GeniusAtWork Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Владимир (стсл: Владимѣръ) је старо словенско мушко име које се среће међу словенским народима[1], најчешће у Русији, Србији, Републици Српској, Хрватској, Словенији, Бугарској и Македонији[2]. Занимљиво је да постоји и у Шпанији[3]. Представља сложеницу речи „владати“ и „мир“.[4] Према неким изворима ово име у пренесеном значењу се тумачи као „познати принц“ или само „принц“[3] који „влада достојанствено“ или „влада у миру“[2]. Календарско је име, јер означава руског свеца, великог кнеза из 11. века Пајко је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Еј жив ти мени био,Бог те видио,баш си био брз,не знам да ли и ефикасан,треба имати мало више школе око тога,но добро пиши ти даље,нека те човјече! Српско је све,јер ми смо све,народ вјере небоземне,тако је и ко не воли своје,ни другога не може да воли. То је порука која много више значи од неког префикса,ти си човјек широк,па ћеш то и схватити надам се правилно. За тумачење српских имена и не треба школа нити бити етимолог. Пре примања Хришћанства смо исто нешто били. Не можемо да пљунемо и да погазимо своју прошлост. Језик је окамењена историја. Тако ја то желим да разумем. Разумем те у потпуности али прихватањем туђих имена губимо идентитет. ''Ко изгуби име, изгуби и све с њиме''. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Evo značenja moga imena, a dobila sam ga po jednoj djevojci iz Bitole! JESSY and Angelus је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Затамњена имена нису српска (словенска). Због давања таквих имена мирјанима деградирана су имена која би требало да буду резервисана за клирике Хришћанске цркве. ...резервисана...деградирана...гдје сте ово ако јесте прочитали,човјече,каква констатација,буди Бог с нама! Немам ријечи!Да ли знате о чему причате,...клирици наше цркве...мирјани! Права,дужности и обавезе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 ...резервисана...деградирана...гдје сте ово ако јесте прочитали,човјече,каква констатација,буди Бог с нама! Немам ријечи!Да ли знате о чему причате,...клирици наше цркве...мирјани! Права,дужности и обавезе... Можеш ти да се крстиш колико хоћеш и та ишчуђавања остави за међурелигијски дијалог. Мени није потребно то предавање јер сам Православац. Овде се води полемика о српским именима и ја сам поборник очувања српских (словенских) имена. Сва та имена су имала значење и задиру дубље у историју него Хришћанство. Сва ова имена која смо примили са Хришћанством су јеврејска, грчка итд, нису наша и тачка. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Можеш ти да се крстиш колико хоћеш и та ишчуђавања остави за међурелигијски дијалог. Мени није потребно то предавање јер сам Православац. Овде се води полемика о српским именима и ја сам поборник очувања српских (словенских) имена. Сва та имена су имала значење и задиру дубље у историју него Хришћанство. Сва ова имена која смо примили са Хришћанством су јеврејска, грчка итд, нису наша и тачка. Брате Србине,ваљда си Србин,благословен ти божићни пост,благодат Божија у срце ти ум спустила,међурелигијски дијалог велиш,...па добро каже наш Владика Григорије да не мислимо стално о мртвима и враћамо се у прошлост,него да мислимо о живима и њима дамо будућност,а завршићу ријечима нашег Нобеловца који каже најбољу икад записану мисао,која отвара будућност,коју треба тек да нађемо: „А мост је и даље стајао, онакав какав је одувијек био, са својом вјечитом младошћу савршене замисли и добрих и великих људских дјела која не знају шта је старење ни промјена и која, бар тако изгледа, на дијеле судбину пролазних ствари овога свијета.“ Амин,Боже,дај! slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 П сад, или си ти погрешно разумела или је владика побркао лончиће. У нашој вери су живи и блаженопочивши ако си заборавила и ако верујеш у Васкресење. Али, сестро моја лепа, овде је тема о српским именима и њиховом значењу. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 П сад, или си ти погрешно разумела или је владика побркао лончиће. У нашој вери су живи и блаженопочивши ако си заборавила и ако верујеш у Васкресење. Али, сестро моја лепа, овде је тема о српским именима и њиховом значењу. Ево мало човјече одмори се,да није Вас грипа,НЕ ДАЈ БОЖЕ, ухватила,полако,само смирено,то је дијалог здравих и духовно и ментално! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Свако име, брате, које има значење је српско (словенско). Име ти је прелепо и модерно. Хвала брате! Углавном Имена која имају корен у Српским речима су српска: Младен, Зоран, Миодраг, Драгана, Љубица, итд... А јеврејска или грчка су оан која су нам дошла са хришћанством: Лазар, Марко, Теодор, Марија, Јелена... етц... Пајко је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Једно питање за тебе? Да ли ти познајеш неког Јевреја који се зове Драган? Да ли познајеш неког Арапина који се зове Милосав? Немца који се зове Видан, Видак? Шпанца који се зове Зоран, Милован, Братољуб? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Хвала брате! Углавном Имена која имају корен у Српским речима су српска: Младен, Зоран, Миодраг, Драгана, Љубица, итд... А јеврејска или грчка су оан која су нам дошла са хришћанством: Лазар, Марко, Теодор, Марија, Јелена... етц... И сваки полуписмени Србин би ти објаснио шта значе? Не треба школа ту. Млађони је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Сва та имена су имала значење и задиру дубље у историју него Хришћанство. Сва ова имена која смо примили са Хришћанством су јеврејска, грчка итд, нису наша и тачка. Слажем се са Пајком. Та имена чак нису ни Хришћанска, међутим дошла су из Хребрејског преко људи који су из тих крајева а из тих крајева су први Хришћани. Хришћанско име не постоји. И ја се залажем за више Српских имена. Више Милорада, Миодрага, Драгана, Зорана, Горана, Рајка, Вукова, Љубица, Невена, Момира, Милоша, Горица, Гордана, Анђела, Вања, Драгољуба, Богољуба, Душана, Ратомира, Бориса итд... тако се на најбољи начин чува Српска традииција. Превише је Александра, Јована, Марија....... Опет кажем ништа лоше са доњим Јеврејским или Грчким именима, али су преплавила Срспка, а Српска имају јасна значења. Пајко је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 И сваки полуписмени Србин би ти објаснио шта значе? Не треба школа ту. У већини случајева да! А шта неки Јован зна о свом имену.... без да прочита из неке књиге? Имена која се јако ретко виђају међу народом а по мени предобра имена: Србољуб, Часлав, Градимир, Богослав, Богољуб, Србослав, Славољуб, Мој другар се зове Градимир, мада он инсистира да је Града. Може и тако. Сва имена -предобра значења oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Једно питање за тебе? Да ли ти познајеш неког Јевреја који се зове Драган? Да ли познајеш неког Арапина који се зове Милосав? Немца који се зове Видан, Видак? Шпанца који се зове Зоран, Милован, Братољуб? Па шта смета јеврејско-хеленским именима? Охристијањена су...ваљда је то битно. Бангладешани су сви бенгалци по народности, тј култура и обичаји су им исти као индијски, међутим, пошто су муслимани, 70% популације носи исламска типична за блиски исток; Мухамад, Ибрахим, Ахмед, Мозамел, Садам, Хасан, Кабир... мало мало па презиме буде ислам. Сваки мушкарац поред свог имена има титулу која слови Мд, као код Енглеза Мр, или код нас Г, а значи Мухамад...према пророку кога поштују. Имају бенгалских имена која су иста као индијска, али имају много више блискоисточних који извиру из Курана и арапске културе, па шта им фали. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 У већини случајева да! А шта неки Јован зна о свом имену.... без да прочита из неке књиге? Имена која се јако ретко виђају међу народом а по мени предобра имена: Србољуб, Часлав, Градимир, Богослав, Богољуб, Србослав, Славољуб, Мој другар се зове Градимир, мада он инсистира да је Града. Може и тако. Сва имена -предобра значења Свака част брате!!! Зашто да се човек зове Матеј кад имамо Божидар? итд БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука