Jump to content

Савет за монашење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Помаже Бог свима. Одлучио сам да се замонашим (односно постанем искушеник) кад завршим гимназију на пролеће, али не знам у који манастир да одем. Да ли неко зна где бих био најкориснији, па да оквирно знам где ћу ићи? По могућности волео бих да у близини буде и неко место за моју мајку пошто ће и она самном. Унапред хвала.

Послато са LG-D320 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

@BojanBabic Како твоји на то гледају? Јеси ли разговарао са твојим свештеником или са неким монахом? Знаш ли какав начин живота се подразумева у манастиру?

Видех да мајка жели да иде са тобом... то може да буде веома компликовано, тако да је најбоље, свакако, да се поразговара са свешптеником те да те опути на Владику твоје Епархије.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Причао сам са монасима и поприлично сам упознат са монашким животом. Разговараћу са својим свештеником. Можда је најбоље да ме он посаветује.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, BojanBabic рече

Причао сам са монасима и поприлично сам упознат са монашким животом. Разговараћу са својим свештеником. Можда је најбоље да ме он посаветује.

Сигурно, овда је свакако добро чути искуства људи. На пример, имамо наше чланове форума који су данас монаси, монахиње. Најпосећенији манастир у Србији тренутно, братија је била, пре него што су отшли у манастир, администратори сајта :)

Подели на овим сајтовима

Па зато сам и поставио ову тему. Да људи који имају неко искуство са монашким животом или знају нешто више о томе да напишу овде.

Подели на овим сајтовима

"...Опростите, ја сам скренуо са праве теме која је била, али ето, оно што имам у себи то износим, јер свако износи оно што има у себи. И желим добро свом народу и целом свету, јер монаси су зато."

( Какве су ти мисли такав ти је живот/отац Тадеј)

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, BojanBabic рече

Ovako nesto je mozda i najbolje.

Ali, pronaci ,ako je moguce sto vise iskusnije u duhovnom zivotu monahe i svestenike.

Da li si bio na Svetoj Gori, da malo pogledas tamo monaski zivot i ustrojstvo ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...