Jump to content

Božiji promisao

Оцени ову тему

Ana B.

Препоручена порука

пре 4 часа, Deka рече

Evo jedan primer.

Odem u jednu prodavnicu tehnike da uzmem neki blutut zvučnik. Kaže radnik nemamo na stanju ali stići će u utorak,to je bio četvrtak kada sam išao. Reko ok, poručite dolazim u utorak da pokupim.U utorak krenem po zvučnik.

E sad ja radim kod vojske, krenem u uniformi i službenim autom. Radnja je u strogom centru grada. Parkiram auto, ustvari samo se sklonim sa ulice koliko je to moguće. Uđem u radnju da pokupim taj zvučnik, plaćam, ali ovaj radnik nikako ne može da mi izda račun. Neki problem sa kasom. Mene već hvata nervoza. Završi se to nekako, izlazim iz radnje kad na 10 tak metara u susret mi ide monah Ilarion iz m. Draganca sa Kosova. Krenem prema njemu da uzmem blagoslov a on kao da se malo prepao. Vjerovatno čojek razmišljao ovo neki novokomponovani crnogorac i sad će nešto da me pegla. Uzmem blagoslov kratko popričamo i na kraju mi kaže šta god da se dešava "netreba da gubimo radost". 

Zbog nekih dešavanja u životu ta rečenica je na mene ostavila mnoooogo jak utisak. A i inače tog monaha baš volim. Posle sam razmišljao, evo što je to bilo baš taj dan i u to vrijeme i što sam čekao u radnji.  

Malo odužih. ? Praštaj te. 

Dobru ti je poruku ostavio :)

Подели на овим сајтовима

Све што се дешава са разлогом. Циљ је да нас очврсне, да постанемо бољи и јачи. Бог не кажњава, Бог је љубав, ал се с'времена на време повуче и пусти те да радиш како ти мислиш да би схватио да грешиш. Он зна само да те опомене кад радиш нешто лоше али ако ти настављаш он се само повуче и пусти те мамуну. Божија промисао је ту, да човека научи смирењу, јер ко нема смирења и стрпљења он се увек пита, а зашто, а како и тражи кривце. А ко има, он прихвати са захвалношћу све што му се дешава.

Значи Божија промисао нас учи, стрпљењу и смирењу.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Ana B. рече

Da li vam se desi nekad da razmišljate o Božijem promislu za vaš život? Da li razmišljate u tom pravcu kada doživite neki gubitak, zbog čega je to dobro, da li sam doživeo poraz, jer me je Bog napustio pošto sam činio neki greh ili ako se nešto naglo prekine da li je sigurno da će doći nešto bolje...

Са годинама све смиреније реагујем на губитке. Некада су то биле баш бурне реакције, борбе, тражење кривца и сл. Временом сам постала свесна да су и лепо и ружно што нам се дешава пролазне, просто природне појаве, неопходне да дођемо себи.

А грех је сам по себи позивница нечастивом, тако да ту не морамо ништа да се питамо, знамо шта смо радили и тражили, то је једна од опција.

Сада и када ми се најтеже ствари дешавају, трудим сам се да себе стално опомињем да је то Божија промисао. Без обзира шта нас тек чекало ( има мученика и на овом свету) све што Господ дозволи на нас, сигурно можемо поднети и на корист нам је - ионако се не рачуна само овај свет, зар не?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Liga Džentlmena рече

Све што се дешава са разлогом. Циљ је да нас очврсне, да постанемо бољи и јачи. Бог не кажњава, Бог је љубав, ал се с'времена на време повуче и пусти те да радиш како ти мислиш да би схватио да грешиш. Он зна само да те опомене кад радиш нешто лоше али ако ти настављаш он се само повуче и пусти те мамуну. Божија промисао је ту, да човека научи смирењу, јер ко нема смирења и стрпљења он се увек пита, а зашто, а како и тражи кривце. А ко има, он прихвати са захвалношћу све што му се дешава.

Значи Божија промисао нас учи, стрпљењу и смирењу.

