Гости Guest Написано Октобар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Није проблем , могу и ја ако већ неко ти није урадио пре мене?! Био сам одсутан и нисам одмах видео ову поруку,тј.тему! Мартирије, муњо небеска! 4chsmu1 већ си стигао да поставиш klapklap Monahinje Ava Justinu АВВИ ЈУСТИНУ ЋЕЛИЈСКОМ Невенка Пјевач, Београд. ОД ЋЕЛИЈА ДО НЕБА ВЕЛИКА ДАЉИНА СВА СЕ СТЕКЛА У СРЦУ НОВОГА ЈУСТИНА. О ЈУСТИНЕ ПРЕМУДРИ, ЋЕЛИЈСКИ СВЕТИЛНИЧЕ СВИ СЕ СРБИ ТОБОМ ПРЕД ГОСПОДОМ ДИЧЕ. ХРИСТОС ТИ ЈЕ БИО СВА ЗЕМАЉСКА ХРАНА ОД ДУШМАНА ЗЛОБНИХ НЕПРЕЛАЗНА БРАНА. НИ ДИСАО НИСИ, ОСИМ БОГОМ ХРИСТОМ И БЕСЕДОМ ГРОМКОМ И ИСТИНОМ ЧИСТОМ. БОГОЧОВЕКА СИ СЛАДЧАЈШИМ НАЗИВО И ТАЈНЕ СИ ЊЕГОВЕ ЉУДИМА ОТКРИВО. СУЗАРНИКЕ МНОГЕ ТИ СИ БОГУ ДАО, ВОДЕНИЦИ СМРТИ ЖИВО ЗРЊЕ КРАО. БЛАТНОГ СИ ЧОВЕКА НА НЕБО УЗНЕО И ПРЕД ПРЕСТО ТВОРЦА У РАЈ ГА УВЕО. РАСАДНИЧЕ ВЕРЕ ХРАСТУ ПРАВОСЛАВЉА, МЕДОТОЧНА ПЧЕЛО, СВЕТ ТЕ САД ПРОСЛАВЉА. РАДУЈ СЕ ЈУСТИНЕ ПРЕД ПЕСТОЛОМ ХРИСТА ЈЕР ЈЕ ТВОЈА ДУША ОД ПОДВИГА ЧИСТА. ИЗ МАЛЕНИХ ЋЕЛИЈА САД ТЕ САВ СВЕТ ЧУЈЕ ЗЛАТОУСТИ ПРОРОЧЕ, ЋЕЛИЈСКИ СЛАВУЈЕ. О ЗЕМАЉСКА ЊИВО ЗА НЕБЕСКО СЕМЕ ГОСПОДОМ ПРОСВЕТИ ОВО МРАЧНО ВРЕМЕ СВЕТОСАВЉЕ НАШЕ ЈУСТИНОВСКИ ВОДИ И ХРИСТОМ ПРЕСЛАТКИМ СВЕ НАС ПРЕПОРОДИ. СРНО РАЈСКА МИЛА КОЈА САВ СВЕТ ВОЛИ ЗА НАС ГРЕШНЕ СРБЕ ХРИСТА БОГА МОЛИ. О ТРОЈИЦЕ ПРЕСВЕТА, СЛАВА ТИ И ХВАЛА ШТО СИ НАМА СВЕТОГА ТИ ЈУСТИНА ДАЛА. ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ ЈУСТИНЕ МОЛИ БОГА ЗА НАС ГРЕШНЕ! Родна кућа св. авве Јустине у Врању 1964. године експроприсана је и срушена. На иницијативу Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија, општинске власти Врања, доделиле су наведени плац Православној епархији врањској 1993. године. Завод за заштиту споменика културе из Ниша урадио је пројектну документацију, а 1994. године положен је камен темељац поводом 15-годишњице упокојења оца Јустина. 14. јуна 2005. године положен је камен темељац за изградњу параклиса Светог Јустина Философа и Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског. Трудом који је уложила Православна епархија врањска, као и дародаваца, углавном из Грчке, изграђено је доста у комплексу Свеправославног центра ''Преподобни Јустин Врањски и Ћелијски" у Врању и то: • родна кућа оца Јустина, • делимично параклис, • започети су пратећи објекти. Основни циљ постојања Свеправославног центра ''Преподобни Јустин Врањски и Ћелијски" у Врању биће окупљање свих православних народа ради проучавања дела оца Јустина, који је један од најзначајнијих православних теолога 20. века. Отац Јустин Поповић, је познат у свим православним народима и оснивање овог свеправославног центра представљаће оживотворење његове мисли о повезивању православних народа, пре свега са простора Балкана. Позивамо све поштоваоце новојављеног светитеља, да својим прилозима помогну довршетак радова Свеправославног центра ''Преподобни Јустин Врањски и Ћелијски'', па с Божијом помоћи, када завршимо радове осветимо цркву подигнуту у Његову част. Новчана средства за довршетак радова можете уплатити на динарски жиро рачун Православне епархије врањске број 205-66021-02 и девизни жиро рачун Православне епархије врањске: SWIFT - BIC: KOBBRSBG, IBAN/ACCOUNT NUMBER: RS35205007390001897281, код Комерцијалне банке, АД Београд, филијала Врање, са назнаком ''ЗА СВЕПРАВОСЛАВНИ ЦЕНТАР''. Полагање камен темељца 1994. године Изградња родне куће Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског http://Освећење куће Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског 14.06.2004. године Родна кућа Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског а каменчићи су служили да му ветар не одува папире док ради. Прича о томе је у ушла у филм ђакона Ненеда Илића ћилим оца Јустина параклис Светог Јустина Философа и Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског - 14.06.2005. Полагање камен темељца за изградњу параклиса Светог Јустина Философа и Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског - 14.06.2005. године Радови на параклису Светог Јустина Философа и Преподобног Јустина Врањског и Ћелијског Епископ врањски Пахомије са монахињама у родној кући Оца Јустина Поповића Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 ЈООООј брате Мартирије, па ти си овде поставио и више него што треба, мислим на ове слике у вези изградње дома посвећеног о. Јустину ! Свака част ! 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Мартирије и Управда, СРЕЋА ВАМ ПЕВАЛА!!! klapklap 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Благодарим Свима 4chsmu1 klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Веома битни снимци и порука на форуму. Од оваквих порука би требало направити својеврсну интернет ЖРУ енциклопедију православља. Ваљало би допунити ову поруку са још неким снимком и податком о Ави, а потрудићу се да делу томе и сам допринесем нечим што није тако лако наћи. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Недавно сам слушао +Атанасија Јевтића који нам је објаснио да анатема не значи прокелетсво већ одлучење (искључење) из Цркве. Točno. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2010 Недавно сам слушао +Атанасија Јевтића који нам је објаснио да анатема не значи прокелетсво већ одлучење (искључење) из Цркве. Točno. eheeeej To jeste tacno ali rimokatolicka crkva ispoveda da se covek moze spasiti jedino kroz nju tako da je anatema ili iskljucenje jednako vecnom prokletstvu. Tako da je to pravi smisao anateme a ne prosto "iskljucenje", kao da su nas iskljucili iz partije na primer. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Techpriest Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Јефрем је банован на месец дана због константног недоличног понашања и клеветања форумаша, администрације овог форума и клира СПЦ.Ne vidim da je covek bilo sta lose uradio u svojoj poruci. Ja mislim da je vece vredjanje kada spominjete bilo koje monastvo za pravljenje takozvanih vaseljenskih sabora i bogohuljenje. Podsecam vas da u istom tom manastiru ma ko da se nalazi, postoje mosti svetog Petra Koriskog koja trebamo posovati ako smo neki hriscani. Sto se tice rimokatolicke crkve ona JESTE anatemisana kao sto i znate 1054. od strane vaseljenskog patrijarha, dok je nasa pravoslavna ekskomunicirane od strane Pape. Ta anatema je trajala sve dok ekumenisticki vaseljenski patrijarh Antenagora zajedno sa papom pavlom sestim u Jerusalimu 1964 nije povukao tu anatemu. Naravno nisu se sve pravoslavne crkve slozile sa ovom odlukom, a sam Antenagora se pri kraju zivota pokajao za ono sto je uradio. Kako god sa sigurnoscu se zna da je Antenagora pripadao masonskom redu i da je bio na visokoj funkciji, a takodje i Papa Pavle 6. Sada je mozda i pitanje da li je biti mason veliki greh u Hriscanstvu (pre svega u pravoslavlju) ili nije? In God we trust ~ONE~ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 А по чему, Јустине, не славе Бога правилно? Истина је: славе Свету Тројицу. Реци, ако не славе Христа, кога славе у евхаристијском слављу? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Vraćate se na neke istorijske momente koje nije moguće dokazati jer su akteri uništili dokaze. O ličnosti Cerulijanovoj ja sam čitao i verujem o. Šmemanu, prema tome anatema nije mogla da bude bačena na prvoslavnu crkvu, još smo bili u jedinstvu već samo na Cerulijana, koji je posle sve isfalsifikovao i napravio predstavu. Ne treba zaboraviti da je tada Istok bio i moćniji i bogatiji od Zapada. Problem znači nije u skidanju tih anatema koje su kardinal Humbert i patrijarh Mihailo izmenjali međusobno. Problem nastaje kad ja slušam Akakija kako anatemiše sve redom i nisam do tog trenutka , dok se nije pojavio taj video ni razmišljao, da smo mi u stvari stalno međusobno pod nekakvim anatemama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука