Jump to content

Да ли треба да бријемо браду или не ???

Оцени ову тему

Препоручена порука

hvala :cheesy:

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Ево шта каже старац Клеопа на то: 

Оче, а шта нам можете рећи о непристојној одећи која се данас носи у свету и о
мушкарцима који брију своју браду?
- Питајте оне које се фарбају и оне које носе кратку сукњу да ли су кадгод виделе
Богомајку или Свете мироносице с кратком сукњом. Ми треба да следимо
Богомајку. Јесте ли виделе Свете мученице које су на иконама, неку од њих у
краткој сукњи? Не видите ли да је код свих Светитеља одећа до земље? Чујте шта
каже Св. апостол Павле: Будите Свети, јер Ја сам Свет - вели Господ.
Јеси ли кадгод видео Христа обријаног? Или патријархе или пророке јеси ли видео с
бријачем у бради? Ако се сада свет брије, то је обичај преузет више од Римљана. Али
Дачани, наши преци, не! И Руси ношаху браде, некадашњи Словени.
И то је нешто. Али ми да гледамо оно унутрашње: срце и ум. Хришћанину добро
пристоји да се препознаје и по спољашњим стварима, али то су спољашње. Али
Господ не тражи од нас само спољашњост. Спољашњост је лист, а унутарње
делање је плод.

Подели на овим сајтовима

Првенствено, зато што је Христос имао браду, а монаштву је у свему узор Христос.

Јеси ли кадгод видео Христа обријаног?

Good_Shepherd_Catacomb_of_Priscilla.jpg

image047.jpg160px-Good_shepherd_02b_close.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=EK1KTqjbAjE#t=13m25s

15m14s "The truth is no one in the early christian art had a clue what he actually looked like. The Bible doesn't describe him. No one does. So art took extremely long time to come up with a face for Jesus."

16m35s...

2809-arian-baptistery-ravenna-baptism-ch

4804349258_7f8f42b9d0_o.jpg

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ne volim bradu niti bilo kakve dlake po licu.Ima jedno naše verovanje gde se smatra da su bradati ljudi prevrtljive prirode,i mogu reći da ima malo istine u tome. 0102_laugh

Напротив,не знам одакле ти ова изрека,али наш народ каже:

Чувај се бркате жене и ћосава мушкарца   :nene: 

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о овоме тексту иначе духовник који је дао одговор на ово питање је непознат...

Шта мислите како би требали да изгледају Хришћани, мислим на мушкарце?

Хришћани мушкарци би пре свега требали да имају браду, не брадицу као шт неки имају, него браду коју им је Бог дао да расте колико треба. Јер, сви они који се брију, па чак и они који носе мале брадице, су исто као и оне жене које набацују разне шминке, креоне, кармине, пудере, које чупају обрве и остале глупости. Јер, тако показују незадовољство пред Оним Који их је створио, па као да Он то није добро учинио, па оне сада исправљају. Исто тако и мушкарци чине када брију браде своје. Ружно и смешно је видети једног назови хришанина као таквог у Цркви. Поједини имају и уметничке брадице и имату свега и свачега. А мушкарац би требао као мушкарац да носи браду, јер да Бог није желео да му стави ту исту браду која је украс, Он му не би ни ставио. Исто тако прави Хришћанин треба да буде у дугим панталонама, блузама са скромним бојама, са простим ципелама, јефтиним, а не од сто евра.

Da je Bog hteo da se oblacimo; on bi nas obucene stvorio pusti sad one zmije. Ili bre nokte; zasto ih rezemo?. treba ostaviti i kancer kada ga imamo a ne da ga operisemo: da nam Bog nije hteo da dobijemo kancer ne bi ga ni dobili.

Nema nista gore nego kada monasi komentarisu izgled; oblacenje i slicno.Ali sta i ocekivati kada je vecini Pink izvor glavnih informacijama o poastvi oko njih

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Не осуђуј онога што се брије, а и ти што се бријеш не осуђуј онога што се не брије (парафр. Ап. Павле).

Eto opra pokojni patrijarh "starca" ni dugmici nisu ostali  Just_Cuz_19

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ja ne volim da se foliram...a posebno ne u crkvi.

Ništa mi ne znači ako obučem suknju.Zato je i ne nosim.

Па зар те не избаце када дођеш тамо само у гаћама?

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ja ne volim da se foliram...a posebno ne u crkvi.

Ništa mi ne znači ako obučem suknju.Zato je i ne nosim.

Јел то значи ,да се бријеш... 4chsmu1

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Znaci ti ko Eva dolazis u Crkvu?Samo sa listicem....nema foliranja

Nisam to mislila.... .smesko.  

Htedoh reći da je suština u srcu,mislima,iskrenosti,a ne u načinu oblačenja....I da bi meni lično takvo  maskiranje u suknju i maramu bilo ne na korist,već na ogromnu štetu,bar u ovom trenutku.

Naravno,nemam ništa protiv onih devojaka i žena koje misle i osećaju drugačije....

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...