Dodao bih još da pored smirenja i strpljenja na kraju vidiš da je ipak najbolje kad On sve uredi. Bitno je prepusti se Njegovoj volji. Vrlo često mi je to problem, još učim. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Milica Bajic рече

Без обзира шта нас тек чекало ( има мученика и на овом свету) све што Господ дозволи на нас, сигурно можемо поднети и на корист нам је - ионако се не рачуна само овај свет, зар не?

Једном пре неколико година били смо у посети манастирима око Голупца (Тумане,Заова,Сестрољин,Рукумија,Брадача) ја сам одувек имао у подсвести једну ствар које сам се плашио и која ме је и уједно и мучила доста дуго. У једном од тих  манстира које смо посетили,стојим ја  испред порте иза мене се појави монахиња (млађег доба) и ја се штрецнем и она ухвати ме за руку и каже "Дете ти си пун страхова"  била је у праву , после сам мало разговарао са њом и објаснила ми неке ствари. Божја промисао је била да ја баш тада будем ту и да ми она то каже,има мученика на овом свету и сваком је дат посебан терет као што кажеш @Milica Bajic

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

Ja sam dobila otkaz jer sam razotkrila jednu radnicu koja nije radila pošteno, a ova što je pošteno radila i bila stalan radnik isto dobila otkaz. I odem u Malu crkvu kod Hrama i uteše me reči koje sam navela u komentaru. I to je neki promisao...Naći ću drugi posao...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Nikola Stojanovic рече

I ja sam skoro dobio otkaz, i onda sad pustim ovo, zapalim cigarku i idem dalje. :D:D 

Nisam se mnogo potresla zato sto znam da nisam bila kriva, a i zbog toga sto takve ljude slusaju kao sto je ta devojka koja spletkari i izmislja onda il im je veza neka il nisu mnogo pametni...

Подели на овим сајтовима

@Ana B.  Drzi se, naici ce nesto drugo. :D Stariji uglavnom govore iz iskustva, da ljudi sa slabijim karakterom, koji manje drze do morala i to, cesto brze napreduju i tako to. Dok covek miran, koji cuti, gleda da bude ok, uvek bude dezurni krivac. Meni posao, bio idealan, u knjizari. :D:D Doduse krivica je i moja. 

• Свиђа ми се 1

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ana B. рече

Ja sam dobila otkaz jer sam razotkrila jednu radnicu koja nije radila pošteno, a ova što je pošteno radila i bila stalan radnik isto dobila otkaz. I odem u Malu crkvu kod Hrama i uteše me reči koje sam navela u komentaru. I to je neki promisao...Naći ću drugi posao...

nemoj nista da se brines pronaci ces novi posao, znam da je gubitak posla u danasnje vreme veoma stresan, strasan, ali ti si ispravno postupila sto si razotkrila neradnicu. To sto stradas na pravdu, Bog ce nagraditi. Ti samo budi smirena, nasmejana i nemoj gubiti nadu jer to moze da odvede u neko drugo stanje.  

• Волим 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ronin рече

nemoj nista da se brines pronaci ces novi posao, znam da je gubitak posla u danasnje vreme veoma stresan, strasan, ali ti si ispravno postupila sto si razotkrila neradnicu. To sto stradas na pravdu, Bog ce nagraditi. Ti samo budi smirena, nasmejana i nemoj gubiti nadu jer to moze da odvede u neko drugo stanje.  

Hvala ti ne brini već sam konkurisala za druge vrtiće, nije to jedini vrtić u Beogradu :) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ana B. рече

Hvala ti ne brini već sam konkurisala za druge vrtiće, nije to jedini vrtić u Beogradu :) 

samo osmeh na lice i vokmen je pod jastukom zaludjujes se muzikom:D

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Meni kad su javili na poslu za to ja imala  zvučnik i sad čekam dokumenta i kažem deci e deco kad vas nešto iznervira ili rastuži samo pustite muziku i plešite, zlo vam ništa ne može i tako sam pustila muziku, pa smo plesali i zabavljali se :) 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ana B. рече

Meni kad su javili na poslu za to ja imala  zvučnik i sad čekam dokumenta i kažem deci e deco kad vas nešto iznervira ili rastuži samo pustite muziku i plešite, zlo vam ništa ne može i tako sam pustila muziku, pa smo plesali i zabavljali se :) 

Muzika je najbolji lek:)

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...