Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje.  ma ,hm kako to jednostavno rece  sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni  zivot ,izvini na prekidu razgovora

Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ...

Čudno zar ne?

I šta mu se dešava na sudu?

Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajao

i dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud.

Znači došao si na sud a iako si činio nedjela vjerovao si u Isusa i ti opet u Raj , jeli tako?

Није тако. Вера без дела је мртва. Веровати значи сведочити делима своју веру.

Opet pitanje:

Ubio krščanin, silovo krščanin, opljačkao krščanin, nije se pokajao a vjeruje u Isusa da li će on u Raj ili pakao???

Ako se nije istinski pokajao onda pakao ali o tome  ipak ima neko Viši od nas koji će odlučiti....

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Eh vidiš, kod vas se gubi mjesto savjesti.Vjeruj ti u Isusa i radi što hoš, a on je izgubio život zbog grijeha čovječanstva  i sada vam je sve oprošteno!!!

Zar u ovome nije smiraj za ločince, a u čemu je smiraj za žrtve, jadna li im majka!!!

:cheesy:

Brate...

Подели на овим сајтовима

Svako ko veruje u Isusa Hrista Sina Boga živoga njemu se ne sudi nego iz smrti odmah prelazi u večni život.Zato što Isus pokriva svojom pravdom one koji su u njemu uzeli utočište i pokajali se za grehe svoje.  ma ,hm kako to jednostavno rece  sada pa zato hriscani i nekako lako se oslone na to pa vazno sam da vjeruje u isusa i ode u raj-vjecni  zivot ,izvini na prekidu razgovora

Bitno je da vjeruješ u Isusa, a ovamo silovo ubio oteo, opljačko, razorio, uništio, to ti ne smeta , nego ti Isusovom pravdom bez suda ulaziš u RAJ...

Čudno zar ne?

I šta mu se dešava na sudu?

Vera u Hrista podrazumeva i dela, tako da onaj koji je ubio, silovao, pljacakao a nije se za to pokajao

i dobio odgovarajucu kaznu ovde na zemlji nema veru u Hrista i dolazi pred sud.

Znači došao si na sud a iako si činio nedjela vjerovao si u Isusa i ti opet u Raj , jeli tako?

Није тако. Вера без дела је мртва. Веровати значи сведочити делима своју веру.

Opet pitanje:

Ubio krščanin, silovo krščanin, opljačkao krščanin, nije se pokajao a vjeruje u Isusa da li će on u Raj ili pakao???

Нема вере без покајања. Бити са христом значи увек и свагда преиспитивање себе и свог живота - једно активно и делатно покајање и праштање. Али, заиста покајање, а не лицемерје.

Подели на овим сајтовима

Opet pitanje:

Не покајани грешници не могу у Рај.

Ако греси нису били смртни, молитвама Цркве (вађење честица за преминуле на Литургији) постоји нада да се до свеопштег Васкрсења (пред други долазак Христов да суди роду људском) могу избавити из Пакла.

"Смртни греси за хришћане су следећи: jepec, раскол, богохулство, отпадништво, врачање, очајање, самоубиство, блуд, прељуба, противприродни блудни греси, родоскрвнуће, пијанство, светогрђе, убиство, крађа, лоповлук и свака сурова, нечовечна озледа. Само један од ових грехова - самоубиство - не подлеже лечењу покајањем, а сваки од њих усмрћује душу и чини је неспособном за вечно блаженство, док она не очисти себе одговарајућим покајањем. Ако човек падне само једанпут у један од ових грехова, он умире душом: Јер који сав закон одржи, рекао је Божији брат, а сагријеши у једноме, крив је за све. Јер Онај који је рекао: Не чини прељубе! Рекао је и: Не убиј! Ако дакле не учиниш прељубу а убијеш, постао си преступник закона".

Подели на овим сајтовима

Pročitao sam Kur'an i mogu reći da mi se svidjelo. Jako poštujem Islam kao religiju i u mnogočemu vidim sličnosti sa Krščanstvom. Ne bih sada o razlikama, ali poanta je ista - jedan Bog, ljubav, praštanje, kajanje..

Moje pitanje za Bosanske, Sandžačke, Crnogorske i ine Balkanske Muslimane:

znate li što je točno potaklo vaše Slavenske pretke da pređu na Islam? (Tj. da se "poturče", a ako kojim slučajem spadate među one koji su ipak podrijetlom Turci, ignorirajte ovo pitanje molim).

Pitam jer, kao što svi znamo, BiH je uz Albaniju jedina većinski Muslimanska zemlja u Europi pa me zanima zašto su vaši preci prihvatili Islam za vrijeme Otomanskog carstva, dok ostali npr. Rumunji, Grci, Srbi, Crnogorci, Makedonci, Bugari, Mađari i ostali nisu iako su bili pod utjecajem Islamske Turske dugi niz stoljeća?

Hvala

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Pročitao sam Kur'an i mogu reći da mi se svidjelo. Jako poštujem Islam kao religiju i u mnogočemu vidim sličnosti sa Krščanstvom. Ne bih sada o razlikama, ali poanta je ista - jedan Bog, ljubav, praštanje, kajanje..

Па није баш да је исто, али ајд`сад....

Подели на овим сајтовима

Moje pitanje za Bosanske, Sandžačke, Crnogorske i ine Balkanske Muslimane:

znate li što je točno potaklo vaše Slavenske pretke da pređu na Islam? (Tj. da se "poturče", a ako kojim slučajem spadate među one koji su ipak podrijetlom Turci, ignorirajte ovo pitanje molim).

Pitam jer, kao što svi znamo, BiH je uz Albaniju jedina većinski Muslimanska zemlja u Europi pa me zanima zašto su vaši preci prihvatili Islam za vrijeme Otomanskog carstva, dok ostali npr. Rumunji, Grci, Srbi, Crnogorci, Makedonci, Bugari, Mađari i ostali nisu iako su bili pod utjecajem Islamske Turske dugi niz stoljeća?

Hvala

Nije istina, bar prema popisu iz `91, Bosnjaka(ili muslimana) je manje od 50 %, potrazi malo po netu..

Подели на овим сајтовима

:bla:

Eh vidiš, kod vas se gubi mjesto savjesti.Vjeruj ti u Isusa i radi što hoš, a on je izgubio život zbog grijeha čovječanstva  i sada vam je sve oprošteno!!!

Zar u ovome nije smiraj za ločince, a u čemu je smiraj za žrtve, jadna li im majka!!!

4chsmu1

Brate...

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Hvala

Nije istina, bar prema popisu iz `91, Bosnjaka(ili muslimana) je manje od 50 %, potrazi malo po netu..

Ne računam RS jer je ionako država za sebe, a vrlo vjerojatno je da će i de facto postati, mislim na Federaciju... Ili vi priznajete BiH u svojim AVOJ-evskim granicama pa zato žustro reagirate?

Подели на овим сајтовима

Hvala

Ne računam RS jer je ionako država za sebe, a vrlo vjerojatno je da će i de facto postati, mislim na Federaciju... Ili vi priznajete BiH u svojim AVOJ-evskim granicama pa zato žustro reagirate?

Па и РС је у Босни...

Ако ћемо искрено и од срца причати, давно сам ја престао осјећати Босну као своју државу, али ко што пита нас Србе (или Хрвате ) у БиХ :bla:

Подели на овим сајтовима

Ако ћемо искрено и од срца причати, давно сам ја престао осјећати Босну као своју државу, али ко што пита нас Србе (или Хрвате ) у БиХ 319.gif

Da, jako je nezgodna situacija u cijeloj BiH i vjerujem da je jednom Hrvatu, a i Srbinu teško prihvatiti BiH kao domovinu.

Zato sam i postavio pitanje BiH Muslimanima da mi kažu što je njihove pretke nagnalo na Islam jer su uz Albaniju jedini prihvatili Islam za vrijeme Otomanskog carstva dok svi drugi, čak i puno veći narodi pod Turcima poput Rumunja ili Grka ipak nisu, pa zašto onda ovi jesu?

Подели на овим сајтовима

odgovor na pitanje bi mogli da ti daju samo pretci- i to samo ako bi hteli, i znali zasto su to uradili, a ne ovi danasnji

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

odgovor na pitanje bi mogli da ti daju samo pretci- i to samo ako bi hteli, i znali zasto su to uradili, a ne ovi danasnji

Сви добро знамо зашто су прешли и које би вере били данашњи муслимани,да би били поносни што су православци и све што иде уз то.Брат Леополд исто то веома зна добро,само је питање како на то гледају данашњи муслимани?Ето и мене занима шта мисле о томе,да није било Турака,данас би сви били православци и то поносни?

Подели на овим сајтовима

Hvala

Па и РС је у Босни...

Ако ћемо искрено и од срца причати, давно сам ја престао осјећати Босну као своју државу, али ко што пита нас Србе (или Хрвате ) у БиХ joooj

Jadničak,nisam vam ja kriv što odbacujete ono što je i vaše kao što je i naše!!!

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...