Драшко Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 21 минута, Jovana0910 рече Takodje zna se da se u braku postuje sreda i petak i nedelja tj crveno slovo. Tad se ne ulazi u odnose. Vrlo je jasno zasto , sreda i petak zbog izdaje i rapeca Hristovog kao najtuznii dani koji se inace tokom cele godine poste na vodi, logicno je da nema tad odnosa, a nedelja i crveno slovo je Vaskrsenje i slavljenje velikih praznika pa ne ide da telsni odnosi budu tad jer ipak je duhovno iznad telesnog. Celomudrenost u braku je upravo umerenost u odnosima i po dogovoru radi molitve i posta . Sve sto je preterano u telesnim odnosima je bolesno, a umerenost u svemu radja radost . Auuu Auuu Čoveče Znači prazna porodilišta u septembru i decembru i januaru!? Šta je preterano? Dva puta nedeljno ? Ili 4 puta nedeljno? Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 4 минута, Драшко рече Crkva treba da je utočište i sigurna kuća za sve nas a ne konzulat sa strogim uslovima za "vizu" za pričešće! Slažem se. Trebalo bi više da se ugledaju na Amfilohija Krstitelja Trandži. Unironically. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 Kaže jedan moj komšija "Au bre sve neki rodjendani u septembru" (vodi decu po puno rođendana) Pa rek'o "novogodišnje žurke " Da nije tih novotarskih zuraka koliko li bi samo upražnjenih mesta bilo u vrtićima?! Ili to nema veze?! Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 2 минута, Драшко рече Moram da skinem sve svoje maske Taj momak i devojka rade nešto najprirodnije i najnormalnije Pogotovu što su verni jedno drugom i vole se! Godinu dana epitimija!???? I beg your pardon!!!! Dajte ljudi i sveštenici !!!! Cedimo komarca!!! Crkva treba da je utočište i sigurna kuća za sve nas a ne konzulat sa strogim uslovima za "vizu" za pričešće! Па није таква ситуација, пише да је био у вези са њом. Немој баш да разводњавамо кад знамо колико је хришћанство ригорозно по том питању. Чак и ''стална веза'' не постоји као опција већ смо је ми данашњи измислили да пегламо савест. Jovana0910 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 4 минута, Натан рече Па није таква ситуација, пише да је био у вези са њом. O ne!!!! Kad se samo setim one koja je 5 muževa imala koliko je epitimija dobila! U pravu si Аристарх and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovana0910 Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 53 минута, Flojd рече Ne razumem ljude koji predstavljaju Boga kao nekoga ko ima sve konce u rukama a mi smo samo lutke koje djipkaju kako on svira, gde je tu slobodna volja? Bog ima sve konce u rukama, Bog te je stvorio, nisi sam sebe stvorio. Bogom dises, Bogom zivis ali mi nismo lutke vec Bozija stvorenja stvorena iz ljubavi Bozije i zato nam je data slobodna volja da biramo izmedju dobra i zla i da izaberemo da li cemo da odgovorimo na BOziju ljubav ili ne. Bog kuca na vrata ali ih nikad ne otvara silom, vec stoji i ceka. da mu otvoris. Mi se trudimo, molimo postimo, pricescujemo,ali Bog se bori za nas kad vidi nasu borbu i nas trud, nije borba samo nasa i nije pobedjivanje strasti samo nasa zasluga vec Bozija pomoc i dar. Tvoja slobodna voilja se ogleda u tome da se prilepis uz Boga i da se uzdas u njega a ako ne zelis lepi se za onog drugog pa njega slusaj. Covek je u vlasti onog kome sluzi. U tome se ogleda sloboda izbora coveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 28 минута, Jovana0910 рече Takodje zna se da se u braku postuje sreda i petak i nedelja tj crveno slovo. Tad se ne ulazi u odnose. Vrlo je jasno zasto , sreda i petak zbog izdaje i rapeca Hristovog kao najtuznii dani koji se inace tokom cele godine poste na vodi, logicno je da nema tad odnosa, a nedelja i crveno slovo je Vaskrsenje i slavljenje velikih praznika pa ne ide da telsni odnosi budu tad jer ipak je duhovno iznad telesnog. Celomudrenost u braku je upravo umerenost u odnosima i po dogovoru radi molitve i posta . Sve sto je preterano u telesnim odnosima je bolesno, a umerenost u svemu radja radost . 35. A ovo govorim za vašu sopstvenu korist, ne da vam nametnem zamku. Govorio sam, kaže, o devstvenosti, znajući da je to korisno za vas, jer ste tada slobodni od briga i žalosti, i duša od toga ima više koristi. Nisam vam pak besedio zbog toga, da bih vas prisilio da i protiv svoje volje ostanete u devstvenosti (jer je zamkom nazvao prisiljavanje). Nego za blagoobrazno i istrajno služenje Gospodu u sabranosti. Zbog toga, kaže, da biste živeli blagoobrazno i u čistoti, jer šta može da bude blagoobraznije i čistije od devstvenosti? Govorio sam vam i zbog toga da biste vi, budući slobodni od bračnih neprijatnosti, nerasejano služili Gospodu i svagda stajali pred Njim, položivši na Njega Znaci ljudi trebaju biti devstveni do braka jer ima je tako lakse da se bore sa svim strastima. A devstvenost se jos cuva jer kad nesto ne probas ne znas koliko je slatko, ili lakse odolevas. I kad amebjas partnere ili parnke postajes kao flaster, za svaku ili svakog se sve manje lepis i nema nista od braka osim razvoda, e tu gusi bludna strast. Koliko znam apostol Pavle kaze da u braku treba biti dogovora, nigde ne pise sta treba i kad da se uzdrzavaju vec pise da se zabranjuju dogovorno, tako da ne moj da siris price o sredi, petku, nedelji itd. A zabranjuju se da bi se uzeleli jedno drugog, kao mrsne hrane, kad prodje post mrsna hrana ima bolji ukus, i pravi nego kad knstantno mrsis. Naviknes se na taj ukus i nema vise slasti, trazis nove ukuse, tj nove zene ili muskarce. Zato se treba zabranjivati. Naravno kad ste mladi manje a sto ste stariji sve vise. Strast bluda sa godinama opada. Znaci Dogovorno. @Bokisd пре 41 минута, Bokisd рече Pa, da, .... preporuka ili savet da se ne zene, nije neka odredba ili obaveza. (ovo drugo dalje sto pises, pa, ne slazem se bas....) A sto se tice bluda u braku, ja sam skontao kros pisanija da je blud ustvari prevara, a niko ne pise sta se konkretno brani, sta moze a sta ne moze. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 Bez obzira na ove trolove ovde Mi izgleda zaboravljamo na jednu stvar Ili lažemo sebe Crkveno živeti nije lako! Ajd ti nekom mladiću kaži da posti sve postove, ne spava sa devojkom, ide na ispovest i na toj ispovesti ga odvrati od pričešća! Mlad čovek pun života!!! Koliko posto stanovnika Srbije ide na liturgije redovno, posti i ispoveda se? 40, 50? Ili 10 ili 5? Nemoj samo neko da mi inputira da propagiram promiskuitet! Jer je to zamena teza! Fali nam zdrav razum sa dobrom dozom ljubavi i razumevanja! Vladan :::., feeble, Flojd and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 1 минут, Flojd рече @Bokisd пре 43 минута, Bokisd рече Pa, da, .... preporuka ili savet da se ne zene, nije neka odredba ili obaveza. (ovo drugo dalje sto pises, pa, ne slazem se bas....) A sto se tice bluda u braku, ja sam skontao kros pisanija da je blud ustvari prevara, a niko ne pise sta se konkretno brani, sta moze a sta ne moze. Ja to gledam ovako, prvenstveno blud u braku jeste ovo sto kazes prevara - tj.preljuba. Sad, ovo blud u braku kao sto rece Tumaralo, to je nesto pre kao razvrat ili potpuno nekontrolisan keks. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 2 минута, Драшко рече Kad se samo setim one koja je 5 muževa imala koliko je epitimija dobila! Па мужеви су кошер, али ако је имала деечка, онда је блудница и нема шта да се буни за епитимију. пре 8 минута, Драшко рече U pravu si Хвала. И ти си. :Д Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 12 минута, Bokisd рече Ja to gledam ovako, prvenstveno blud u braku jeste ovo sto kazes prevara - tj.preljuba. И ја тако мислим, као и да се на то првенствено односи и онај стих "који гледа са пожудом (туђу) жену већ је учинио прељубу у срцу". пре 12 минута, Bokisd рече Sad, ovo blud u braku kao sto rece Tumaralo, to je nesto pre kao razvrat ili potpuno nekontrolisan keks. А ко је надлежан да у нечијем браку одреди колико је секса довољно и који је секс контролисан а који неконтролисан, и зашто? Milica Bajic, Срђан Шијакињић, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 2 минута, Jovana0910 рече Bog ima sve konce u rukama, Bog te je stvorio, nisi sam sebe stvorio. Bogom dises, Bogom zivis ali mi nismo lutke vec Bozija stvorenja stvorena iz ljubavi Bozije i zato nam je data slobodna volja da biramo izmedju dobra i zla i da izaberemo da li cemo da odgovorimo na BOziju ljubav ili ne. Bog kuca na vrata ali ih nikad ne otvara silom, vec stoji i ceka. da mu otvoris. Mi se trudimo, molimo postimo, pricescujemo,ali Bog se bori za nas kad vidi nasu borbu i nas trud, nije borba samo nasa i nije pobedjivanje strasti samo nasa zasluga vec Bozija pomoc i dar. Tvoja slobodna voilja se ogleda u tome da se prilepis uz Boga i da se uzdas u njega a ako ne zelis lepi se za onog drugog pa njega slusaj. Covek je u vlasti onog kome sluzi. U tome se ogleda sloboda izbora coveka. Nema Bog sve konce jer mi imamo slobodnu volju. Tako da tvoja tvrdnja odpada. Da nemamo slobodne volje onda bi Bog drzao sve konce. Bas to sto kazes: " Nasa volja je da li cemo biti uz dobro ili zlo" - znaci i mi drzimo konce. " On stoji ispred vrata" - znaci on nam smo pomaze. " Pobeda strasti nije samo nasa zasluga vec Boziji dar" - jos jedna tvrdnja da nisu svi konci u Bozijim rukama i da je mnogo vise do nas samih i naseg podviga, a Bog kao vrtlar ti da nagradu za trud sto trazis Boga u sebi, e kad ga nadjes ti zivis Boziju volju. Mi smo ti koji donosimo odluke a ne On, On je propisao sta je njegova volja a mi odlucujemo sta cemo i kako raditi. " Covek je u vlasti onoga kome sluzi, tu se ogleda covekova slobodna volja". Pa znaci nasa slobodna volja je da biramo vlast? Znaci mi smo u svakommm sllucaju samo robovi? Ja prosto ne mogu da prihvatim takvo misljenje jer po tome mi smo biljke koje ne mogu nista same. Ako mi imamo Boga u sebi i trazi se da budemo Bogovi, mozemo biti Bogovi kada prihvatimo dobro kao ispravno i radimo to iz ljubavi. Mi smo u svojoj vlasti a Bog i Djavo su samo pomocnici, ovde ne mislim da smo mi iznad Boga, ne naprotiv mi smo njegova deca, a roditelji decu vaspitavaju a ne podredjuju njihovoj volji. Pravi roditelji su puni ljubavi, ali roditelji imaju i strasti pa se ponekad ta ljubav gubi. A Bog ima samo ljubav za ljude. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovana0910 Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 2 минута, Flojd рече Koliko znam apostol Pavle kaze da u braku treba biti dogovora, nigde ne pise sta treba i kad da se uzdrzavaju vec pise da se zabranjuju dogovorno, tako da ne moj da siris price o sredi, petku, nedelji itd. Pa ne pise Pavle za sredu i petak jer tad u njegovo vreme nije ustanovljen post sredom i petkom. To pisu svetitelji posle njega i to mnogi. Kakve su ovo gluposti nemoj da siris price o sredi, petku i nedelji..., siricu sta ja hocu i pisacu sta hocu , ne mozes ti ovde nikom da zabranis da pise. U mnogim knjigama raznih svetitelja sam upravo procitala ovo za sredu, petak i nedelju i praznik. Ti ako to neces da postujes tvoj izbor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 2 минута, Vladan :::. рече А ко је надлежан да у нечијем браку одреди колико је секса довољно и који је секс контролисан а који неконтролисан, и зашто? Baš tako Ispade sex neko džukče koje mnogo laje i ujeda gosti! Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovana0910 Написано Јануар 9, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2020 пре 12 минута, Драшко рече Bez obzira na ove trolove ovde Mi izgleda zaboravljamo na jednu stvar Ili lažemo sebe Crkveno živeti nije lako! Ajd ti nekom mladiću kaži da posti sve postove, ne spava sa devojkom, ide na ispovest i na toj ispovesti ga odvrati od pričešća! Mlad čovek pun života!!! Koliko posto stanovnika Srbije ide na liturgije redovno, posti i ispoveda se? 40, 50? Ili 10 ili 5? Nemoj samo neko da mi inputira da propagiram promiskuitet! Jer je to zamena teza! Fali nam zdrav razum sa dobrom dozom ljubavi i razumevanja! Pa Hristos je rekao ne boj se malo stado, prema tome zasto vecinu hoces da ubacis u manjinu??? Masa je i razapela Hrista, samo manjina ga je sledila. Smaragdni kamičak and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука