Jump to content

Свети Василије Острошки

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

jako mi se dopada ova tema.Bilo bi lepo da da i svi mi kojima su se cuda desavala u zivotu,napisemo ih na jednom mestu.Meni je veceras kasno da kuckam ,ali potrudicu se sutra da vam ispricam sva cuda koja su se desila meni,mojoj porodidici,suprugu na parohiji i nasim prijateljima.

Подели на овим сајтовима

Meni se juce desilo nesto cudno verovatno po Promislu. Slava Bogu!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Svetac izgoni iz poklonice necistog duha

i spasava njenu porodicu

Goradana Durotovic, iz Novog Beograda, ostavila je 1. jula 2005. godine, u donjem manastiru sljedeci zapis:

Tacno pre dve godine otac mi je imao infarkt. Majka mi je pala sa sprata kuce. I jedno i drugo su jedva ostali zivi, a ja sam u to vreme imala dva udesa u poslovnim kolima. Posle tih nemilih dogadjaja, posetila sam manastir Ostrog sa ocem i majkom, prvi put u zivotu. U manastiru smo bili bez foto- aparata. Odmah potom, boravila sam u Niksicu, kojom prilikom sam napravila niz fografija sa rodbinom. Prilikom razvijanja fotografija na nizu fotografija nacinjenih sa rodbinom u Niksicu pojavljuje se i slika manastira Ostroga, sa cudnom belom prikazom u pozadini. Noc posle posete manastiru Ostrog, legla sam da spavam u kuci pokojnog dede.Odjednom sam se probudila i videla coveka bez glave, mrsavog, sa dugackim prstima kako izlazi iz mene. Okrenuo se i otisao niz hodnik, a ja sam ustala da ga trazim. Ali, od njega nije bilo ni traga ni glasa. Od tada mi je bolje u zivotu! Dok ovo pisem nalazim se u donjem manastiru,gde ove dogadjaje delim sa svima vama.

(Poklonica je uz zapis prilozila fotografiju o kojoj je bilo reci )

Подели на овим сајтовима

Svetac se jalja i spasava od smrti tokom teske operacije

Medju bezbrojnim svedocenjima o isceljenima silom svetoga Vasilija nalazi se i nepotpisano svedocenje od 18. jula 2008. godine,u kome jedna poklonica svedoci o tome kako ju je sveti Vasilije spasio od smrti tokom teske operacije:

Dana 11.novembra 2006. godine iznenda sam otisla na jednu operaciju zbog jakog krvarenja u stomaku. Nisam ni znala da ce me operisati. Sve se desilo iznenada. Operacija je trajala preko tri sata i doktori su mi rekli da su mi spasavali zivot zbog opasnosti iskrvarenja. Osetila sam jak bol kada su mi usivali ranu. Tada sam zacula glas koji mi je rekao: "Kazi - Sveti Vasilije Ostroski"!

Ja sam ponovila: "Sveti Vasilije Ostroski"

Glas je opet rekao: "Kazi Sveti Vasilije Ostroski"! Poceo je taj glas da odjekuje i tada sam pred ocima videlacrkvu u kojoj lezi sveti Vasilije. Glas me je navodio da sto puta kazem "sveti Vasilije"

Ja sam sto puta rekla " Sveti Vasilije"

Glas me je pitao: "Verujes li"?

Ja sam rekla; "Verujem."

Tada sam otvorila oci.

Lekari su mi, kad sam se probudila, rekli da nisam govorila nista! Meni se sveti Vasilije javio onda kada su me budili iz anestezije, jer nisu mogli da me probude. Znam da je sveti Vasilije spasio moj zivot i od tada on je moj zastitnik i zastitnik moje porodice. Slava mu i milost.

Подели на овим сајтовима

On 9. 9. 2012. at 18:32, мирођија рече

Мене занима друга ствар.

Да ли си ти верник, да ли си био под Острогом, и да ли знаш за какву светињу питаш?

Zašto to pitaš?

Подели на овим сајтовима

Juce sam u suzama molila svetitelja da me zastiti od napada lukavog pa se nadam dobrom

Подели на овим сајтовима

Javljanje raspetoga Gospoda na krstu iznad Ostroga

i isceljenje bolesne ruke

Manastirski zapisivac je 1. jula 2007. godine sacinio zapis o tome kako je Raspeti Gospod javio baki Danici sa Kosova, koja Ga je videla na krstu iznad manastira Ostroga

Dezurao sam u crkvi Casnog Krsta kada mi je prisla jedna starija gospodja. Zapoceli smo pricu tako sto me je pitala za netljene ruke svetog cobanceta Stanka.Posle toga mi je ispricala da su joj ruke bile tesko obolele i da su joj lekari rekli da se ne moze izleciti. Medjutim, kada je dosla na poklonjenjesvecu pod Ostrog imala je vidjenje. Na Krstu iznad manastira ugledala je Raspetog Hrista i pitala Ga: "Gospode, jesam li Te ja razapela?" Gospod joj je odgovorio: "Ne, Danice, ti ces biti dobro, ti se kajes, ali Me raspinju oni koji se ne kaju." Vidjenje je posle toga nestalo. Usla je u manastir, poklonila se svecevim mostima i,kada je izasla, ruke su joj bile potpuno zdrave! Rekla mi je jos da pod Ostrog dolazi skoro svake godine. Zove se Danica, sa Kosova je i zamolila me je da se pomolim za nju i njenog supruga Dragana!Posle price ove bake potrcao sam u keliju po olovku da bih zapisao. Posle onoga sto mi je ispricala, otpevala je i pesmu "Bogomati premila" i, potom izasla iz crkve...

Slava Bogu i svetom Vasiliju!

Подели на овим сајтовима

On 9. 9. 2012. at 19:05, Velja94 рече

Zašto to pitaš?

Само се питам... .mislise. ...

"Ој Милице, наша другарице!

Ил'си луда, ил' одвећ мудра,

Те све гледаш у зелену траву,

А не гледаш са нама у облаке,

Ђе се муње вију по облаку."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу