Anika Написано Јануар 10, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2020 Управо сада, Плаво Небо рече Данас ако мушкарац каже да помаже жени око ''њених'' послова по кући онда је папучар, да не говорим о томе да је завладало већинско мишљење да нема невиних девојака и да су све заблудничиле некад или блудниче и даље. И тако се оправдава свет овога времена. Глупости ће вазда бити док је год света и века. Е кад дође крај времена, е онда ћемо сви дати одговор па ''ком' опанци, а ком' обојци''. Nije bitno sta ljudi govore, vec kakav odnos vlada izmedju dvoje ljudi i ka cemu streme. Za mene musko nije musko ako ne pomaze zeni. Znaju da citiraju "da je on glava...", a zaboravljaju onaj deo da mora da je voli kao sto Hristos voli svoju Crkvu. Nektarija*, Flojd, Smaragdni kamičak and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Јануар 10, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2020 (измењено) Пре сат времена, Натан рече Нисам ни ја рекао да их нема уопште, али су на нивоу статистичке грешке. Ко такву тражи, боље му је да на време набавља кучиће и мачке, да има са ким да проведе остатак живота. И ко тражи још непољубљену и целомудрену, мора и сам да буде цеОмудрен. =) Шта значи невиност и такав улазка у брак, када је и ту прељуба подједнако уобичајена ако се не варам? мени је битно да није нека распуштеница и да не увесељава комшилук или шире регију. Пре сат времена, Anika рече Nije bitno sta ljudi govore, vec kakav odnos vlada izmedju dvoje ljudi i ka cemu streme. Za mene musko nije musko ako ne pomaze zeni. Znaju da citiraju "da je on glava...", a zaboravljaju onaj deo da mora da je voli kao sto Hristos voli svoju Crkvu. Христос је рекао и да Црква мора да страда у тој љубави и докаже се. Ја верујем да је пријатељство основа везе, па онда заједничтво посматрам у неком разумевању и сличним сличим карактером... Не можеш тако извлачит цитате, јер безобраштина еволуира као сваки вирус, и увек мош добит контрааргумент... А шта ти значи ово да мушкарац помаже жени? дал мислиш ако жена се породила и тада има малу децу, па тренира, ради... па онда мушкарац понекад брине о заједничкој деци (привремено им глуми мајку )? Измењено Јануар 10, 2020 од Аристарх Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 10, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2020 пре 5 часа, Jovana0910 рече Procitaj zitije Sv. Meletija arhiepiskopa Antiohijskog koji je ziveo u 4 veku, on je na vaseljesnskom saboru zbog spora oko prirode Gospoda Isusa Hrista rukom docarao Trojicno jedinstvo Bozije , skupio je 3 prsta a iz njih je sevnula svetlost kao munja, od tada se hriscani osenjuju krsnim znakom sa tri spojena prsta sve do danas a ne od 12 vek kako ti pises. Имаш и сведочење код Св. Кирила Јерусалимског, али прсти су били спојени највероватније као у старообредника, али то је мање битно, важно је да су се осењивали знаком крста. Сведочење да су хришћани стављали знак крста на себе још од првих векова, што је и најважније, дакле далеко пре тог 4. века, имаш јасно изречено код Тертулијана! А има секундарног сведочења и код светих римских папа, да су у Риму стављали крст на себе тзв. велики или латински крст, и то целом шаком, нешто слично као и данас, са спојеним кажипрстом, средњим и домалим, а раздвојеним палцем и малим прстом (опет изображавајући знамење Свете Тројице), правећи велики крст на себе. Дакле, форма се само разликује кроз векове, суштина остаје иста. Flavius Belisarius, Аристарх and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 10, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2020 пре 7 часа, Jovana0910 рече Pa sto se ti toliko potresas oko mojih zakljucaka, ako tebe svetitelji prelascuju time sto pisu za sredu petak i praznik da treba da se postuju, to je tvoj licni problem, ti imas izbor da to ne postujes... a sta cu ja da radim i pisem to ne treba toliko da te brine, ispadas smesan... Koji svetitelji? Imena i citati? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 10, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2020 пре 4 часа, Плаво Небо рече Данас ако мушкарац каже да помаже жени око ''њених'' послова по кући онда је папучар, да не говорим о томе да је завладало већинско мишљење да нема невиних девојака и да су све заблудничиле некад или блудниче и даље. И тако се оправдава свет овога времена. Глупости ће вазда бити док је год света и века. Е кад дође крај времена, е онда ћемо сви дати одговор па ''ком' опанци, а ком' обојци''. @Anika : Muskarac je onaj koji lupi sakom o sto. ? @Плаво Небо Dobro ja bas toliko ne bi mogao da se zrtvujem da ne poljubim devojku ali opet zavisi na kakvu naidjes. Npr da se zabavljam mesec dana bez bilo kakvog kontakta, cisto da se upoznamo, pa da se uzmemo to.mi je kao i oke ali vise od toga to bi bio pravi podvig za oboje. Dobar primer je o. Jovica koji se sa zenom "zabavljao" devet dana i ozenio je, pravi primer vere u Boga, on se predao njegovom promislu. A mnogi veruju u Boga al da bude kako oni hoce. Sada su dobili i peto dete Milevu. Blagorodan brak. Ima zabludelih momaka i devojaka mnogo vise nego sto je bilo u nase vreme. U moje vreme je to bilo sramota. Ali ima i dobrih dusa kao protiv teza losima, ee dobra zena je dar od Boga. @Натан Ima nevinih devojaka, ima ih veci broj, ja znam za jednu koja nije klinka, do duse ne znam dal je i sad jer ima decka vec duze vreme. Ali ako ti nisi nevin kako mozes traziti nevinu devojku? Meni to nekako nema logike, osim ako te zaista zavoli iz srca pa je onda uzmes za zenu. Ovako, ako si ti "skrnavljen" znaci trazis " skrnavljenu" jer ce ona bolje razumeti tvoje potrebe od nevine. @Аристарх ovaj deo si lepo rekao prvo prijateljstvo pa onda sve ostalo, jer je ljubav i sex nadogradnja takvog odnosa. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 17 часа, Bokisd рече Ovako bi trebalo,... ako jedan supruznik zeli da se uzdrzava i ali sad ipak treba i medjusobni dogovor, ali, ovaj drugi supruznik ipak ne zeli da se uzdrzava (zbog raznih razloga) i onda ovaj prvi mora da ispuni bracnu seks obavezu (jer nema obostranog dogovora)..... onda ce Bog da prihvati zelju za uzdrzavanje ovog prvog koji zeli da se uzdrzava kao da se i zaista to desilo, iako je on morao da izvrsi svoju bracnu duznost jer nije bilo obostranog dogovora za uzdrzavanje. Tako da ovaj prvi u tim Bozijim ocima (kako se kaze) skoro nista ne gubi, jer je imao zelju za uzdrzanjem i Bog mu to uracunava u uzdrzanje iako je morao da ispostuje bracnu postelju posto nije bilo dogovora koji je potreban za zajednickim uzdrzanjem u braku od keksa..... valjda sam sad bolje objasnio sta mislim.... (inace, ovo nije moje originalno, odkud ja znam za te stvari ..... nego sam uzeo iz onog citata sto sam postavio od sv.Avgustina i samo sam preneo kontekst) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 15 часа, Flojd рече @Anika : Muskarac je onaj koji lupi sakom o sto. ? I sta onda bude? "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јануар 11, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 23 минута, Anika рече I sta onda bude? Lupi šakom o sto i kaže Anika tako je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 20 часа, Натан рече Побожна је, прелепа и душом и телом. Једноставно, њој су битни доброта и побожност тог неког дечка. јер има та instagram?! „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 Управо сада, grigorije22 рече Lupi šakom o sto i kaže Anika tako je. Pa znas ono iz filma "muskarac je glava, ali zena je vrat i moze okrenuti glavu na koju god stranu hoce... " "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 Управо сада, ronin рече јер има та instagram?! Uf, uf, od cega krenuti? Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 30 минута, Anika рече Uf, uf, od cega krenuti? to je danas moderno, nije valjda neki zilot „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 Пре сат времена, ronin рече to je danas moderno, nije valjda neki zilot Hahaha, pa vidi sta sam ti boldovala. Sta ce ti Instagram profil? Mozes opasno da se razocaras. Skoro sve blogerke i jutjuberke su priznale da zapravo ne izgledaju tako u stvarnosti... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 15 минута, Anika рече Hahaha, pa vidi sta sam ti boldovala. Sta ce ti Instagram profil? Mozes opasno da se razocaras. Skoro sve blogerke i jutjuberke su priznale da zapravo ne izgledaju tako u stvarnosti... Znači, uživo upoznavanje „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 11, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2020 пре 13 минута, ronin рече Znači, uživo upoznavanje U crkvi, s maramcetom i bez sminke i golotinje. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука