Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Обојици. Овај први (психолог) пише о љубави према жени, у романтичном односу. Овај други пише о љубави према Господу...Јован пише о АГАПЕ а не о "еросу" Шта наприча? Па, управо је еросна љубав најсличнија љубави према Господу (отуд Песма над песмама, поређење Цркве са Невестом Христовом, итд.), обзиром да је искључива ("нико не може служити два господара"). Агапе је безусловна љубав, коју највећи подвижници осећају. Уосталом, нисам се теби обратила. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Уосталом, нисам се теби обратила. Ти имаш неке проблеме... мене цитираш а не обраћаш се мени... шта је у питању? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ти имаш неке проблеме... И превише. Па, не читаш само ти тему, просто сам искористила твој цитат да рекнем што мислем. Ће те питам за дозволу следећи пут, немо' да се љутиш. 8086.gif "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Ће те питам за дозволу следећи пут, немо' да се љутиш. 8086.gif Дам ти одмах печатирано оверено на свих 12 шалтера, код свих 16 службеника, свих 128 папира, у складу са сваким од 1023 закона и прописа, проверила оба министарства и сва три инспектората. И наравно уредно је плаћен сав пораз. Дозвола прослеђена. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Октобар 29, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2014 :D https://vine.co/v/MmtYA3XiFgt Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Ljubomora nije izraz prevelike ljubavi. Ljubomora potiče iz osećanja duboke unutrašnje nesigurnosti. Ljubomorna osoba je posesivna jer se boji da će biti napuštena. Isključiva je jer strahuje da će biti isključena, ostavljena, zanemarena. Ljubomora se najsnažnije ispoljava i najviše muči u ljubavnim vezama, ali se na njih ne ograničava. Javlja se ona u svim ljudskim odnosima. Ponekad se ispoljava otvoreno i dramatično, uz prasku, srdžbu i jetka prebacivanja. Ponekad se javlja prerušena u tugu i gorčinu. Ponekad se poriče, iz ponosa. Ljubomorna osoba nesvesno veruje da su drugi od nje privlačniji i dostojniji ljubavi. Proganja je osećanje da zapravo nije voljena i da se njeni odnosi toliko krhki i nesigurni da se očas mogu prekinuti. Oseća se ugroženom jer joj se čini da je neko sa strane veoma lako može istisnuti i zauzeti njeno mesto. Zato pokušava da ograniči kretanje osobe do kojoj joj je posebno stalo na krug onih koje doživljava kao, manje više, "bezopasne", ali i tada ostaje puna podozrivosti jer zapravo ne veruje nikome. Zato traži prekomerne dokaze ljubavi i naklonosti, što samo dodatno kvari njene odnose jer oni sa kojima je u vezi postaju zbog toga samo razdraženiji i umorniji. Oni se opiru zahtevima i ograničenjima koje im ljubomotna ličnost postavlja i gledaju da ih se oslobode. Tako ljubomorna osoba samo ubrzava propast veze koju bi želela da očuva. Zahtevi ličnosti mučene ljubomorom su, uostalom, sami po sebi uzaludni jer su neostvarivi. Niko nas i ništa ne može uveriti da smo voljeni, ako osećamo da to nismo. Ljubomorna osoba ne veruje da je voljena jer ne voli samu sebe. I to je suština stvari. Sve dok sebe ne volimo, nećemo poverovati ni da nas drugi mogu voleti. Ljubomore se ne možemo osloboditi svesnom odlukom ili samokontrolom. Jedini način da je se rešimo je da zavolimo sami sebe. Tek tada ćemo zaista poverovati u tuđu ljubav i osloboditi se sumnji koje iznutra nagrizaju i uništavaju čitav život. Dejan Simonović Дијана. and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 "Љубомора почива на каптативној љубави, у основи егоистичној и похлепној. Афективна основа љубоморе је страх од одвајања и страх од губитка, отуд у свакој љубомори има потребе за поседовањем и господарењем, коју породична и шира друштвена структура појачавају или слабе. Љубомора је мање сексуална страст, више тежња за моћи." Јеротић Снежана, Дијана., АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 ИИИ, јесте ли љубоморни? искрено Дијана., AnaLaz, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 К`о пас Kaludjerovic Sreten, Дијана., Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 уф, па је`л ти добро у томе? Ја сам посесивна првих месец дана везе била, после не, чак ми се спочитавала извесна хладноћа због недостатка љубоморе АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 1 minute ago, Снежана рече уф, па је`л ти добро у томе? није сада сам супер, каква сам била.... болест..... Снежана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 4 minutes ago, АлександраВ рече није сада сам супер, каква сам била.... болест..... мислим, није ни код мене та нељубомора због сигурности у себе, више је ствар тренинга, не исплатива је. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 11 minutes ago, АлександраВ рече није сада сам супер, каква сам била.... болест..... а добро, макар си искрена АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Управо сада, Снежана рече више је ствар тренинга буквално... и стварно је неисплатива. Љубомора има канџе, шчепа те... то је једно ужасно стање... ја сам се стварно борила са тим, није било повода, мој драги је срце, проблем је био у мени (и још увек је), то је та нека несигурност која ми се појавила после првог порођаја и долази у таласима кроз време, буквално као напад срећом, мој човек је невероватан, ето, трпи ме 23 године, са свим мојим блесавштинама JESSY, Flojd, Џуманџи and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ja isto spadam u te koji će zbog nesigurnosti biti ljubomorni, ali koji će zbog ponosa to kriti, i mučiti se unutra, a ako slučajno postoji naznaka u realnost sumnje, mučiti indirektno i partnera. Ima to svoje korijene u percepciji roditeljskog odnošenja u djetinjstvu, jer naše percepcije uopšte ne moraju da odgovaraju realnosti. Isto je tačno i to da se to odslikava u svim drugim odnosima, to nesvjesno poređenje 'kakav je taj i taj prema meni, a kakav prema drugome', vječito nesvjesno stavljanje sebe u inferiornu poziciju spram nekog 'autoriteta' i nejgove naklonosti. Tu racio i psihološko znanje i ne pomažu baš puno, tj. pomažu da se odnosi ne komplikuju iracionalnim sukobima, ali ne mogu da ukinu sopstvena negativna osjećanja ponekad. AnaLaz, JESSY, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука