Jump to content

Препоручена порука

Цитат
  Цитат
  Цитат

Страшно је то стање, није доказ љубави, доказ је страхова и једино тога.

Али  страхова  да  не  изгубиш  вољено  биће. stadaradim
Знам, али и љубомора може да га отера.
stadaradim

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат

Одувек сам сањала о томе да мушкарац са којим сам, буде љубоморан на друге мушкарце које срећем, са којима се дружим и сл. Али то се НИКАДА на моју жалост није десило, јер нико никада није за то имао повода, тј ја сам се трудила да дам оно што бих волела да мени неко да. Увек сам ја била та која је љубоморна.

А љубоморна сам вероватно јер сам дубоко несрећна што нисам имала емотивни ослонац у детињству и младости од стране родитеља. И ту рану нико до сада није успео да ми залечи.

Љубомора у мом случају је огроман страх од усамљености, неприхватања, емотивног бола, ма свега онога кроз шта сам већ једва прошла. Да ми се не понови стара позната бол.

Такође, одсуство самопоуздања, свакакви комплекси, ма, гомила ужаса које ни вера ни стручно лице до сада није могло да промени.

Da, strah od usamljenosti i razocaranja, a pre svega trazenje sigurnosti, koju, kako si navela, nemamo svi u detinjstvu u primarnoj porodici.

Opet, mislim da preuvelicavaju mnogi pojam ljubomore i prikazuju ga kao krajnje bolesno stanje.

U okviru ovoga o cemu ja govorim, o cemu je i Masha govorila, ljubomora ne mora da postoji ako nema razloga za to. Pre se radja iz zanemarivanja ili neuvidjanja nivoa nase osetljivosti.

A ove bolesne ljubomore o kojima uglavnom govorite su krajnost. Treba malo sire posmatrati znacenje "ljubomore".

Eto, moja sestra (29), hvala Bogu, pre neki dan pobeze od svog muza Psycho-a koji je drzao 10 godina ko u zatvoru a opet joj pravio redovno traume i ljubomorne scene. Covek je bolesnik (i dosta stariji od nje), koji joj se nikad nije nasmesio ili joj rekao nesto lepo (bar koliko sam ja videla), koji je patoloski slucaj i ocigledno se tako i odnosio prema njoj, jer je bio negde duboko u sebi svestan da je ne zasluzuje. Sve joj je uskratio: prijatelje, veci deo familije, fakultet, pa i ljubav. A ona trpela, sto jako mladi cesto i mogu, sve zbog dece i zbog straha od njega i njegovih pretnji.

To je krajnost. A kad ljubomore ima u malim dozama, moze biti cak i stimulativna i zabavna, nije to uvek zlo.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Цитат

Одувек сам сањала о томе да мушкарац са којим сам, буде љубоморан на друге мушкарце које срећем, са којима се дружим и сл. Али то се НИКАДА на моју жалост није десило, јер нико никада није за то имао повода, тј ја сам се трудила да дам оно што бих волела да мени неко да. Увек сам ја била та која је љубоморна.

А љубоморна сам вероватно јер сам дубоко несрећна што нисам имала емотивни ослонац у детињству и младости од стране родитеља. И ту рану нико до сада није успео да ми залечи.

Љубомора у мом случају је огроман страх од усамљености, неприхватања, емотивног бола, ма свега онога кроз шта сам већ једва прошла. Да ми се не понови стара позната бол.

Такође, одсуство самопоуздања, свакакви комплекси, ма, гомила ужаса које ни вера ни стручно лице до сада није могло да промени.

Slucajno nadjoh pa sam htela sa tobom da podelim ekstra

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Љубомора је апсурдна емоција - мада, већина  емоција је апсурдна... Уосталом, када је тема емоција у питању, мислим да сам потпуни ванземаљац  bighugbighug

Песме умеју боље да се изразе:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NDKCNsBpKus

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Љубоморни Бог... Стари Завет... где беше?...  89898989898989  :cmizdrenje:

Илија???

Вековима своју заручницу одвлачи од идола...

И извадићу из тебе срце од камена и дати ти ново срце од меса, да нико никог не научава више ко је Бог...

:drugarstvo:

apel.png

Подели на овим сајтовима

На више места - најпознатије је у Другој заповести, према Шарићевом преводу:

Цитат

Не прави себи лика резана, нити какве слике од онога, што је горе на небу или доље на земљи или у води под земљом! Не падај ничице пред њима и не клањај се њима, јер ја Господ, Бог твој, јесам Бог љубоморан, који казни злодјела отаца на дјеци, до трећег и четвртог кољена, оних који ме мрзе, А милосрђе исказује тисућама, који ме љубе и држе заповиједи моје.

2 Мој. 20, 3-5

У Даничићевом преводу, реч љубоморан је замењена речју "ревнитељ":

Цитат

Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље. Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене; А чиним милост на тисућама онијех који ме љубе и чувају заповијести моје.

2 Мој. 20, 3-5

Шарићев превод је тачнији...  :cmizdrenje:

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат

Kажу да је љубомора недостатак љубави !

Ја би рекао да љубоморни људи имају однос са својим партнерима као да су они њихови власници,ограничавају им слободу кретања,са ким ће да се виђају итд...

Без љубави нема ни слободе  :cmizdrenje:

:drugarstvo: stadaradim ne_shvata

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Неки  од  нас  немају  благодат  да  до  љубави  дођу  лако, без  препрека,

зато  разумем  људе  који  су  и  љубоморни.

И  искрено  верујем  да  они  који  су  свесни  те  мане могу  да  нађу  спас

ако  им  и  она  друга  страна  помогне, а  не  само  дигне  нос  јер је неко

љубоморан  и  досадан. :)

Подели на овим сајтовима

Наравно да не треба дићи руке од оних који имају проблема љубомором, наравно да свакоме треба помоћи, уколико се та особа стварно труди и жели да то промијени код себе. Шта да се ради са онима који то не сматрају проблемом, него оно ја сам такав и има да ме прихватиш? Неки психолози тврде да се са љубомором може изаћи на крај само до пете године живота, а да је послије тога практично немогуће - шта мислите о томе? Познајете ли некога ко се ријешио љубоморе?

П.С: нама вјернима наравно је могуће промијенити све, не својом него вољом једног Бога...али било ми је занимљиво ово научно истраживање.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

hvala  Андреј  :)

Песма над песмама 8, 6

Metni me kao pečat na srce svoje, kao pečat na mišicu svoju. Jer je ljubav jaka kao smrt, i ljubavna sumnja tvrda kao grob; žar je njen kao žar ognjen, plamen Božji.

Хрватски превод, покварио ми се програм па не могу видети чији:

6Stavi me kao znak na srce,

kao pečat na ruku svoju,

jer ljubav je jaka kao smrt,

a ljubomora tvrda kao grob.

Žar je njezin žar vatre

i plamena Jahvina.

Зар нека љубомора није оправдана???  89898989898989

Чак и ако се замени речју ревнитељ???

Мт 21, 12-13

12 I uđe Isus u crkvu Božju, i izgna sve koji prodavahu i kupovahu po crkvi, i ispremeta trpeze onih što menjahu novce, i klupe onih što prodavahu golubove.

13 I reče im: U Pismu stoji: Dom moj dom molitve neka se zove; a vi načiniste od njega pećinu hajdučku.

Изједа ме ревност за Дом Господњи... негде прочитах  89898989898989

Треба разликовати завист од љубоморе

а по речи љубомора можемо видети да је то љубав која мори...  89898989898989

apel.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

И  искрено  верујем  да  они  који  су  свесни  те  мане могу  да  нађу  спас

ако  им  и  она  друга  страна  помогне, а  не  само  дигне  нос  јер је неко

љубоморан  и  досадан. :drugarstvo:

0102_laugh
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...