Jump to content

Izvan-crkveni tumači Biblije

Препоручена порука

40 minutes ago, Дејан said:

Ne zvučite kao teoretičar zavere, zvučite kao one fine bakica koje pokucaju na vrata i hoće da pričaju o Bibliji. Znate one bakice iz Jehovinih svedoka

Hahahaha bas ste me nasmejali, ali zaista. Volela bih da cujem i vase misljenje na temu, ne samo iznosenje javno poznatih podataka, to svako moze naci na pretrazivacu. Kakav je vas odnos sa Bogom?

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Novoredjena рече

Hahahaha bas ste me nasmejali, ali zaista. Volela bih da cujem i vase misljenje na temu, ne samo iznosenje javno poznatih podataka, to svako moze naci na pretrazivacu. Kakav je vas odnos sa Bogom?

Javno dostupni podaci su i ovi koje vi iznositi.

Sve već vidjeno, ima vas ko kamenja ispod mosta.

Moj odnos je , za početak, da se ne pravim mnogo pametan i da poštujem ustrojstvo koje je sam Bog uspostavio.

Dakle ovako, kada bi svaka Biblija , bilo štampana ili digitalna, nestala sa lica zemlje, Crkva i dalje ostaje. Nije Biblija stvorila Crkvu, već Crkva Bibliju. Crkva je stvorila i svetootačko predanje.

Za nekog ko samo čita Bibliju, imate simptomatično mnogo razmišljanja o papi, RKC , bogosluženjima. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Novoredjena рече

@MedeskiJa ne pripadam nijednoj denominaciji.

Rekli ste da ste kršteni, a ne priladate ni jednoj verskoj zajednici, kako to?

Подели на овим сајтовима

Ja naprimer obozavam da citam o uzgajanju cveca, i imam poprilicno teoretskog znanja, ali mi gotovo svaka biljka koju posadim ugine

Gospod kaze, poznacete ih po plodovima njihovim.

Eto vidiš, Bog je poslao poruku, al izgleda je niste čuli

Подели на овим сајтовима

On 12.4.2020. at 2:31, Novoredjena рече

Da bi razumeli pismo morate imati Svetog Duha, koji nas uvodi u sveto trojstvo i pomaze nam kroz zivot.

Јој, ћеро, само полако. Не постоји никакво тројство, већ Тројица у јединству, Отац, Син и Дух Свети. Три ипостаси једнаког божанства, јединственог по природи. А то, што уображавамо да и сами имамо то божанство по природи, то је од Духа који дише гдје хоће. И хоће да дише и кроз тебе, зато си и крштена, али не тако како си ти замислила, јер Га немаш (нико Га нема) по природи. Печат Његовог дара примамо и Он нам дође као оно што Црква и јесте, као благодат Божја. И немој, молим те, да ту благодат Духа (Цркве) сводиш само на мисао, то није истина.

Подели на овим сајтовима

On 17.5.2020. at 5:03, Novoredjena рече

Zato Bibliju treba da tumaci svako za sebe i time dobija licna otkrivenja. 

A, da li si se zapitala: otkuda ti uopšte Biblija? Zašto prihvataš baš ovaj kanon Pisma? Da li si svesna da je Crkva kroz vekove prepoznavala koji spisi treba da uđu u kanon, a koji ne? Postojala su mnoga jevanđelja, poslanice i apokalipse; i onda je Crkva vremenom neke uvrstila u kanon, a neke nije.

No, u svakom slučaju, ne negiram da ti imaš neki iskustveni odnos sa Bogom; ali, kopaj dalje, i doći ćeš do Crkve. I u njoj ćeš još mnogo prisnije upoznati Gospoda. :ok:

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Desiderius Erasmus said:

A, da li si se zapitala: otkuda ti uopšte Biblija? Zašto prihvataš baš ovaj kanon Pisma? Da li si svesna da je Crkva kroz vekove prepoznavala koji spisi treba da uđu u kanon, a koji ne? Postojala su mnoga jevanđelja, poslanice i apokalipse; i onda je Crkva vremenom neke uvrstila u kanon, a neke nije.

No, u svakom slučaju, ne negiram da ti imaš neki iskustveni odnos sa Bogom; ali, kopaj dalje, i doći ćeš do Crkve. I u njoj ćeš još mnogo prisnije upoznati Gospoda. :ok:

Da li bilo ko treba da se za odgovor obraca knjigama, teolozima, crkvi ili Bogu? 

Vidim da ste svi "skocili" u odbranu pravoslavne crkve, a ne Bozije reci. Pa molim da mi onda pojasnite. Da li to znaci da ne verujete u Jevandjelje, u Otkrivenje...? 

Nikoga ne kritikujem i ne napadam, trazim odgovor koji ne dobijam.

Sta mislite da li se Svetima obracao Bog ili su postali Sveti svojom voljom? Da li mislite da mi kao pala bica mozemo da se promenimo bez Bozijeg uticaja? Koja je nasa svrha na zemlji? Kako dolazimo do spasenja? O tome govori Novi zavet, ali mi deluje da to negirate.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Novoredjena рече

Da li bilo ko treba da se za odgovor obraca knjigama, teolozima, crkvi ili Bogu? 

Pa, sve zajednice reformacijske baštine tvrde da se za odgovor obraćaju Bogu, a opet postoji na stotine denominacija. Kako to da im Bog daje različite odgovore?

пре 4 минута, Novoredjena рече

Vidim da ste svi "skocili" u odbranu pravoslavne crkve, a ne Bozije reci. Pa molim da mi onda pojasnite. Da li to znaci da ne verujete u Jevandjelje, u Otkrivenje...? 

Božja reč se sastoji od mnogih spisa. Crkva je prepoznavala koji spisi treba da uđu u kanon Pisma, a koji ne. Ne misliš valjda da je kanon Biblije odštampan u nekoj nebeskoj štampariji? Dakle, naravno da verujemo u Jevanđelje i Otkrivenje, samo smo svesni kako je Jevanđelje došlo do nas. Zašto prihvataš baš ova 4 Jevanđelja? Zašto veruješ Crkvi da je odabrala ispravna Jevanđelja za kanon? Zašto ne prihvataš Tomino Jevanđelje ili Petrovu Apokalipsu?

• Свиђа ми се 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Novoredjena said:

Kako bi objasnila ovaj stih iz 1.Tim.3.

15. Ако ли се задржим, да знаш како се треба владати у дому Божијему, који је Црква Бога живога, стуб и тврђава истине.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Novoredjena рече

Sta za vas naci da je Isus put, istina i zivot? Ili sta mislite da je Gospod mislio time sto je rako da udjemo na uska vrata? Ne umanjujem vrednost Svetih, jer sam i sama daleko od karaktera kakav su posedovali te time postali sveti. Ne kazem ni to da se mozda oni ne zalazu kod Gospoda za sve one koji zele u njegovo kraljevstvo. Ali cemu onda Isus, da bi se spasili, a onda molili Sv. Nikoli? Neka mi Gospod Bog oprosti ako gresim.

Crkva je živa zajednica, živo telo Hristovo. "Bog nije Bog mrtvih, nego živih. Svi su u Njemu živi". Svetitelji iako fizički mrtvi, živi su u Gospodu, i deo su žive crkve koja traje od pedesetnice. Mi Svete, kao našu braću u Hristosu, zamolimo za pomoć u molitvi, jer "gde su dvoje ili troje okupljeni u moje ime, tu sam i Ja među njima". Vladika Nikolaj je pričao o tome da je Protestantima to neshvatiljivo zbog njihovog previse individualnog odnosa prema Bogu. Telo Hristovo nije pojedinac, već crkva. Bez glave (Hristosa) i bez tela (crkve) pojedinac je samo ud. O tome se radi.

пре 15 часа, Novoredjena рече

Nadam se da ne zvucim kao teoreticar zavere, ali mislim da cemo biti u prilici da jako brzo dozivimo drugi Hristov dolazak, ali cemo pre toga svedociti ciji je papa sluga. Do tih zakljucaka dolazim iz Starog zaveta

Ako si to zaključila na osnovu proročanstva proroka Danila o malom rogu, znaj da je Antioh Epifan IV najverovatnije taj čuveni mali rog. Dolazi do zabune zbog toga što Protestanti devterokanonske knjige smatraju apokrifima, pa i dan danas traže malog roga i nalaze ga u papi. Subotari pre svega. Dve knjige Makavejske govore o tome. Preporučujem ti i to da proučiš.

A što se tiče boldovanog, mnogi su to mislili i mnogi su se prevarili. Ta potreba za datiranjem dana Hristovog dolaska verovatno nalazi psihičku podlogu u tome što je čoveku teško da zamisli da ovaj svet može da nastavi normalno da teče i nakon njegove smrti. Ja verujem da će Hristos doći u slavi, da li ću biti živ ili mrtav ne znam, jer "O onom danu ili času niko ne zna, ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac".

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Степекс said:

Crkva je živa zajednica, živo telo Hristovo. "Bog nije Bog mrtvih, nego živih. Svi su u Njemu živi". Svetitelji iako fizički mrtvi, živi su u Gospodu, i deo su žive crkve koja traje od pedesetnice. Mi Svete, kao našu braću u Hristosu, zamolimo za pomoć u molitvi, jer "gde su dvoje ili troje okupljeni u moje ime, tu sam i Ja među njima". Vladika Nikolaj je pričao o tome da je Protestantima to neshvatiljivo zbog njihovog previse individualnog odnosa prema Bogu. Telo Hristovo nije pojedinac, već crkva. Bez glave (Hristosa) i bez tela (crkve) pojedinac je samo ud. O tome se radi.

Ako si to zaključila na osnovu proročanstva proroka Danila o malom rogu, znaj da je Antioh Epifan IV najverovatnije taj čuveni mali rog. Dolazi do zabune zbog toga što Protestanti devterokanonske knjige smatraju apokrifima, pa i dan danas traže malog roga i nalaze ga u papi. Subotari pre svega. Dve knjige Makavejske govore o tome. Preporučujem ti i to da proučiš.

A što se tiče boldovanog, mnogi su to mislili i mnogi su se prevarili. Ta potreba za datiranjem dana Hristovog dolaska verovatno nalazi psihičku podlogu u tome što je čoveku teško da zamisli da ovaj svet može da nastavi normalno da teče i nakon njegove smrti. Ja verujem da će Hristos doći u slavi, da li ću biti živ ili mrtav ne znam, jer "O onom danu ili času niko ne zna, ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac".

Da se ne bi rasplinjavali previse, opsirna je tema, i opet smatram da kako smo stvoreni kao bica sa slobodnom voljom, tako je sigurno da se svi necemo u mnogome sloziti. 

Ja cu vam svima reci opet svoje misljenje. Smatram da zajednica (crkva) mora da postoji, i pripadam jednoj, li nemamo naziv, ne kazemo ni da smo adventisti, nit protestanti, nit pravoslavci...Okupili smo se kao ljudi koji veruju u Boga, i Isusa Hrista kao sina Bozijeg. Ono oko cega samo se slozili i zbog cega okupili je verovanje da verujemo u postojanje raja i pakla. Verujemo da po zapovestima niko ne bi dosao Bogu, te da je Isus razapet, umro i vaskrsnuo da bi se mi spasili nasih grehova. Zbog toga se krstavamo potapanjem u vodu, ispovedamo Hristu grehe u pokajanju, te smatramo da po milosti njegovoj dobijamo spasenje. 

Verujem da je Isus jedini put do Boga. Verujem u praznovanje subote, pa me mozete nazvati i adventistom. Verujem da mi sami po sebi nikada necemo biti dovoljno dobri bez pomoci Bozije. Verujem da je previse gordosti i oholosti upavo sada u celoj ovoj raspravi, i da smo definitivno otisli u pogresnom pravcu dokazujuci ko je u pravu, a ne kako biti Bogu po volji. Prihvatam sta god kazete i mislite, najmanje pameti imam medju vama, vidim da ste nacitani. Ocekivala sam da ima bilo ko da podeli nesto iz licnog iskustva, jer nemoguce je da nemate da podelite ni jedno iskustvo sa Bogom koje ce da potkrepi ove nase price. U svakom slucaju hvala vam. Ja sam nazalost ili na srecu Nista bez Boga, pa cu zato da se i nadelje drzim onoga sto imam kao zivo iskustvo. 

Ostanite mi zdravo!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...