Jump to content

Разговор о рају и паклу у православљу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па нећете бити неки дух након смрти.

Mozes li onda u svetlu ove izjave da mi objasnih tzv. klinicku smrt?

Ko to koga vidi u tim trenucima apsolutnog gubitka svesti?

Biological analysis and theories of near-death experience

Ne treba mi kvota iz vikipedije, nego mi svojim recima objasni kratko, onako po Crkvi, sto bi rekli...

I mahnite se te vikipedije vise, dajte nesto malo ozbiljnije od toga, poceli ste da je koristite kao referencu za sve redom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ovde naravno, kao i uvek, nisi nista konkretno rekao...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam brate. Ima raznih duhova pa je pitanje kakvog je porekla ta slika tokom kliničke smrti.

Ovo ti je kao da se igramo autizma... ajmo opet, valjda sad uspe...

...

Dakle, covek je video sopstveno telo - sta je ON bio dok je gledao svoje telo (i cuo zvuke u sali, i...)?

I niko nije ni pomenuo Vaskrsenje, naravno da cemo onda svi da imamo telo...

Ok, što se odmah ljutiš? To znači da ipak postoji duša van tela. Nego, nije mi jasno ovo sa vaskrsenjem. Znači, mi umremo, duša nam je u raju ili paklu, čekamo vaskrsenje pa da opet budemo u telu ili kako već? De pojasni mi ovo, života ti. Ništa ne razumem...kojim redosledom sve to ide?

Sto bi reko vladika Grigorije - ovo su pitanja za Gospoda Boga... :(

Подели на овим сајтовима

I da dodam samo ovo:

"U grobu Telom, u adu dušom kao Bog, u Raju s razbojnikom, i na Prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjujući, Neograničeni"

:(

Подели на овим сајтовима

Па нећете бити неки дух након смрти. Ми хришћани не верујемо у "живот након смрти", ми верујемо у живот након васкрсења у Есхатону, дакле у телу...

:( prstgore prstgore :)

Заиста невероватно.

Подели на овим сајтовима

Ovde naravno, kao i uvek, nisi nista konkretno rekao...

Kao i uvek?

Dobro, ovo samo dokazuje koliko si ti nerazuman covek.

Tvoja tvrdoglavost - tvoj problem.

Подели на овим сајтовима

I da dodam samo ovo:

"U grobu Telom, u adu dušom kao Bog, u Raju s razbojnikom, i na Prestolu bio si, Hriste, sa Ocem i Duhom, sve ispunjujući, Neograničeni"

A da nije i Hristos doziveo klinicku smrt ili prosao kroz mitarstva?

Подели на овим сајтовима

I da dodam samo ovo:

A da nije i Hristos doziveo klinicku smrt ili prosao kroz mitarstva?

Kakve to veze ima sa ovim kondakom?

Подели на овим сајтовима

Ne znam brate. Ima raznih duhova pa je pitanje kakvog je porekla ta slika tokom kliničke smrti.

Ovo ti je kao da se igramo autizma... ajmo opet, valjda sad uspe...

...

Dakle, covek je video sopstveno telo - sta je ON bio dok je gledao svoje telo (i cuo zvuke u sali, i...)?

I niko nije ni pomenuo Vaskrsenje, naravno da cemo onda svi da imamo telo...

Ok, što se odmah ljutiš? To znači da ipak postoji duša van tela. Nego, nije mi jasno ovo sa vaskrsenjem. Znači, mi umremo, duša nam je u raju ili paklu, čekamo vaskrsenje pa da opet budemo u telu ili kako već? De pojasni mi ovo, života ti. Ništa ne razumem...kojim redosledom sve to ide?

Sto bi reko vladika Grigorije - ovo su pitanja za Gospoda Boga... :(

Čim vama samima nešto nije jasno, odmah je u pitanju sveta tajna ili je pitanje za Gospoda Boga...kad nemate odgovor, ovo vam je omiljena rečenica, koja govori o tome da ste ograničeni k'o terasa  prstgore

Подели на овим сајтовима

Vrlo cudna recenica, kao da si je odnegde prekopirala... narocito kad uzmemo u obzir da ti i ja nismo nikad direktno ucestvovali na nekoj slicnoj temi...

A ja imam odgovor, ali ako krenem rasucemo se na narednih 50 strana, kao na linku koji si videla...

Jer brat Nikola i jos neki s njim imaju svoj mainstream - i to je to...

Konacno, tebi ne moze niko da uskrati licno misljenje, samo izvoli...

Подели на овим сајтовима

A ako vec volis ovakve teme, samo mi direktno odgovori na ovaj kondak...

Inace, odgovor na njega nekako uvek svi silogisti izbegavaju, i koriste se forama da bi se na kvarno izvukli, kao brat Nikola na prosloj strani...

...

Подели на овим сајтовима

Vrlo cudna recenica, kao da si je odnegde prekopirala... narocito kad uzmemo u obzir da ti i ja nismo nikad direktno ucestvovali na nekoj slicnoj temi...

A ja imam odgovor, ali ako krenem rasucemo se na narednih 50 strana, kao na linku koji si videla...

Jer brat Nikola i jos neki s njim imaju svoj mainstream - i to je to...

Konacno, tebi ne moze niko da uskrati licno misljenje, samo izvoli...

Nismo do sada diskutovali, ali sam diskutovala sa ljudima koji imaju slične stavove kao ti i uvek isti odgovor dobijem: to je sveta tajna, ili: to samo Gospod Bog zna. Osim toga, gvirnula sam na forum "Verujem" i tamo se malo pobliže upoznala sa tvojim likom i delom. joooj Znam da ćeš se razbucati po temi jer ni tebi ništa nije jasno pa kako onda da objasniš drugima? A što se tiče brata Nikole, ja mu skidam kapu jer je jako razuman čovek koji ne "pada" na misticizam, mitarstva i slične nebuloze.

Подели на овим сајтовима

A ako vec volis ovakve teme, samo mi direktno odgovori na ovaj kondak...

Inace, odgovor na njega nekako uvek svi silogisti izbegavaju, i koriste se forama da bi se na kvarno izvukli, kao brat Nikola na prosloj strani...

...

Di to piše? :) Ako ne u Bibliji, ne priznajem ništa. joooj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...