Bokisd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Пре сат времена, Feniks. рече A zar pričešće od pre 2 nedelje više ne važi u nama? Bože mili! Ako se na dan smrti ne pričestimo, odosmo u pakao?! A, sta ce biti sa onima koji se cesce pricescuju (jer nisu na tako extra duhovnom nivou da mogu cesto ili super cesto da se pricescuju) i bas su se spremali tokom Velikog posta za pricesce na Vaskrs ? Sta cemo sa njima ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 7 минута, ana čarnojević рече Да, све препоруке лекара треба поштовати. Напољу, растојање итд. Срђане, пост посвећујем онима којима као и мени свет више није исти од када сам прочитала да су цркве у Немачкој затворене у току Васкршњег поста. Мере државе Србије? Неке су оправдане неке су врло проблематичне. У Загребу после земљотреса новинарка поставља питање треба ли ванредно стање. Одговор госта у студију.. Не. Ако буде потребе заседаће Сабор. Шта треба код нас? Да луди Вулин пошаље писмо још луђем Психу, без Скупштине и ичега и оп ванредно стање. Дошли смо до тога да ми се прети са апсолутном забраном изласка. Италијански сценарио? Због литургија? Ајде важи. Уопште ми се не полемише. Сви имамо црвену линију, ја своју имам. Надам се да има и СПЦ. Политизујете без потребе. Sanja Т. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 2 минута, Bokisd рече A, sta ce biti sa onima koji se cesce pricescuju (jer nisu na tako extra duhovnom nivou da mogu cesto ili super cesto da se pricescuju) i bas su se spremali tokom Velikog posta za pricesce na Vaskrs ? Sta cemo sa njima ? Да се причесте чим им буде могуће и да размисле о односу према Цркви и причешћу. Мој лаички савет. Драшко, Sanja Т., TSCHeTSCHen and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 6 минута, Bokisd рече A, sta ce biti sa onima koji se cesce pricescuju (jer nisu na tako extra duhovnom nivou da mogu cesto ili super cesto da se pricescuju) i bas su se spremali tokom Velikog posta za pricesce na Vaskrs ? Sta cemo sa njima ? Zapravo i sama sam jedna od njih, ( koji se češće pričešćuju zbog slabog duhovnog nivoa) ali se sada povlačim, jer situacija tako zahteva. Oni koji baš sad rešiše- pa ne znam- verujem ako ih sad Gospod pozva, pozvaće ih opet ❤️ Milica Bajic, Драшко and jovanstanic је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovanstanic Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 12 минута, ana čarnojević рече Италијански сценарио? Због литургија? Ајде важи. To ćeš najbolje da objasniš zaraženim valjevskim sveštenicima, njihovim porodicama i parohijanima kojima su svetili vodice i ep. Milutinu koji je nažalost hitno prevežen u Beograd i nadamo se da nije korona i da će biti dobro. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече Да се причесте чим им буде могуће и да размисле о односу према Цркви и причешћу. Мој лаички савет. Okey, neka razmisle,..... ali, u kontekstu price - dok tako razmisljalju sta i kako,.... desi se i odu Bogu na istinu i ostanu bez pricesca,.... Mislim, da crkva treba, ....treba, ... to joj je u duznosti da vrsi sluzbu Boziju i pricescuje ljude,... i onda ostaje da se nadju modaliteti, nema druge,... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 1 минут, Bokisd рече Mislim, da crkva treba, ....treba, ... to joj je u duznosti da vrsi sluzbu i pricescuje ljude,... i onda ostaje da se nadju modaliteti, nema druge,... Слажем се. Bokisd, jovanstanic and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Jel bio neko danas u crkvu? Kakav je bio scenario? Bilo je ljudi? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jecić Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 38 минута, Предраг М рече Св. Марија Египћанка се није причестила 40год док није изашла из пустиње... Да,она је имала реалан разлог за то. Живот у покајању. Свако треба по срцу да дела. Срце не вара. Или хрли или стоји. Ко се боји нека остане дома. Хвала Богу да су Цркве отворене и да се служе свете литургије. Sanja Т., obi-wan and Предраг М је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Прошле недеље сам био на литургији и причестио се. Нисам планирао ове недеље да се причешћујем. Мислим да би било неодговорно због оних који су то хтели, да им правим проблем, зато нисам желео да идем. А да сам хтео, вероватно бих звао свештеника да питам шта да радим. Мислим да нам је тренутно најбитније послушање онога што кажу доктори и да покажемо одговорност и љубав и за оне који нису црквени. И то је добра лекција смирења, а ми да се молимо Господу Богу и Пресветој Владичици Нашој Богородици да ово што пре прође. Литургија има, свештеници ће сигурно наћи начин да причесте оне који то желе. Не треба ситуацију чинити гором тражећи своју вољу. Жао ми је људи због свега! TSCHeTSCHen, jovanstanic, Milica Bajic and 6 осталих је реаговао/ла на ово 5 4 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Кад дође Јово Бакић на власт, сви вируси, све са сиромаштвом ће се разбежати, а уместо кише падаће јеврићи у апоеним од по 50 кека. Верујем да ће тада 2/3 епископата СеПеЦе да затражи азил у Русији, јер тамо им је и место....затуцани иду затуцанима. Слуге диктатора иду другом диктатору. И наступиће слобода....живеће се срећно и весело..до краја живота. Чак ће и РТС да промени уређивачку пАлитику. Није ситина? Како није истина, било у новинама...Данас објавио. Жива истина, ето вам и извор. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 Liturgiju služili napolju ispred crkve, ljudi stoje vidno razmaknuti. Došla policija . Otišli posle nekolikominutnog razgovora sa sveštenikom. Ali je služena, Slava Bogu! Milica Bajic, Aleksandra_A, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 6 минута, ana čarnojević рече Ти видиш политику. Моје настројење је есхатолошко. Од почетка ситуације воза ме само то. Политика се ту наместила да се фино види простор за манипулацију. Па како да не видим када користите речи Психо и луди Вулин у контексту мера које су прописане? Како то да схватим него као тезу да су мере такве какве су јер о њима одлучују лудаци? А то просто није истина у овом случају, просто су ове и још можда теже мере неопходне ако нећемо да нам умре хиљаде људи који не морају да умру. Без обзира што можда Хр Сабор не сматра тако, или што до јуче нису сматрали Британци, Французу или Американци. Реакције већине држава на ову кризу су биле безмало скандалозне, а наша, хвала Богу, није међу њима. А што се есхатолошке перспективе тиче, не верујем у Бога који ће ускрстити било шта од својих добара онима који се у време заразе не причесте неко време. Нарочито када могу да чују гомилу различитих мишљења од оних који би требало да буду Његови представници на земљи - од Кирила до оних на супротном спектру ставова. Али не кажем да треба ускратити причешћа, далеко било - само наћи начин који је најбезбеднији могћи. Жика, jovanstanic, Milica Bajic and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 I kod nas je sluzena Liturgija, jer zvanicno nije stiglo obavjestenje sta raditi, ako sam dobro shvatila, patrijah je ovo napisao za beogradsku mitropoliju. Ali su rekli da se cekaju dalja upustva i da ce postupati u skladu sa tim. I ja cu se povinovati, sta god da rekli. Vjerujem da ce SPC donjeti odluku da prilagodi i pricesce i veliki broj vjernika. Kad vidim slike iz Bergama, slazem se sa svim odlukama Vlade. Жика and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 22, 2020 Пријави Подели Написано Март 22, 2020 пре 16 минута, Jecić рече Свако треба по срцу да дела. Срце не вара. Baš tako. Samo da se i kolektivna odgovornost uzme u obzir, pa neka nas srce vodi. Предраг М, Драшко and Жика је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука