Grizzly Adams Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 1 минут, Anika рече Колико само људи ово мисли... Поразно! И што је најгоре, кад одрасту овакав став преносе на своју децу и онда та иста деца после праве проблеме у школи и развијају отпор према њој... Па само мислим, ако неко од родитеља већ има такав став што не упише дете у приватну школу или већ нека нађе неко решење, сви би били срећнији...Него такви родитељи обично после долазе у школу, преносе своје фрустрације на наставни кадар и мешају се у оцене, у начин, у поступке, хватају се за сваку реч, страшно... Ништа лично, само износим нека своја запажања. А нема шансе да нешто са школама можда није у реду? Школе су 100% супер, а родитељи и деца нису нормални... Натан је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 @Natasa. nekad i sad je ogromna razlika...kad tvoj mali krene u skolu bice jos drugacija situacija, tako da ti njega uci da bude covek, upisi ga na borilacke vestine da zna da se odbrani i vodi racuna sa kim ces dati da se druzi od malena jer kad krene u skolu, ti ga vise neces moci formirati niti uticati na njega vec drugari i okolina Milica Bajic and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 27 минута, Anika рече Колико само људи ово мисли... Поразно! И што је најгоре, кад одрасту овакав став преносе на своју децу и онда та иста деца после праве проблеме у школи и развијају отпор према њој... Па само мислим, ако неко од родитеља већ има такав став што не упише дете у приватну школу или већ нека нађе неко решење, сви би били срећнији...Него такви родитељи обично после долазе у школу, преносе своје фрустрације на наставни кадар и мешају се у оцене, у начин, у поступке, хватају се за сваку реч, страшно... Ништа лично, само износим нека своја запажања. ово просто није тачно, већи проблем су увек били амбициозни родитељи који своју децу од малих ногу уче да могу и да је пожељно, да им се деца лактају и шлихтају и "газе преко лешева" зарад добрих оцена, те родитељи који подмићују или прете вишим инстанцама...не кажем има запостављене деце коју школа не интересује, а и тренутно је политика целог средњошколства "да их склонимо са улице"...од ових других можда и можеш данаправиш човека, али од ових првих тешко, е сад питање је шта је приоритет коме. Срндаћ and Натан је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 deca su uvek imala potrebu da se dokazuju ili da pripadaju nekoj grupi..tako je bilo i u moje vreme a tako je i sad...samo sto je sada razlika u tom dokazivanju i pripadanju grupi velika, pre smo se dokazivali ko je bolji u kojem predmetu, bolji sportista itd. a danas u nasilju, ko se bolje oblaci i nosi markirane stvari, ko prati koje jutjubere, kome je koja starleta primer..itd. opet, u svoj toj dzungli imamo i svetle primere(koji se ne promovisu)nase dece koja osvajaju razne medalje po svetu i koja su uprkos svemu losem sto se promovise u srbiji, izasla na pravi put...eto ti svetla na kraju tunela Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 38 минута, Драшко рече U originalu se zove "Manhood" Steve Biddulph Нисам сигурна да је то та књига. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 Dve dobre knjige " Tata ti si lud" i "Mama ja te volim". O odrastanju decaka. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 1 сат, Anika рече Колико само људи ово мисли... Поразно! И што је најгоре, кад одрасту овакав став преносе на своју децу и онда та иста деца после праве проблеме у школи и развијају отпор према њој... Па само мислим, ако неко од родитеља већ има такав став што не упише дете у приватну школу или већ нека нађе неко решење, сви би били срећнији...Него такви родитељи обично после долазе у школу, преносе своје фрустрације на наставни кадар и мешају се у оцене, у начин, у поступке, хватају се за сваку реч, страшно... Ништа лично, само износим нека своја запажања. Моји родитељи су имали супротан став, гурали су ме да учим и волио сам да учим. Нисам волио да бубам. Нисам волио да учим напамет шта професор жели да чује и да то буде то. Професори су радили само да испуне норму, да су те и те вјежбе одрађене, а не да ли је нешто заиста научено. Проблем такође лежи и у школи која више, али стварно, није адекватан модел образовања. Уопште. Читав систем се мора из основа реформисати. Натан, Sofija_, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 2 часа, Драшко рече U originalu se zove "Manhood" Steve Biddulph Ево нашла сам, ову књигу су ми баш нахвалили, само не може више да се нађе у књижарама ( макар ја нисам успела прошле зиме). Исти је аутор, тако да ето још једне препоруке KAKO ODGAJATI SINOVE - Stiv Bidalf WWW.DELFI.RS Dečaci su sjajni! Evo kako da im pomognete da postanu dobri... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 А за прву помоћ, вреди упамтити ове савете @Grizzly Adams: Ево шта би ја реко да имам мушко дете. Да се не заљубљује, то су само хормони. Да не балави за цурицама, пише ”љубавна писма” итд. То је строго кажњиво. Буди достојанствен, никад за никим не јури и не понижавај се да се увлачиш, удовољаваш итд. Тако нико неће да те заволи. Држи до себе. Најбоље да све то баталиш и учиш, тренираш, посветиш се себи и сл. ал пошто нећеш - у комуникацији са женама исто буди достојанствен, не цери се ко кретен. Оне су другачије од мушкараца и са њима не мож да причаш исто ко са Ђолетом и Пером. Ако те интересује нека цурица, игнориши је максимално и причај са њеном најбољом другарицом. Кад причаш са њима то нека све буду шале и зезање. Зезај их максимално. Увек буди спреман да одеш. Нико нема права да те понижава, малтретира и уцењује. Прва грешка - црвени картон. Без обзира колико ти се ”свиђа”, на први прекршај окрени се и оди или избаци напоље. Емотивне уцене, манипулације, цмиздрење и остало - напоље. Ако неће да се понаша пристојно ко нормална особа - напоље. Ако те непрестано зове и шаље поруке - напоље. Оне ће ипак стално да покушавају такве ствари јер им је то у природи. Кажњавај без милости. Увек има следећа. Ово је кондом. Значи без тога не идеш нигде и не радиш ништа. Мисли великом главом. @Снежана: То је скраћена верзија... допуна скраћене верзије ....ако флертује са твојим најбољим другом или братом да би те направила љубоморним...бежи (важније је да очуваш пријатељство од неке шмизле) ...ако јој користиш као раме за плакање за бившим...бежи (ниси ти ничија крпа) Снежана and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 И тако уђосмо у народно предање... ко Филип Вишњић. Снежана and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 31, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 28 минута, Milica Bajic рече важније је да очуваш пријатељство од неке шмизле Broes before... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 31, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 Пре сат времена, Срндаћ рече Читав систем се мора из основа реформисати. Valjalo bi. Ali tačno razumem @Anika kad je pomenula roditelje. Ne možete da zamislite kako je iritantno kad vam dođu da sole pamet, a nemaju pojma o predmetu, niti kako čas izgleda...nego eto...oni su ih preslišavali, dete znalo, kako sad ta ocena. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 2 минута, Natasa. рече Broes before... па у суштини да, док се не ожениш, онда се приоритети мењају, али када имаш 17, 18 година глупо је да губиш пријатељство које ће можда опстати и годинама због женске, у осталом каква је то девојка која флертује са твојим најбољим другом, учите децу правим вредностима, то није демоде Milica Bajic and Natasa. је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 31, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 1 минут, Снежана рече девојка која флертује са твојим најбољим другом, Ma doviiiđeeenja . Biće devojaka, pravi drugovi se teže nalaze. Kakvo crno pravljenje ljubomornih scena, to neću da vidim. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 31, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2019 пре 6 минута, Снежана рече па у суштини да, док се не ожениш, онда се приоритети мењају, али када имаш 17, 18 година глупо је да губиш пријатељство које ће можда опстати и годинама због женске, у осталом каква је то девојка која флертује са твојим најбољим другом, учите децу правим вредностима, то није демоде https://youtu.be/Cnpi3X1yFN0 Milica Bajic and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука