Поет Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 OD posnih jela i tako toj, najvise volim posno pivce Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 28 минута, Nikola Stojanovic рече OD posnih jela i tako toj, najvise volim posno pivce Слушај човеку,немој па да викаш онија твоји аламани на славу.Лани ни тарав,тарав по кућу направише.Неје овој Ивкова слава! Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 58 минута, drvce рече Mozda neki aparat u koji gurnes prst i tamo odma skoci kazaljka i pokaze do poslednjeg miliposta kakav je ko. Ма јок, све је то индивидуално. Не може да се измери све и да хоћеш. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 2 часа, Milica Bajic рече Mlada žena sprema Slavu... Bilo je toliko uzbuđenja oko toga prvih godina. Kasnije sam se već malo opustila (a i odustala od puno isprobanih, loših, recepata sa interneta), sada samo spremam sigurice, kao što si i ti Izi verovatno mislila sa tom pitom. A za one koji ne znaju, svesne smo mi šta je post i daleko od toga da u nama tih dana radi nezasita domaćica! Ne, dragi moji. Na Slavu, nažalost, dođu i oni ljudi koje ne možemo da biramo, koji ne poste, recimo. E, baš da bismo izbegli da ,,gladni'' odlaze na pljesku sa Slave, mi se onda trudimo da ih ipak ugostimo što bolje možemo, ako Bog da, ne bi li im se post i omilio. Čini mi se da je tema o tome. Kako vi spremate Slavu? Imate li sreću da su svi vaši gosti duhovno sasvim osvešćeni? Nema recimo male dece kojima morate ponuditi još nešto osim ribe ( ili za njih sečete šunku) ? Све то стоји. Али нисмо се бавили гостима, него појмом посне шунке која пркоси Богом створеном поретку ствари и не би требало постојати као појам ( као слана Плазма, или Бугари ). Веома битна филозофска дистинкција Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 Bugari? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 10 часа, Срђан Шијакињић рече управо сам јео посну торту која ни на који начин се не разликује од мрсних торти. Umalo da zaboravim, kakve su šanse da mazneš taj recept pa podeliš sa nama sestrama ? Ispovediću, obećavam Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 21 минута, Milica Bajic рече Bugari? То су ти некакве бактерије од којих добијеш јак и продирући бол у леђима. Горе него када те зуб боли. Најбољи лијек против њих је да их просто "згариш" са Гароњом: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 2 часа, Milica Bajic рече Mlada žena sprema Slavu... Bilo je toliko uzbuđenja oko toga prvih godina. Kasnije sam se već malo opustila (a i odustala od puno isprobanih, loših, recepata sa interneta), sada samo spremam sigurice, kao što si i ti Izi verovatno mislila sa tom pitom. A za one koji ne znaju, svesne smo mi šta je post i daleko od toga da u nama tih dana radi nezasita domaćica! Ne, dragi moji. Na Slavu, nažalost, dođu i oni ljudi koje ne možemo da biramo, koji ne poste, recimo. E, baš da bismo izbegli da ,,gladni'' odlaze na pljesku sa Slave, mi se onda trudimo da ih ipak ugostimo što bolje možemo, ako Bog da, ne bi li im se post i omilio. Čini mi se da je tema o tome. Kako vi spremate Slavu? Imate li sreću da su svi vaši gosti duhovno sasvim osvešćeni? Nema recimo male dece kojima morate ponuditi još nešto osim ribe ( ili za njih sečete šunku) ? Mozda ovo nije tema, ali da iskoristim za mini rant oko slave. Mene su slave pocele nervirati. Sve se svelo na hranu. Raspadnes se tri dana spremajuci hranu koja se pojede za nekoliko sati. I jos ostane tona hrane. A sve se svede na iznosenje supa, sarma, sta vec po redu ide. Domacini ne stignu ni da porazgovaraju sa gostima boreci se sa hranom i posluzivanjem... A mozda je problem i sto se ne pije dovoljno :), ovi zakoni o saobracaju sve pokvarise Natasa., Milica Bajic and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 21 минута, feeble рече Mozda ovo nije tema, ali da iskoristim za mini rant oko slave. Mene su slave pocele nervirati. Sve se svelo na hranu. Raspadnes se tri dana spremajuci hranu koja se pojede za nekoliko sati. I jos ostane tona hrane. A sve se svede na iznosenje supa, sarma, sta vec po redu ide. Domacini ne stignu ni da porazgovaraju sa gostima boreci se sa hranom i posluzivanjem... Ко има довољно простора (двориште или већи стан) може да направи и нешто као шведски сто. На 2-3 стола се постави (скоро) све, аранжира се довољно места за седење (столице, фотеље, двоседи, троседи), једна соба за малу децу, поставе се мањи сточићи или хоклице које служе приручно за храну и пиће. Ја сам тако организовао и кућу и двориште. Минимално служење а максимално дружење. P.S. Мени је олакшавајућа околност што немам људе којима је циљ да се олеше од јела и пића и да их четворица убацују у такси у 3 ујутро. За такве је потребно фиксно место, пун сто и служење да све буде у фулу Milica Bajic, Срђан Шијакињић and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 @Срндаћ aaaa, znam za te, pričali su mi baba i deda.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 1 сат, Milica Bajic рече Umalo da zaboravim, kakve su šanse da mazneš taj recept pa podeliš sa nama sestrama ? Ispovediću, obećavam Шансе су одличне - посна торта са вишњана из продавнице Стамевски на Обилићевом венцу (тако ми речено) Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 14 часа, Vladan :::. рече Рецимо, шта би пре од ова два требало да поједе неко ко се (постом) бори против уживања у храни (стомакоугађања): - препечено безукусно свињско месо тврдо као ђон или - сочног, масног, укусног димљеног шарана који се лепи за прсте и засити човека за цео дан? Ja sam prestala da postim oko 2013. zbog totalno smorne situacije. Radila sam u jednoj seoskoj školi, baš daleko, menjala 3 prevoza da stignem do posla. Posle sam imala nekih obaveza po gradu i jurcala non stop. Ujutru čekam autobus i svratim do pekare da pojedem nešto. Šta je posno-žužu, dakle junk sa margarinom. Posle posla dođem u grad, šta je posno u blizini-pomfrit. Dakle, junk u dubokom ulju, fuj. I shvatim da se hranim đubretom jer imam milion obaveza i nemam puno izbora. I onda se zamislim-zašto su žužu i pomfrit po pravilu, a npr. palenta sa mlekom protiv pravila. Prvo je po pravilu i đubre, a drugo je hranljivo, lagano, zdravo, ali jbg...ne može. I potpuno sam izgubila volju, nikad više nisam postila na duže. Nije neki izgovor, ali postavla temu za razmišljanje. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 9 часа, Vladan :::. рече кућу и двориште. A šta da radimo mi koji slavimo zimi? Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 8 часа, Natasa. рече I shvatim da se hranim đubretom jer imam milion obaveza i nemam puno izbora. Растко је додирнуо и ту тему на овом предавању о тренутној ситуацији код нас око (смисла и начина) поста. А и Крстић је дао неке интересантне примере из праксе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 8 часа, Natasa. рече A šta da radimo mi koji slavimo zimi? Ништа, или да се деле гости на пар дана или као неки што скупе све госте па у ресторан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука