Цвеле1993 Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Јел може неко да ми одговори на овај цитирани текст? Члан једног форума је написао нешто против овог форума, и волео бих да ми неко објасни све ово. ...они одобравају молитвене осмине, и свако друго мољење са јеретицима изузев саслуживања, али и то виси у ваздуху, они се слажу да католици нису јеретици, они одобравају безакоње над владиком Артемијем, они одобравау качење канона мачку о реп, итд. Ако има неко, да одговори на сваку оптужбу појединачно и са објашњењем? Баш ме ово занима, јер се трудим да сазнам које све разлике деле наше форуме који припадају једној Цркви. Хвала унапред! Biljana Biba Manojlović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Форуми на којима се пљује Црква обично немају благослов ниједног владике, те технички гледано и не припадају нашој Цркви - нарочито јер је пљују. Они сами себе секу. Biljana Biba Manojlović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Шта су беше молитвене осмине? Мени су познате само две осмине бурека. 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Те осмине постоје и у нотама ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Шта су беше молитвене осмине? Мени су познате само две осмине бурека. 89898989898989 Молитвене осмине су: Dani od 18. do 25. siječnja su u Katoličkoj Crkvi posvećeni molitvi za jedinstvo svih kršćana. Ova se osmina slavi i u nekim drugim kršćanskim Crkvama. Začetnik ovog molitvenog pokreta je američki anglikanski svećenik Pavao Wattson sa svojim suradnikom, anglikanskim svećenikom Spencerom Jonesom. - Pavao Wattson je pripadao takozvanom oksfordskom pokretu u Anglikanskoj Crkvi, koji je bio sklon zbližavanju s Rimom. Na njegov su poticaj godine 1908., u okviru američke Anglikanske Crkve, po prvi puta organizirali ovu osmodnevnu molitvu za jedinstvo kršćana. Ubrzo nakon toga Pavao Wattson je, zajedno s muškom i ženskom redovničkom zajednicom, koje je već prije bio osnovao, pristupio Katoličkoj Crkvi. Otada se ova osmina počela širi ponajviše u Katoličkoj Crkvi. Papa Pio X. službeno ju je odobrio i preporučio svim katolicima. Pavao Wattson je nastojanje oko jedinstva shvaćao u predkoncilskom duhu. Tada se jedinstvo kršćana shvaćalo kao povratak svih odijeljenih kršćana u krilo Katoličke Crkve. Zato se molitvena osmina u početku širila samo među katolicima i anglikancima koji su bili skloni Rimu. Novi poticaj cjelokupnom ekumenskom gibanju i napose molitvi za jedinstvo svih kršćana dao je Drugi Vatikanski sabor (održan 1962.-1965.), koji je iznio nova katolička načela suvremenog ekumenskog gibanja. Između ostalog posebno je naglašen duhovni ekumenizam, to jest obraćenje srca i svetost života te javna, zajednička, i svaka osobna molitva za jedinstvo. Molitva je od sada duša svega ekumenskog gibanja. Novi papinski dokumenti o ekumenizmu posebno preporučuju upravo održavanje molitvene osmine od 18. do 25. siječnja kao zajedničke molitve s drugim kršćanima i prilika za prijateljske susrete. U Đakovačkoj i Srijemskoj biskupiji molitvena se osmina tradicionalno i svečano slavi u kapucinskoj crkvi u Osijeku. U njoj sudjeluju vjernici različitih kršćanskih zajednica i najviši predstavnici kršćanskih zajednica iz Osijeka, Đakova i drugih mjesta. U većini župa kroz tih se osam dana moli za jedinstvo u okviru svete mise. http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=8899 Дакле пазимо ово: Novi papinski dokumenti o ekumenizmu posebno preporučuju upravo održavanje molitvene osmine 18. do 25. siječnja kao zajedničke molitve s drugim kršćanima i prilika za prijateljske susrete. А на делу то изгледа овако: http://www.mitropolijadabrobosanska.org/arhiva.php?subaction=showfull&id=1233011817&archive=1238699722&start_from=&ucat=13& Biljana Biba Manojlović је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Шта су беше молитвене осмине? Мени су познате само две осмине бурека. 89898989898989 Ogladnih 4chsmu1 .... Idem mladoj reći da zasuče jednu na brzinu ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Хехехехе то је тамо где овај форум зову ПОРУГЕ.орг , који ликови ти шлИХТУСовци ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Те осмине постоје и у нотама ... И изузетно су молитвене ако се изводе споријим темпом. Ево у смајлију имамо чак две везане: А у овом читав круг! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 "Молитвене осмине" су заједничке екуменистичке молитве за сједињење свих Хришћана и установио их је Пол Вотсон (англикански свештенеик) у 19 веку. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јун 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Шта су беше молитвене осмине? Мени су познате само две осмине бурека. 89898989898989 Брате, ово сам се и ја п'ито ...... Ето видиш каки смо ти ми јекуменисти ... не знамо ни шта су осмине.... заиста, ово сам 1. пут чуо сада.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 ŽRU je forum na kome mogu da se sretnu i ateisti i agnostici i muslimani i katolici i da se vodi živa diskusija. Mislim da je pogrešno shvaćeno da svi pravoslavci sa ŽRU odobravaju poglede nas članova drugih konfesija ili inovernih i nevernih pa otuda jedna generalizacija i osuda vas pre svega urednika i generalizacija da se nešto odobrava. Mislim da niko sa ovog foruma ne donosi takve odluke, zna se ko o tome odlučuje. keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Ех сада сте га награбусили, па гдје баш по буреку ту их највише боли Све ми дирај само бурек не Biljana Biba Manojlović је реаговао/ла на ово 1 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Модератори форума :cheesy2: одобравају буречне осмине или осмине бурека (када није пост). Дефинитивно :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Модератори форума zru одобравају буречне осмине или осмине бурека (када није пост). Дефинитивно :cheesy2: Сад постоји и посни Бурек, Пекарска новотарија :cheesy2: http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука