тј. на пример да евентуално из пакла оде у рај (нпр. ако се дубоко покаје), или можда чак и обратно? Ovo prvo je moguce, ovo drugo nije. Могуће је покајање после смрти? Nakon smrti ima pokajanja ali je to beskorisno pokajanje ne donosi dusi nista. Covek sam ne moze da promeni svoje stanje vec to mogu da ucine njegovi bliznji tako sto ce da daju da se njegovo ime pominje na Proskomidiji, da citaju molitve pre svega Psaltir i da cine milosrdna dela u ime umrlog. Хвала. Вероватно је и Аквилио на то мислио. Akvilije zastupa apokatastazu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Malo sam zbunjen... meni su na nekim temam pravosalvci govorili da cu da zavrsim u paklu gde ce da mi vecno da mi vade zube... i to sve se nalazi "negde dole" Tako su mi na ovom forumu pricali pravoslavci... ovo sto sad pisete nema si veze sa onim u sta vam stado veruje... ...ama mracnjak moj nemoj ti meni nista da se plasis...raj i pakao ti uopste nisu neka mjesta,i tamo nema nikakav cika zuba,to sam se ja samo malo s tobom zekila znas ....evo najjednostavnije,i raj i pakao su ti potpuno ista stvar,samo je svaciji dozivljaj drugaciji...onoliko koliko neko voli Hrista ce mu tamo biti lijepo...Hristos ce sve jednako da ljubi,ali onima koji ne mogu da Ga podnesu to ce da bude kazna... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 http://blagobitije.blogspot.com/2010/12/sveti-ignjatije-brjancaninov-slovo-o_2397.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Malo sam zbunjen... meni su na nekim temam pravosalvci govorili da cu da zavrsim u paklu gde ce da mi vecno da mi vade zube... i to sve se nalazi "negde dole" Tako su mi na ovom forumu pricali pravoslavci... ovo sto sad pisete nema si veze sa onim u sta vam stado veruje... ...ama mracnjak moj nemoj ti meni nista da se plasis...raj i pakao ti uopste nisu neka mjesta,i tamo nema nikakav cika zuba,to sam se ja samo malo s tobom zekila znas ....evo najjednostavnije,i raj i pakao su ti potpuno ista stvar,samo je svaciji dozivljaj drugaciji...onoliko koliko neko voli Hrista ce mu tamo biti lijepo...Hristos ce sve jednako da ljubi,ali onima koji ne mogu da Ga podnesu to ce da bude kazna... Uprpala se pa menjas pricu? Kako to mislis da se plasim necega za sta znam da ne postoji? Ne plasim se, samo sam malo sarkastican, a to je koncept koji je komplikovan da shvatanje i ne razume ga bas svako... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Malo sam zbunjen... meni su na nekim temam pravosalvci govorili da cu da zavrsim u paklu gde ce da mi vecno da mi vade zube... i to sve se nalazi "negde dole" Tako su mi na ovom forumu pricali pravoslavci... ovo sto sad pisete nema si veze sa onim u sta vam stado veruje... ...ama mracnjak moj nemoj ti meni nista da se plasis...raj i pakao ti uopste nisu neka mjesta,i tamo nema nikakav cika zuba,to sam se ja samo malo s tobom zekila znas ....evo najjednostavnije,i raj i pakao su ti potpuno ista stvar,samo je svaciji dozivljaj drugaciji...onoliko koliko neko voli Hrista ce mu tamo biti lijepo...Hristos ce sve jednako da ljubi,ali onima koji ne mogu da Ga podnesu to ce da bude kazna... Uprpala se pa menjas pricu? 4chsmu1 Kako to mislis da se plasim necega za sta znam da ne postoji? Ne plasim se, samo sam malo sarkastican, a to je koncept koji je komplikovan da shvatanje i ne razume ga bas svako... kriminalac ...a izvini od cega sam se to uprpala,kako li vec rece...postoji TO mracnjak vjeruj mi...al' ne volim ti ja te price o raju i paklu,znas,nije takav Bog,On sve jednako voli,pa kako onda da pravi neke podjele,na ovamo i onamo...i price o nekakvim kazanima u kojima se neki kuhaju vjecno,i tako...bas mi to bezveze,nije Bog tiranin...hvala za ruzu,evo i tebi jedna ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Nakon smrti ima pokajanja ali je to beskorisno pokajanje ne donosi dusi nista. Covek sam ne moze da promeni svoje stanje vec to mogu da ucine njegovi bliznji tako sto ce da daju da se njegovo ime pominje na Proskomidiji, da citaju molitve pre svega Psaltir i da cine milosrdna dela u ime umrlog. Odkad to mozes da se molis umesto drugog i da cinis dobra dela?I odkad je to spasenje uslovljeno time koliko si milostivih dela ucinio?Jos samo da ubacimo mitarstva u tu pricu. kriminalac Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Nakon smrti ima pokajanja ali je to beskorisno pokajanje ne donosi dusi nista. Covek sam ne moze da promeni svoje stanje vec to mogu da ucine njegovi bliznji tako sto ce da daju da se njegovo ime pominje na Proskomidiji, da citaju molitve pre svega Psaltir i da cine milosrdna dela u ime umrlog. Odkad to mozes da se molis umesto drugog i da cinis dobra dela?I odkad je to spasenje uslovljeno time koliko si milostivih dela ucinio?Jos samo da ubacimo mitarstva u tu pricu. kriminalac Oduvek a o mitarstvima je bilo mnogo tema isuvise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Ne mozes da cinis dobra dela umesto nekog drugog.Sta sa onim ljudima za koje se niko ne moli niti cini milostinju umesto njih?To spasenje svodi na trgovinu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Ne mozes da cinis dobra dela umesto nekog drugog.Sta sa onim ljudima za koje se niko ne moli niti cini milostinju umesto njih?To spasenje svodi na trgovinu. 0203_cool Узе ми реч из уста! http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука