Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Georgina,dobrodosla u forum! 0442_feel Izvoli svrati na kaficu  319.gif u Zenski kutak.

Imas veoma retko,neobicno i lepo ime za nasa podrucja.Ja veoma volim i ljude sa arhaivnim imenima.I moje je takvo.Obe nas mogu zvati Gina.

Utvrdila sam da arhaicna imena svojim titularima determinisu karakter.Mi smo rasli s tom neobicnoscu!

Sta fali zemljoradnicima?To je veoma casno zanimanje,a i posten hobi.Mislim da ne treba brkati zemljoradnike kao zanimanje,i seljake kao vid malogradjanske karakterologije.Verovala ili ne poznajem puno pametnih,pismenih i obrazovanih ljudi iz ruralnih sredina,i isto toliko "seljaka",tj.

primitivaca iz urbanih.By the way,u srednjevekovnoj Engleskoj,u pravnoj istoriji poznatoj kao kolevci parlamentarizma i demokratrije(?) savremenih

oblika,kao i kolevci nove novoerske civilizacije,su plemicku titulu(ser,lord...)mogli steci samo vlasnici zemlje.Smatralo se da je zemlja sveta stvar,da

ona sve hrani,a da su trgovina i bankarstvo necasna zanimanja.U to vreme je plemicku titulu mogao steci samo trgovac,koji se tri puta otisnuo na

otvoreno more i vratio se.Verovalo se da je on mudar i sposoban covek.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ceco,ti svakako bolje znas od mene,ali kad sam ja ucila veronauku Jelisaveta je bila Bogorodici tetka.Znaci Sveti Jovan je NJen brate od tetke.

Dakle,Isusov ujak,ali ne rodjeni.Bili su peti stepen krvnog srodstva prema ucenjima gradjanskog prava.

Ako me secanje dobro sluzi na film "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" i u Grckoj priznaju rodjake kao i mi ovde... 319.gif

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Светлана

Ceco,ti svakako bolje znas od mene,ali kad sam ja ucila veronauku Jelisaveta je bila Bogorodici tetka.Znaci Sveti Jovan je NJen brate od tetke.

Dakle,Isusov ujak,ali ne rodjeni.Bili su peti stepen krvnog srodstva prema ucenjima gradjanskog prava.

Ako me secanje dobro sluzi na film "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" i u Grckoj priznaju rodjake kao i mi ovde... 319.gif

? ????? ??, ????? ????? ?? ???? ?? ????? ????????? ??????????. ?????, ???? ???? ??????? ????? ??????.

p.s. ???? ?? ???????? ???? ????, ??? ???? ?? ????.

Подели на овим сајтовима

Georgina,dobrodosla u forum! 319.gif Izvoli svrati na kaficu  8084.gif u Zenski kutak.

Imas veoma retko,neobicno i lepo ime za nasa podrucja.Ja veoma volim i ljude sa arhaivnim imenima.I moje je takvo.Obe nas mogu zvati Gina.

Utvrdila sam da arhaicna imena svojim titularima determinisu karakter.Mi smo rasli s tom neobicnoscu!

Sta fali zemljoradnicima?To je veoma casno zanimanje,a i posten hobi.Mislim da ne treba brkati zemljoradnike kao zanimanje,i seljake kao vid malogradjanske karakterologije.Verovala ili ne poznajem puno pametnih,pismenih i obrazovanih ljudi iz ruralnih sredina,i isto toliko "seljaka",tj.

primitivaca iz urbanih.By the way,u srednjevekovnoj Engleskoj,u pravnoj istoriji poznatoj kao kolevci parlamentarizma i demokratrije(?) savremenih

oblika,kao i kolevci nove novoerske civilizacije,su plemicku titulu(ser,lord...)mogli steci samo vlasnici zemlje.Smatralo se da je zemlja sveta stvar,da

ona sve hrani,a da su trgovina i bankarstvo necasna zanimanja.U to vreme je plemicku titulu mogao steci samo trgovac,koji se tri puta otisnuo na

otvoreno more i vratio se.Verovalo se da je on mudar i sposoban covek.

????? ?? ????????????.

?? ????? ?? ????? ???? ??????????????, ??? ??? ?? ?????????? ??? ??? ??????? ?? ????????, ? ? ???? ?? ????? ??????? ??????????? ??????? ???? :)

Подели на овим сајтовима

Мени је име дала мама.Рекла је или Дејан или никако другачије.Дејан је славеносрпско име.Може бити порекла од старословенске речи "дејати" у значењу "чинити,радити" или од старословенске речи "дес" у значењу "десити се".У прошлости реч "дес" била је једнака данашњем значењу речи срећа(добра или зла). Постоји  мишљење да изводи порекло из латинског "Деа" у значењу "богиња" или "Деус" у значењу "Бог,божанство".Од овог имена изведена су имена Дејана,Дејка,Дека.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...