мирођија Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Сваки човек који се први пут среће са овом светињом се необично понаша. А многи доживе и чудо. Захваљујућу својој вери. Свакако сви се мењају. А још ако их потпраши отац Јоило. утолико боље. Пре ће да се освесте да нису на Ади на мини голфу...хехехе... Драгана Милошевић and Sneza Dj. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Zaradjuju se zahvalnosti i ponovni dolasci :group111: Александар С and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Сваки човек који се први пут среће са овом светињом се необично понаша. А многи доживе и чудо. Захваљујућу својој вери. Свакако сви се мењају. А још ако их потпраши отац Јоило. утолико боље. Пре ће да се освесте да нису на Ади на мини голфу...хехехе... Ja sam poprilicno bila zbunjena i sve se odigralo brzo sad mi krivo pomalo. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Када сам први пут била тамо, погрешно сам ставила свеће које сам запалила. Други пут сам преспавала ноћ у тек отвореном конаку у заједничкој женској соби, у кревету на спрат. Испод мене је спавала моја кума која се сву ноћ окретала и превртала, ја ништа нисам чула. Спавала сам више него лепо. Трећи пут ме потпрашио отац Јоило јер сам му заградила пут на вратима, јер сам толико силно желела да уђем код свеца, а била сам много опуштена...За мене је и то чудо. А највеће ми је чудо када сви клеклнемо и чита нам се неизрецива молитва пред кивотом. Сузе саме нахрупе и душа се чисти, осећа се благодат уз коју су ти права браћа и сестре непознати људи и жене који чуче скупа, и одлазиш чист и препорођен. Драгана Милошевић and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 sve je to lepo, medjutim otac Joil je vrlo sumnjiv, a i ne treba da pravimo kultove, iaoko smo skloni tome, moze se napisati knjige o kultu Svetog Save, Oca Nikola, Cara Lazara, Svete Petke... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2012 Ај ти филџану за почетак плати некоме сиромашку одлазак за Острог, ил неко слично добро дело у славу Светога Василија, па онда брини да се не прави култ око некога... Бог је тај који исцељује по милости својој, а не човек свештеник, ил већ ко зна ко... Не бој се филџану да ће се неко збланути и побећи од вере због оца Јоила, јер је живот данас тако озбиљан, а нема баш више наиваца. Зато народ и хрли светињама. Драгана Милошевић, Vesna Milovic and Bigica је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Fildzanu ova knjiga je napisana tako sto su ljudi sami ostavljali pisma i zabeleske o isceljenima nama na korist i utvrdjenje. Vesna Milovic and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Isceljenje od nijemosti Jeromonah Isaija je, pocetkom 2002. godine, opisao kako je sveti Vasilije iscelio dete od nijemosti Kad sam bio kod Civota, dosla je u manastir majka Ruzica iz Danilovgrada i ispricala mi da njen sin Luka ne govori od kada je imao dve i po godine, a sada mu je sest godina. Procitao sam Luki kratku opstu molitvu za zdravlje i pomazao ga uljem iz kandila. To je bilo pre podne. Popodne vidim Luku gde trci, galami i prica. I sutradan kazem Luki: "Ajde, da ti jos jednom molitvu procitam", a kada sam zavrsio, Luka meni kaze: "Ajde me, opet, pomazi onim uljem iz kandila." Slava Bogu i svetom Vasiliju! obi-wan, Драган Јашић, Vesna Milovic and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Филџо брате,имам утисак да до сада ниси био на Острогу а требао би. мирођија, Александар С, nemirni duh and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Ovo je visa skola za sve nas gringrin gringrin gringrin Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Fildzo da ti sapnem nesto: razvila sam svoj "kult" sv Jovanu Krstitelju a ti provali kako Just_Cuz_19 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Ево, нађох ово на фејсу... ИСЦЈЕЉЕЊЕ ОД ТУМОРА ВИЛИЦЕ Међу стотинама свједочења, која су благодарни поклоници оставили у Манастиру Острогу, налази се и сљедеће потресно свједочење (исписано тешко читљивим рукописом) једне мајке о томе како је Свети Василије исцијелио њену кћер од тумора вилице: Слава Тебје Господе, слава Тебје! Стојим у реду на јутарњој молитви баш како је моја ћерка то и сањала. Када је оболела, почела је пуно да је боли глава. То је био јако велики бол и она ми је једном рекла: „Мама, мене боли глава толико да не могу бол више да издржим.“ Ја сам ћерки заказала преглед, јер сам познавала једног чувеног доцента. Тако смо пошле код лекара, на ултразвук. Када ју је доктор погледао на ултразвуку, није му било јасно о чему се ради, па ми је рекао да вероватно није ништа страшно, али да би моја ћерка требало да иде на рендген, да се боље види о чему се ради. Урадили смо рендген и показали снимак хирургу, а он се изненадио и рекао мени: „Знате“ - пошто смо се знали - „ја бих ово оперисао. Бојим се да није захваћена и кост.“ Ја му збуњено рекох: „Каква кост?“ „То је неки тумор, али не бојте се. Треба да се оперише, али ја Вам не бих препоручио да је оперишу овде него у Енглеској“. „Колико кошта та операција?“ Он каже: „Не знам, али је сигурно скупа“. Молила сам се Светој Петки у сузама и имала у себи неку наду. Једном док сам одлазила у Свету Петку, размишљала сам како да нађем толики новац за ћеркину операцију. Тамо сам срела једног човека који је продавао иконице и купила сам од њега иконицу Светог Василија Острошког у дрвету. Када је моја ћерка видела ту икону на зиду у кући, поред иконе Светог Николе, Крсне славе наше, упитала ме је: „Мама који је ово Светац?“ Ја јој рекох: „Свети Василије“ „О, па ја сам њега сањала.“ „Како си га сањала?“ „Ево овако: долазим и пењем се уз неке степенице и скупљам неке каменчиће, а све сија. Код чесме стоји Свети Василије и пита ме: „Шта то радиш?“ Ја му кажем: „Ништа. О, како је овде лепо! Како се зове ово место?“ Свети Василије ми каже: „Острог.“ „Никад нисам видела овако нешто лепо.“ Свети Василије тада рече: „Знаш ли ти да си болесна?“ А ја му кажем: „Нисам више када сам овде дошла.“ А Свети Василије сија сав и каже: „Иди и реци мами - овде има лека за тебе. Када ти донесе мама свету воду ти немој само да се мажеш њоме, него је и пиј и оздравићеш.“ После неког времена, одлучила сам да дођем на Острог. И у Острогу сам добила велики благослов од Бога и Светог Василија. И, после тога, дошла сам и други пут - са ћерком која се крстила у Острогу и оздравила, и сада је потпуно здрава. Од тада је прошло пет-шест година, у молитвама и причешћима. Свети Василије је исцелио моју ћерку. Слава му и част, и сад и увек и у све векове! Амин. Драгана Милошевић, obi-wan, Maja Trifunovic and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Септембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Прелепа тема, надам се новим текстовима! .hvala. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Чудесна су дела твоја Господе, свети Василије острошки чудотворче моли Бога за нас грешне! Слава ти и милост!!! Олимп, Драшко, мирођија and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/%D0%B8%D1%81%D1%86%D0%B5%D1%99%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D1%83-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D1%83-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%83-r86 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука