Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dobro, to je tvoje mišljenje.Mada i ja a i ti odosmo u historiju a to nije baš vezano za ovu temu , nego da se vratimo temi mislim da će nam korisnije biti.

Svako dobro!

Хвала на одговору у вези са фетвом.

Добро, разилазимо се у мишљењима, али то и није необично, зар не? Свеједно, можемо наставити да разговарамо. Важно је да постоји цивилизован приступ и узајамно уважавање саговорника ( и да не постоји злонамерност).

Подели на овим сајтовима

Драги брате Михајло!

Ево ти један кратак текст, који ће можда да ти мало појасни ту проблематику. Има један много опширнији и бољи и чим будем стиго да га преведем, ево га.

Аброгација

[1] у Корану

Трик иза привидне противречности Корана.

„Коран кao ни једна друга света књига светских религија, садржи у себи мноштво противречних исказа. Што је на једном месту забрањено, на другом се изричито захтева – или обрнуто. Ипак ова противречност Корана је само привидна. Она се моментално губи, чим се препозна брижно заштићена тајна, која се скрива иза архиктетуре Корана. Суре Корана нису наиме поређане хронолошки, већ према њиховој дужини – и млађе суре (насилничке Мединcке, из касног доба Мухамеда) бришу [1] старије по успоредби још морољубиве из ере Меке. Ова се тајна од исламских учењака чува као светиња и о њиј се говори само посебним поводом.

[1] латински abrogare = брисати, уклонити, укинути

...Коран садржи противречности као и други верски списи, али сам Коран даје пропис читаоцу како да се опходи према овим противречностима. Стоји директно у Корану да, ако су две пасаже противречне, она, која је касније написана замењује ону ранију. Највећи број људи у западном свету није свестан тога, да мирољубиве и толерантне пасаже Корана потичу из Мохамедове раније пророчке каријере. Као што се у Корану да прочитати, ови су стихови замењени кроз касније насилничке и мање толерантне стихове.

Када западни свет чује џихадисте, који цитирају насилничке цитате Корана и мирољубиве Муслимане, који цитирају мирољубиве стихове, интепретира то тако, као да неко цитира Библију или Тору. Ми мислимо: О, очигледно има много противречних текстова у Корану, као и у другим верским списима, то значи, Муслимани могу да одаберу шта им најбоље одговара и да тако оправдају своје делање. Тако у Корану заправо није. Не постоји одабирање...

Хвала на објашњењу..јер од Ениза нема никакве вајде!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Da, ima.

I u svakom tom rješenju je dobro za ljude.Ali na koja si rješenja mislio da vidim da li mislimo na isto!

Значи ти можеш по курану мене убити..а у исто време и попити кахву и изјејсти рахатлук..зависно од твог расположења?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Dokaz da mi ne prisiljavamo ljude na vjeru jeste i sami vi.Gospodarili smo vama stolječima , mogli smo vas ili pobiti ili silom učiniti muslimanima.međutim nismo to učinili, zato što je to u suprotnosti sa našom vjerom i ajetima iz Kurana koje sam ja naveo.Valjda ti je to dovoljan dokaz.Naravno svako prisiljavanje ljudi na određenu vjeru je bezefektno.Imaš jedan slučaj u Montenegru koji je se desio.Naime dole su neke muslimane pokušali silom pokrstiti.Ljudi su dovedeni na livadu i pop je počeo da vrši ceremoniju.Međutim to je se oduljilo i jedan starac reče:Požuri pope proči će mi podne(dnevna molitva koju muslimani obavljaju na sredini dana.)

HAHAHAHA!!!

Dobra ti je ova fora, bosanac... greengrin

Da ti malo razbistrim um - ti i tvoja braca po veri ste jedan ocigledan dokaz da su muslimani i te kako vekovima pokusavali da poturce srbe i prevedu ih posto-poto u islam... jasno, delimicno su i uspeli.

Ali je narod vodjen zivom Crkvom odoleo turskom zulumu.

I opet ce, to budi siguran.

Naravno, da ne pominjem ovde sad srbe hriscane kojima je drana koza, koji su nabijani na kolac, itd, itd... ti slavni mucenici su samo pokazatelj koliko je vasa religija "miroljubiva" kad joj se neko usprotivi ili je ne zeli...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Хвала на одговору у вези са фетвом.

Добро, разилазимо се у мишљењима, али то и није необично, зар не? Свеједно, можемо наставити да разговарамо. Важно је да постоји цивилизован приступ и узајамно уважавање саговорника ( и да не постоји злонамерност).

To je osnov koji nekima fali.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Kao što ste vi činili ili? :D

Ја кад направим неку грешку трудим се да се кајем а не да се оправдавам тим што је неко исто то учинио или чак горе.

Поставио сам ти врло јасно и конкретно питање,желим одговор!

Подели на овим сајтовима

Хвала на објашњењу..јер од Ениза нема никакве вајде!

Nema, jer nije po tvom planu koji si zacrtao.Nadam se da razumiješ da da musliman zna bolje svoju vjeru od nemuslimana.

Подели на овим сајтовима

Na svaku kontradikciju iz Kurana kloju nasvedete ja ću vam prvo na nju odgovoriti i navesti vam tri iz vaše.

Ajde mi prvo odgovori na pitanje koje sam ti postavio, nemoj tako da odgovaraš ,nije uljudno ni lepo.

Pitao sam te kako Islam gleda na osvajačke ratove i porobljavanje drugih naroda, tvrdiš da nema kontradikcija u Kuranu,ok to je super ali ako ti neko kaže da ima i da ti primer ,nećeš rešiti problem tako što ćeš tražiti kontradiktornosti u Bibliji...

Подели на овим сајтовима

Na primer u nekim delovima Kurana se kaze da ce Alah da nagradi jevreje i hriscane za dobra dela, u drugim da se dela nevernika

nece priznati.

Radi ozbiljnosti tebe kao pitaoca i optužbe koju iznosiš na račun Kurana navedeš ajet suru i kažeš e tu i tu se kaže ovako a tu i tu ovako to mi je kontradiktorno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...