Jump to content

Да ли треба да бријемо браду или не ???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Где ископа ове фотографије...  :0104cheesy:

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Ја се нисам обријао 16 година...само скраћујем браду и бркове,по мом мишљењу и процени,на пристојну дужину. Ова слика представља екстремну дужину браде.:0104cheesy:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ево још мало из исте књиге:

Шта ви мислите о оним људима који иду у теретане? Да ли је то добар спорт?

Никаве користи ја не видим од тог спорта. Једино што видим је то да они који се тиме баве, посебно мушки свет који се бави тим спортом, бави сеиз следећег разлога. Они одлазе у теретане како би изгледали снажније, мишићавије, како би кроз те надувене мишиће привлачили женски свет и како би кроз те мишиће они добијали похвале и наравно како би били цењени у друштву. То је све наравно обмана. Зашто они не посвете пажњу душама својим? Зашто се не баве, на пример, одласцима у Цркву, молитвеним животом, постом, чињењем добрих дела, а не чињењем дела којима се удовољава грешном свету. Јер, шта ћете добити од одласка у теретану? Само надуване мишиће који ће трајати пет, шест, петнаест и двадесет година, а то ће пројурити брзо. А хоћете ли се пред Богом са мишићима појавит? Богу нису потребни мишићави људи, него примери, прости, добри људи.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

нешто мало о неуропсихијатрима:

Старче, шта мислите о неуропсихијатрима?

Ево шта мислим. Неуропсихијатри лече тело, али не и душу. А и само тело не излече никада, или скоро никада. Зашто се то тако дешава? То се дешава због тога што они не знају за Бога. Неуропсихијатри обично су непобожни људи. Како ће непобожан човек помоћи човеку? Шта неуропсихијатри говоре болесницима који долази и траже помоћ од њих? Чуму их они уче? О свму их они уче само никако не о Богу. Њихови савети су краткотрајни и слабо лече душе кроз разговоре. На пример: девојка је млада и у душевним је проблемима. Њој, детету је потребна Истина, Љубав, Истинска Радост, Мир, а то може дати само искусан духовник или прави Православни Хришћанин. Најчешће се искусни духовници налазе у манастирима, у добро посећеним манастирима. А шта саветује њој неуропсихијатар? Значи, рекли смо, девојка је млада и у душевним је проблемима. Али неуропсихијатар њој постаља питање: Да ли ти имаш младића? А она, на пример каже:не. Он јој даље саветује: То никако није добро. Ти мораш да имаш младића и не једног, него ако треба, имај и више док не нађеш оно што ти је потребно. Замислите такав савет јадног лекара. Девојка, ако би послушала, она сигурно не би нашла нити Праву Љубав, нити Прави Мири, нити Праву Радост, него само муку. Јер, ако се сусретне са малидћима безбожним који су на сваком кораку, јер хришћана скоро и да нема, ако се сусретне са младићем безбожним, доћи ће само муке. Јер, не може се са безбожним младићем имати нешто лепо. Ако и буде да је то у почетку лепо, касније се то врло, врло јасно види да је то просто једна обична замка и само коришћење. То су окусили сви људи на овоме свету, неко мање, неко више. То је један од хиљаде погрешних, ђаволских савета.

Лично мислим и знам да су многи неуропсихијатри ђавоље слуге. Јер, свако ко има разума може врло лако увек да види овде радње. По плодовима и делима њиховим познаћете их. Не кривим ја неуропсихијатре, него кривим зло које они спроводе. Видите ви у градовима вашим колико има неуропсихијатара и да ли има да су прави Хришћани, да су примери? Ти такви неуропсихијатри су једино прави психијатри ако их има. Не кривим ја неуропсихијатре, него кривим зло које они спроводе.

Подели на овим сајтовима

Ја се нисам обријао 16 година...само скраћујем браду и бркове,по мом мишљењу и процени,на пристојну дужину. Ова слика представља екстремну дужину браде.;)

Čekaj tebra,na onom skupu u kafančetu,bio si ćosav,skroz naskroz   joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о људима који не једу уопште месо?

Ја о њима мислим све најбоље када је у питању то што не једу месо. Свети владика Николај Велимировић каже: „Сви смо у сродству, од најмањег атома до највеће звезде“ Па, ако смо сви у сродству, зашто онда срорднике своје кољемо? Зар да нахранимо своје грешне жеље телесне? Ја врло добро знам да јаја и сир могу да надокнаде све врло добро када је у питању месо. Ето, монаси деценијама, деценијама живе без меса и још држе велике постове. Сада ће неко рећи: „Па ми нисмо монаси“. Ја кажем да ја и нисам рекао да су сви монаси, него хоћу да кажем да се требамо угледати на такве људе и да сами такви будемо. Не морамо да будемо монаси да бисмо били добри. мОжемо то да имамо и у свету. Они су тражили и добили су. То се види на делу. А ми не тражимо по лењости и грешности својој и то се види на делу. Зато и немамо.

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о женама које желе да буду равноправне у свему са мушкарцима, значи по питању посла и свега осталог?

Ако жене желе да буду равноправне у свему са мушкарцима онда ја као мушкарац захтевам да рађам. Тражим право на рађање. Кад мени то жене омогуће, ја ћу се са њима сложити да оне буду равноправне у свему са мушкарцима. Те жене које траже равноправност сигурно је да иду путем који води у пропаст. Жени, колико ја знам, је место у кући, да рађа децу и да их васпитава да буду сутрадан честита, чиста деца, да буду у хришћанском духу. Јер, за жену је то велико достојанство. Али многе жене неће да имају ништа са овим, јер је њима омилело зло. Отуд потичу све оне зле радње које жена ради. А мног је, много таквих радњи. Отуд долази до развода брака и онда деца страдају зато што жена хоће да ради нешто што јој није у природи, што јој Бог није дао. Исто као што је и ђаво пожелео да буде већи од Бога, исто тако и многе жене чине на разне начине. Не могу да замислим ниједну Светитељку, ниједну Свету жену да се управља по предлогу тих жена које желе да буду равноправне са мушкарцима, те које желе да буду равноправне са мушкарцима, нека прво иду да раде на пољпривреди. Али, ниједна од тих жена које ћеле да буду равноправне са мушкарцима неће дозволити да падне, како она мисли, на тако ниске гране. Јер, све оне желе директорска места, или тако јаке положаје. Можете ли ви људи да замислите какве безмности од стране жена које траже нешто што им није од Бога дато! Зато ја кажем, то би било исто као када бих ја тражио да имам право на рађање и да ми се то по сваку цену омогући. Такве жене су у великој обмани и такве жене нису жене, нису честите жене. Јер, како ће да буде честита она жена коај неће да живи по Заповестима Божијим, значи да испуњава заповести ђавоље. Благо оним женама које су праве Хришћанке и које сво своје време проведе у кући, које проводе време у правом васпитању деце своје и у свим осталим кућним пословима. Такав брак је велики брак, велики пред Очима Божијим и достојан сваке похвале. Бог нека да свако добро свим женама које живе таквим начином живота. Јер су заиста такве жене светлост свету. Мада могуће је да понестају све више и више. А никад и није биломного таквих жена. Јер, да би нека жена била светлост треба прво да буде са Богом, са Оцем Својим. Бог је Тај Који даје сваку Светлост и свако друго Добро.

Подели на овим сајтовима

Ја се нисам обријао 16 година...само скраћујем браду и бркове,по мом мишљењу и процени,на пристојну дужину. Ова слика представља екстремну дужину браде.;)

Čekaj tebra,na onom skupu u kafančetu,bio si ćosav,skroz naskroz  joooj
Не,Мах...нешто си побркао.Имао сам кратку косу и кратку браду,али нисам био обријан...не видим разлог да сумњаш у моје речи.У крајњем случају,имаш фотке са тог скупа па види,ако ми не верујеш.Лоше ти памћење.Стариш,Мах! joooj

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Где ископа ове фотографије...  ;)

sta cu kad sam njuskalo

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ok ovo sto cu reci nije vezano za muskarce i njihovu bradu, ali... mozda i moze da bude nasznak

Svojevremeno sam upoznala u crkvi muskarce koji su smatrali da zene ne treba da uklanjaju dlake sa lica (brkove, bradu, obrve), niti sa bilo kog drugog dela tela. Zanimljivo - privlacile su ih devojke koje su upravo to radile, i takve su i birali  pravopop

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о женама које желе да буду равноправне у свему са мушкарцима, значи по питању посла и свега осталог?

Ако жене желе да буду равноправне у свему са мушкарцима онда ја као мушкарац захтевам да рађам. Тражим право на рађање. Кад мени то жене омогуће, ја ћу се са њима сложити да оне буду равноправне у свему са мушкарцима. Те жене које траже равноправност сигурно је да иду путем који води у пропаст. Жени, колико ја знам, је место у кући, да рађа децу и да их васпитава да буду сутрадан честита, чиста деца, да буду у хришћанском духу. Јер, за жену је то велико достојанство. Али многе жене неће да имају ништа са овим, јер је њима омилело зло. Отуд потичу све оне зле радње које жена ради. А мног је, много таквих радњи. Отуд долази до развода брака и онда деца страдају зато што жена хоће да ради нешто што јој није у природи, што јој Бог није дао. Исто као што је и ђаво пожелео да буде већи од Бога, исто тако и многе жене чине на разне начине. Не могу да замислим ниједну Светитељку, ниједну Свету жену да се управља по предлогу тих жена које желе да буду равноправне са мушкарцима, те које желе да буду равноправне са мушкарцима, нека прво иду да раде на пољпривреди. Али, ниједна од тих жена које ћеле да буду равноправне са мушкарцима неће дозволити да падне, како она мисли, на тако ниске гране. Јер, све оне желе директорска места, или тако јаке положаје. Можете ли ви људи да замислите какве безмности од стране жена које траже нешто што им није од Бога дато! Зато ја кажем, то би било исто као када бих ја тражио да имам право на рађање и да ми се то по сваку цену омогући. Такве жене су у великој обмани и такве жене нису жене, нису честите жене. Јер, како ће да буде честита она жена коај неће да живи по Заповестима Божијим, значи да испуњава заповести ђавоље. Благо оним женама које су праве Хришћанке и које сво своје време проведе у кући, које проводе време у правом васпитању деце своје и у свим осталим кућним пословима. Такав брак је велики брак, велики пред Очима Божијим и достојан сваке похвале. Бог нека да свако добро свим женама које живе таквим начином живота. Јер су заиста такве жене светлост свету. Мада могуће је да понестају све више и више. А никад и није биломного таквих жена. Јер, да би нека жена била светлост треба прво да буде са Богом, са Оцем Својим. Бог је Тај Који даје сваку Светлост и свако друго Добро.

Prvo - zene to pravo traze od drustva, a ti bi za radjanje trebao da se bunis kog Gospoda.

Drugo- na zalost, niste vi muskarci ono sto ste nekad bili, nemate vise osecaj odgovornosti koliko ste (mozda) nekad imali, ne drzite do svog dostojanstva, ne zelite da sacuvate dostojanstvo ni svojih zena ili devojaka, ne zelite i ne umete da zastitite zenu (suprugu, sestru, majku, drugaricu) cak ni od sebe samih. Na zalost, zene danas moraju da budu spremne da ce jednom morati da zive samostalno. I to im je i potrebno - da mogu da budu samostalne.

Ja se sa jednim vidom ravnopravnosti slazem - ako uzmes u obzir da nekad zene nisu imale pravo da se skoluju, nisu imale pravo da glasaju, u nekim zemljama nemaju pravo da izadju iz kuce bez muza, niti da idu ispred njega, onda je potreba zena za ravnopravnoscu sasvim opravdana. Jer mnoge diskriminacije ih ogranicavaju u samostalnosti.

Naravno, i tu ima preterivanja, od strane zena koje traze samostalnost. Ali time samo sebi skode...

Подели на овим сајтовима

Ok ovo sto cu reci nije vezano za muskarce i njihovu bradu, ali... mozda i moze da bude :)

Svojevremeno sam upoznala u crkvi muskarce koji su smatrali da zene ne treba da uklanjaju dlake sa lica (brkove, bradu, obrve), niti sa bilo kog drugog dela tela. Zanimljivo - privlacile su ih devojke koje su upravo to radile, i takve su i birali   sHa_sarcasticlol

klapklap dada 0110_hahaha 0110_hahaha

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Боже, каква чудна књига  89898989898989

животиње сродне, небријање брада, ''природа'' жена  sHa_sarcasticlol

мени је ово све страно  291291291

Подели на овим сајтовима

Ok ovo sto cu reci nije vezano za muskarce i njihovu bradu, ali... mozda i moze da bude klapklap

Svojevremeno sam upoznala u crkvi muskarce koji su smatrali da zene ne treba da uklanjaju dlake sa lica (brkove, bradu, obrve), niti sa bilo kog drugog dela tela. Zanimljivo - privlacile su ih devojke koje su upravo to radile, i takve su i birali   sHa_sarcasticlol

A jел иду и на геј параду ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...