Jump to content

Истопљени Авокодо (Приговор евуолуционистма)

Препоручена порука

пре 25 минута, GeniusAtWork рече

Чек, сад почињем да те капирам, поготову јер си нешто слично поновио и овде и на оној закључаној теми. Ти си ову тему отворио јер мислиш да ТЕ некако мора да има везе са Ајнштајном и његовим теоријама релативности, и да оне мењају начин на који се рачуна старост фосила у ТЕ? А да научници то не узимају у обзир, него и даље рачунају старост по њутновској механици?

Jok... pojma on nema kako se to računa ni kako bi trebalo da se računa po Ajnštajnu i po Njutnu...

On hoće da kaže da iz okolnosti da se fizika ne bavi Apsolutnim Istinama, te da ne odbacuje i ne prihvata apsolutistički i definitivno bilo koju varijantu, proističe da može da se kaže i da je vreme možda ciklično (ponavlja se) ili šta god ti padne na pamet... i onda shodno tome TE je pogrešna jer ne uzima u obzir mogućnost da je vreme ciklično (ili šta god ti padne na pamet)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Jok... pojma on nema kako se to računa ni kako bi trebalo da se računa po Ajnštajnu i po Njutnu...

On hoće da kaže da iz okolnosti da se fizika ne bavi Apsolutnim Istinama, te da ne odbacuje i ne prihvata apsolutistički i definitivno bilo koju varijantu, proističe da može da se kaže i da je vreme možda ciklično (ponavlja se) ili šta god ti padne na pamet... i onda shodno tome TE je pogrešna jer ne uzima u obzir mogućnost da je vreme ciklično (ili šta god ti padne na pamet)...

Ме не апсолутним истинама се бави филозофија, физика нема јединствен модел простора и врмена,то се одражава на биологију а тиме и ТЕ. Филозофија се такође одражава још темељније  јер она одређује шта је истина, а одредила је да истине нема, дакле ТЕ није истинита.

Кружни модел, који не заступам си добио да се замислиш, мене интересује само јединство свих времена и свих простора које даје Христос, а ови сви други модели само туристички.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Филозофија се такође одражава још темељније  јер она одређује шта је истина, а одредила је да истине нема, дакле ТЕ није истинита.

Ниједна научна теорија није истинита у том смислу у ком користиш реч "истина". Било која теорија ја валидна док се не појаве експериментални резултати које та теорија забрањује; када се то деси, онда се или мора понудити објашњење за те аномалије унутар те теорије, или се теорија у потпуности одбацује и замењује новом која мора да објасни те аномалије, али и све остало што је стара теорија објашњавала.

Подели на овим сајтовима

Ма то је ок, не бих тако ни рекао да такво кориштење појима истина није могућу узрок повезаности ТЕ и атеизма. Као и да је поистовјећење та два различита поима није довело до покушаја усклађивања трећег поима и потребе за хармонизацијом у нашој помјесној Цркви, сад су шибице шибицарске невидивљиве али се мислим разумијемо.

Мислим, ако се покаже да у ТЕ не постоји никаква примјеса или филозофска претензија искључићу ту употребу, дотад стоји. Јер стоји сумња. Зато иштем контекст.

И још једна примједба, зато што метафизика мни да има нека истина бића, зато наукама даје области да је истраже. А сад се показује да су истраживале нешто друго јер истине нема. Дакле одражава се филозофска истина, на ниже научне истине. А ни њих нема.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Дакле одражава се филозофска истина, на ниже научне истине

И то се на науке се одражава у апсолутном смислу, а на теологију тек у смислу корекције појма.

(тако каже Мартин Хајдегер у приложеном тексту о однос теологоије и филозофије, међутим наши компексаши оће да су филозофи, као и Грци и Енглези који смишљају сумњиве теорије и теологије, али им се неда, мало им да си теолози, па им је и то мало па хоће да су научници)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

ОК, једно је техничко функсионисање унутар контекста, а друго је како  и чиме је тај контекст утврђен, јасно ми је донекле за науке, али сумњам да ТЕ има неки посебан контекст и да немам појима и тражим да се испоричи.

TE je biologija, tj grana biologije, sve dok razdvajaš nauku i TE i to namjerno i svjesno, u smislu da je nauka jedno a TE nešto drugo nemam ti šta objasniti

Невидим да нешто фантазирам, опет шибицирате сад између науке (биологије) и теорије (еволуције) и постављате ново питање: питања односа међу наукама.

Ovo ti je tipično šibicarenje kao što ukazah u prvoj rečenici. Samo ti ovo blesavljenje neće pomoći. 

Ти кажеш да је физика покретач биологије - што не може да стоји

Naravno da stoji. Tipičan i prost primjer je odnos bioloških mehanizama prema gravitaciji. U prirodi ne postoji nijedna anomilija kod živih bića koja bi prkosila sili gravitacije...recimo da ptice imaju pune i teške kosti, a lete, ili da ljudi imaju šuplje kosti, a hodaju po zemlji, ili da se kod nekih velikih kopnenih organizama krv kroz arterije kreće krvotokom u svim smjerovima, a da taj organizam nema srce recimo. 

Дакле ствари су потпуно јасне, треба најприје да признаш да је ТЕ објекат свести, настау у изучавању једне регије бића биологије, ако хоћеш да задржип научни дискурс.

Пошто физика је физика како ти кажеш покретач, а ја ћу бити бољи па рећи учесник о обезбјеђивању поља биологије и помоћна наука у раду. Ако ово прихватиш ја те питам? Да ли је ТЕ ажурирала своје схватање простора и времена од  17 вјека? Или најпростије нпр. да ли у израчунавању старости фосилих остатака рачуна на нпр, могућу закривљеност времена.

Друго можда и важније што се да читати из твога текста је да ти мниш да постоји нека општа наука?  Што је ставњање науке на мјесто филозофије и сцијентизам, а то је већ доказ у прилог мојој тези, јер ако сам и дужан да прихватим научни став, филлозофски могу да бирам!

Sve je objekat svijesti, i ovo naše pisanje na forumu, i tebe kada bih vidio u živo i diskutovao mogao bih da dovedem u pitanje tvoje postojanje, jer nisam siguran da nisi biće iz drugoog referentnog sistema, ali se u mojoj svjesti oblikuješ kao Vladimir Petrović iz Trebinja....

Zakoni fizike su uzrok postojanja evolucije, sa su zakoni drugačiji možda ne bi ni bilo evolucije....prema tome u tom smislu fizika jeste pokretač evolucije. Ko je pokretač fizike? Ako ti milo, stavi Gospoda, jer On to i jeste. 

Ne postoji zakrivljenost vremena....vrijeme je prema OTR-u integralni dio kontinuma zvanog prostorvrijeme. I taj kontinum se može širiti-krivit pod uticajem masivnog tijela. Fizika je prema tome ažurirala shvatanje prostora i vremena kroz OTR i samo dala objašenje kako radi gravitacija, i da je to usljed iskrivljenja prostor vremena...ali to ni na koji način ne utiče kako subjekti na zemlji precipiraju vrijeme jer da bi se to desilo morala bi se promjenuti masa tijela zbog koje se prostorvrijeme krivi i do čega dolazi ro relativne promjene tečenja vremena i to bi mnogo što šta povullo za sobom. Koliko nam je poznato, u prošlosti ako aludiraš na to da je moguće da su fosilni zapis kao i zemlja mlada jer navodno postoji drugačiji referentni sistem i drugačije poimanje vremena i prostora, onda se naravno varaš. Nauci nije poznato da je zemlja u prošlosti kada se dešavala evolucija živog svijeta, bila mikrometarske veličine pa da na njoj vrijeme teče brže, a da svi životni oblici i materija zadrži ovaj oblik u kojem s danas nalaze...to bi bila jedna obična besmislica.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Justin Waters рече

TE je biologija, tj grana biologije, sve dok razdvajaš nauku i TE i to namjerno i svjesno, u smislu da je nauka jedno a TE nešto drugo nemam ti šta objasniti

Ovo ti je tipično šibicarenje kao što ukazah u prvoj rečenici. Samo ti ovo blesavljenje neće pomoći. 

Naravno da stoji. Tipičan i prost primjer je odnos bioloških mehanizama prema gravitaciji. U prirodi ne postoji nijedna anomilija kod živih bića koja bi prkosila sili gravitacije...recimo da ptice imaju pune i teške kosti, a lete, ili da ljudi imaju šuplje kosti, a hodaju po zemlji, ili da se kod nekih velikih kopnenih organizama krv kroz arterije kreće krvotokom u svim smjerovima, a da taj organizam nema srce recimo. 

Sve je objekat svijesti, i ovo naše pisanje na forumu, i tebe kada bih vidio u živo i diskutovao mogao bih da dovedem u pitanje tvoje postojanje, jer nisam siguran da nisi biće iz drugoog referentnog sistema, ali se u mojoj svjesti oblikuješ kao Vladimir Petrović iz Trebinja....

Zakoni fizike su uzrok postojanja evolucije, sa su zakoni drugačiji možda ne bi ni bilo evolucije....prema tome u tom smislu fizika jeste pokretač evolucije. Ko je pokretač fizike? Ako ti milo, stavi Gospoda, jer On to i jeste. 

Ne postoji zakrivljenost vremena....vrijeme je prema OTR-u integralni dio kontinuma zvanog prostorvrijeme. I taj kontinum se može širiti-krivit pod uticajem masivnog tijela. Fizika je prema tome ažurirala shvatanje prostora i vremena kroz OTR i samo dala objašenje kako radi gravitacija, i da je to usljed iskrivljenja prostor vremena...ali to ni na koji način ne utiče kako subjekti na zemlji precipiraju vrijeme jer da bi se to desilo morala bi se promjenuti masa tijela zbog koje se prostorvrijeme krivi i do čega dolazi ro relativne promjene tečenja vremena i to bi mnogo što šta povullo za sobom. Koliko nam je poznato, u prošlosti ako aludiraš na to da je moguće da su fosilni zapis kao i zemlja mlada jer navodno postoji drugačiji referentni sistem i drugačije poimanje vremena i prostora, onda se naravno varaš. Nauci nije poznato da je zemlja u prošlosti kada se dešavala evolucija živog svijeta, bila mikrometarske veličine pa da na njoj vrijeme teče brže, a da svi životni oblici i materija zadrži ovaj oblik u kojem s danas nalaze...to bi bila jedna obična besmislica.  

Пази ТЕ је ваљда теорија, а билогија наука (област поље истраживања), друго ти си цитирао мој текст у коме сам указивао на граничну област науке у којој се наука формира, дакле на ограду поља, нпр. Биологија се бави живим бићима, то је једна ограда, скуп све изван тога није биологија, све унутар тога је биологија. Цитирао си једно а одговорио друго.

Ти сад опет шибицариш јер говориш о односу живих бића и гарвитације дакле онога што се збива у природи, а ја сам говорио о односу науке биологије и науке физике, нпр обадвије су их покренули радознали истраживачи.

На то да су све објекти свјести цитираћу ти један лаконски  израз : Замишљени објекат пас не уједа. Дакле нешто су објекти свјести који непостоје у природи (као научне теорије) а нешто из специфичне онтолошке пројекције у којој се налазите објекти свјести који постоје у природи, и овим показујемо типично опредмећивање свега поребно науци да би могала функционисати, опредметити ствари у природи, и опредметити ствари у свјести и онда рачунати и уврштавати у системе, али сва та прича је превазиђена.

Не бих да примјењујем на конкретан случаеве јер то није тема, а и немамо један модел да би га могли примјенити.

Не могу олако ни да прихватим ту разараду јер је сасвим погрешна и сматра да једни закони  физике владају на земљи а други у неком другом крају свемира, али можемо и то разрадити.

Што се тиче тебе субјекта ти увјек видиш само објекте и селфобјекте, али то је зато што си ретардирао свјест актом воље и остајеш заробљен у превазиђеној филозофској пројекцији.

Пошто се мени више свиђа да се саморазумјевам као икона Божија и личност, предложићу да размислиш о томе да облици свјести мјењају опажање независно од мјеста у свемиру у којем се налазе наше егзистенције и тиме се дотичеш дјела текста који нисмо коментарисали на чему ти захваљујем. Јер простор је облик свјести.

Такође мени не пада на памет да спорим било шта што се налази у природи, као ни личности него само објекте свијести, мишљења, теорије и сл.

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters И ако мислиш да неким ме неком ствари из природе убједиш у исправност свога мнења, најбоље да узмеш мочугу, па можда све признам.12:smeha:

https://www.youtube.com/watch?v=Y3LRLLm6FTg

Подели на овим сајтовима

Ме не апсолутним истинама се бави филозофија, физика нема јединствен модел простора и врмена,то се одражава на биологију а тиме и ТЕ. Филозофија се такође одражава још темељније  јер она одређује шта је истина, а одредила је да истине нема, дакле ТЕ није истинита.

Кружни модел, који не заступам си добио да се замислиш, мене интересује само јединство свих времена и свих простора које даје Христос, а ови сви други модели само туристички.

Pa to je to što sam i rekao... ti se tripuješ da okolnost da ne mogu sve fizičari da se dogovore oko svega u odnosu na prostor-vreme to nekom magijom dovodi u pitanje TE... niđe veze...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Види Авокадо досадило ми је да понављам: уколико ТЕ у својој изради користи неке  постулате физике и филозофије, ти постулати су се измјенили, а она живи у свом свјету сама себи довољна?

Промјене у физици су тектонске и свака наука мора то да ажурира, ево у Теологији направио Зизијулас теологију релативитета, интер субјективност, биће као заједница. личност из релације, и добро исфуло се можда, али направио, има ли у биологији неке рецепције?

Промјене у филозофији су апсолутне за науке јер се тичу бића у цјелини, али ок могу и домородачка племена да живе без рачунања времена...па могу и Еволуционисти у својим објектима свјести.

Али сте онда анахрони и ретроградни ко "мрачни средњи вјек"

Подели на овим сајтовима

Ако сте утувили да је простор облик свијести, онда је ред на фус ноту која је манифест Пеђе Ристића званог Исус, великог теолога математичара ...и...Архитекте у којој су укратко обраћени сви могући облици простора.
Његова антолошка изјава на ову тему гласи:
Еволуционизам и креационизам су два кича и рјетки су научници и свеци који су их избјегли!
Он је по моме уверењу био обадвоје, а мени се два пута у животу десило да се у сну "умирем" од смеха и да се смијући се на сав глас пробудим - оба пута сам њега сањао једном на Хиландару други пут у селу Сајтовићи док сам изграђивао дипломски код њега.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Види Авокадо досадило ми је да понављам: уколико ТЕ у својој изради користи неке  постулате физике и филозофије, ти постулати су се измјенили, а она живи у свом свјету сама себи довољна?

TE ne koristi nikakve postulate fizike koji su se izmenili... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ако сте утувили да је простор облик свијести, 

Prostor nije oblik svesti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...