Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

On 23. 9. 2019. at 11:36, Ronald рече

Nadovezao sam se na tvoj post zbog Natinog odgovora, vjera, povjerenje, u smislu da mnogi ljudi nakon dugo godina odlaska u Crkvu i ucestvovanja u zajednici budu daleko frustriraniji ocekujuci da ce im vjera olaksati 

Expand  

Zaista te ne razumem.

Pišem iz nekog iskustva...

Pomoglo je mnogima....

Ja sam pokušala da pomognem i da dam svoj doprinos temi....a svako ima pravo na svoj stav i mišljenje..

Neka proba...neće da škodi, može samo da pomogne.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 23. 9. 2019. at 11:40, Вукашин рече

Baš sam danas čitao Sofronija Saharova, kaže čovek da upodobljavajući se Hristu, moramo da podelimo i Njegova stradanja. Niko ko ide putem oboženja neće biti poštedjen stradanja.

Expand  

Citao sam Sofronija Saharova, Starac Siluan( Siluan mi je omiljeno ime u hriscanstvu) ali ja ovde govorim i o psihofizickoj bolesti koja kod ljudi moze da stvori izvore drugih nervoza, koja cak i iz Crkve dolaze. Jedno je kad fizicki patis i kad si svjestan a kad psiha strada, onda cesto ne razumijemo ovo sto si ti naveo.

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:40, Istopljeni kamen рече

Zaista te ne razumem.

Pomoglo je mnogima....

Ja sam pokušala da pomognem i da dam svoj doprinos temi....a svako ima pravo na svoj stav i mišljenje..

Expand  

Mislim da je pitanje kako će ko iskreno da stupi u veru.

Vera je odnos sa Bogom.

Nisu pravila koja daju rezultat.

Glasao bih za rad na sebi i na osluskivanje svoga srca.

Ako bih izdvojio neke trenutke gde je moja vera dala rezultate, konkretne i čudesne, onda je to trenutak kada sam "kapitulirao" pred Bogom i zamolio ga da mi da da vidim šta je to što ja stvarno želim u životu! Istog dana stigao je odgovor, koji me je u pozitivnom smislu skroz potresao i promenio tok (doduse trebalo je jos jedna mala slucajnost da se desi posle toga kako bi mi se sve rastumacilo). Sutra je tačno 8 godina od tog događaja. Od tada merim vreme u svom životu. 

Budite iskreni prema sebi i volite sebe, 

Cmok

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:40, Istopljeni kamen рече

Zaista te ne razumem.

Pomoglo je mnogima....

Expand  

Ne kazem da nije pomoglo ali sam rekao da ima onih i kojima nije. Hocu da kazem kako ne postoje jednosmjerni savjeti jer smo svi razliciti.

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:51, Ronald рече

Ne kazem da nije pomoglo ali sam rekao da ima onih i kojima nije. Hocu da kazem kako ne postoje jednosmjerni savjeti jer smo svi razliciti.

Expand  

Ja sam pokušala...a Aleksandre nema...

Javiće se ona...:) Ronald..suviše si u teorijama...život je jedno a knjige drugo....oprosti....

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:48, Драшко рече

Mislim da je pitanje kako će ko iskreno da stupi u veru.

Vera je odnos sa Bogom.

Nisu pravila koja daju rezultat.

Glasao bih za rad na sebi i na osluskivanje svoga srca.

Ako bih izdvojio neke trenutke gde je moja vera dala rezultate, konkretne i čudesne, onda je to trenutak kada sam "kapitulirao" pred Bogom i zamolio ga da mi da da vidim šta je to što ja stvarno želim u životu! Istog dana stigao je odgovor, koji me je u pozitivnom smislu skroz potresao i promenio tok (doduse trebalo je jos jedna mala slucajnost da se desi posle toga kako bi mi se sve rastumacilo). Sutra je tačno 8 godina od tog događaja. Od tada merim vreme u svom životu. 

Budite iskreni prema sebi i volite sebe, 

Cmok

Expand  

Baš se radujem zbog tebe. Slažem se da treba raditi na sebi i osluškivati svoje srce....

Hvala,....:mahmah:

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:59, Istopljeni kamen рече

Ja sam pokušala...a Aleksandre nema...

Javiće se ona...:) Ronald..suviše si u teorijama...život je jedno a knjige drugo....oprosti....

Expand  

Ja i pricam o zivotu, narocito u Crkvi jer je jedna moja prijateljica sizofrenicar koja ne da nije nasla smirenje vec uznemirenje. Zato i kazem da nema jednostavnih i jednosmjernih savjeta:)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 11:23, Istopljeni kamen рече

E sad što ti ne veruješ sebi, meni, Bogu...na tome se radi....vežba...i zašto depresivci...pa to je baš njima namenjeno....poverenje i vera da će sve biti dobro....

Expand  

Vrlo često se oseti u crkvi atmosfera da je samo vera dovoljan vid borbe protiv psihičkih poremećaja i onda ljudi još više skrenu. Plus što ima vazda nekih crkvenih babuskera (ovde nisu bitne pol i godine, babuskera je karakterna osobina) koje daju sebi za pravo da sprovode pravila i trtljaju o grehu i šta treba činiti. Naravno, samo nanesu štetu.

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 12:06, Natasa. рече

Vrlo često se oseti u crkvi atmosfera da je samo vera dovoljan vid borbe protiv psihičkih poremećaja i onda ljudi još više skrenu. Plus što ima vazda nekih crkvenih babuskera (ovde nisu bitne pol i godine, babuskera je karakterna osobina) koje daju sebi za pravo da sprovode pravila i trtljaju o grehu i šta treba činiti. Naravno, samo nanesu štetu.

Expand  

Nataša upoznala sam te kao isfrustriranu ličnost...zaista mi je žao, ali se brzo i smiriš, bar iz mog ugla...

Hvala ti na komplimentu :))...ni. blizu..ali ajde...ja pišem iz iskustva...i  mojim prijateljicama je pomoglo...o grehu ne pišem....i sama sam grešna...

BTW..anksioznost nije strašan poremećaj...leči se toplim rečima i poverenjem u prijatelja i Boga...u dobar razgovor....

Svako dobro!

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 12:02, Ronald рече

Ja i pricam o zivotu, narocito u Crkvi jer je jedna moja prijateljica sizofrenicar koja ne da nije nasla smirenje vec uznemirenje. Zato i kazem da nema jednostavnih i jednosmjernih savjeta:)

Expand  

U redu. Tema je anksioznost.

Treba pokušati....smatram da je pravi prijatelj uvek potreban i lekovit, pa i kad je šizofrenija u pitanju, samo treba biti upoznat sa tim i ponašati se adekvatno i na kraju truditi se da razumeš....ima i toliko oblika....i sve utiče...meni moj prijatelj ako ne kaže šta mu je, ja mogu samo da nagadjam a nisam stručna da odredjujem dijagnoze....kod Aleksandre kako reče u pitanju je anksioznost...toliko...

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 12:14, Istopljeni kamen рече

Nataša upoznala sam te kao isfrustriranu ličnost...zaista mi je žao, ali se brzo i smiriš, bar iz mog ugla...

Expand  

Joj Bože :0212_rolleyes:

Hvala ti na komplimentu :))

Expand  

Koji sam ti to kompliment dala? Nisi se valjda pronašla kao babuskera?

Подели на овим сајтовима

BTW..anksioznost nije strašan poremećaj...leči se toplim rečima i poverenjem u prijatelja i Boga...u dobar razgovor....

Expand  

Ovo je opasna izjava. 

Подели на овим сајтовима

Nisam se pronašla naravno..

.daleko si otišla...

žena je napisala da se tako oseća nedelju dana....

Sigurno joj ne bih dala ovaj savet da pati od nekog ozbiljnog poremećaja duže vreme,koji je za lečenje i stručno posmatranje.

Znamo se ti i ja....

Подели на овим сајтовима

On 23. 9. 2019. at 12:27, Istopljeni kamen рече

Ok...u zatvor sa mnom....ajde Nale opusti se.....

Expand  

Istopljeni kamenu, ovde sam jako dugo...nema teme o psihičkim problemima gde ne dođe neko ko izjavljuje da je vera dovoljna, topao razgovor...bla bla bla...vera u Promisao...

E sad, neko sa ozbiljnijim stepenom depresije i anksioznosti zađe u crkvu, pa se nasluša toga, plus kad krenu cirati kako je sve to posledica greha...samo može da skrene.

Ljudi nestručno daju dijagnoze o ozbiljnim zdravstvenim problemima ne razmišljajući o posledicama. Reći da se psihički problemi rešavaju isključivo verom i toplim razgovorom je kao bapski recept da se reuma ublažava oblogama od krompira.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...