Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 59 минута, Вилер Текс рече

А разлике под тепих, као да нису битне? И тако није битно ништа него идемо ринге ринге раја. Па не иде то тако код Хришћана.

Svi se vi kočoperite dok ne dođete u Vatikan, u Vatikanu "savijete rep"!

• Хахаха 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 24 минута, Milan Nikolic рече

Има ли у Хрватској Миса за пострадале хришћане од усташког режима? Да ли се неко од римоотпадника помолио за покој душа Срба побијених у Хрватској?

Проблем је у томе што римоотпадничка и усташка клика замишља рај и вечни живот без загрљаја са Србима које су они сами побили и заклали и живе спалили.

Naravno da se moli za SVE  žrtve u Jasenovcu na Misama pa sta bi trebalo posebno odvajati (nacionalno) molitvu??

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Isusovo magare рече

Ma shvatila sam ja puno toga na ovom forumu ne bi vjerovao koliko..

Ali na svakoj temi provlačiti zločine počinjene u ratu i zlo koje nam je svima naneseno je bolest..

Pogotovo spominjanje samo onog zla koje je učinjeno srbima kao da ste vi jedini na svijetu doživjeli rat..pa niste jedini vjeruj mi i nije samo vaša guzica u pitanju..Vi pojedinci bi eto i Boga prisvojili to je kod vas u glavama tako..pa neka vam tako i bude (ako je moguće) a druge sve u tamnicu ili u Pakao uključujući naravno i rimokatolike koji po vama nisu katolici.

Прво припази на речник. Овде причамо о жртвама а не о задњицама.

Друго, много пута је овде изнесен став и о српским злочинима. Чак је и владика Григорије позивао Младића да се преда. 

Ја сам лично свој став износио- Сребреница је ратни злочин и срамота. Они који су га починили треба да одговарају. Није геноцид нити је српска политика геноцидна. Ето било би добро да муслимани кажу- Насер Орић и Армија БИХ су испровоцирали тај злочин покољима који су трајали годинама над српским народом. Не чусмо то. Наравно, један злочин не оправдава други. Зло на зло не излази на добро.

Мислиш ли да ја своје рођаке по крви и пријатеље који су римокатолици или тебе која не видиш даље од свог носа желим да видим у паклу? Е моја ти...

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bernard рече

U redu je to, ja sam vidio i mitropolita Volokolamskog Ilariona Alfejeva i patrijarha Kirila dok još nisu bili na tim pozicijama kao sada da cjelivaju takodjer papi Benediktu i Ivanu Pavlu II ruku. I ja sam za to da katolički klerici ako su nižeg crkvenog čina cjelivaju ruke pravoslavnim koji su čin nad njima. To spada u kršćansku etikeciju.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bernard рече

Svi se vi kočoperite dok ne dođete u Vatikan, u Vatikanu "savijete rep"!

У лепом понашању нема ништа лоше. Али у овом твом кочоперном коменатру има доста тога лошег, пре свега незнања а онда и некултуре. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

У лепом понашању нема ништа лоше. Али у овом кочоперном коменатру има доста тога лошег, пре свега незнања а онда и некултуре. 

Prvo ste vi provocirali a kad vam se uzvrati onda se žalite, ko mala djeca iz obdaništa ste! Ne činite ono što ne biste da drugi čini vama i biće sve ok.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Вилер Текс рече

Када је и где била таква миса?

Ne znam da li je bila ali ako nije, biće sigurno odmah onda kad i u Patrijaršiji SPC u Beogradu budu organizovali i održali svečani pomen, panychidu ili moleben za sve žrtve srpskih ratnih zločinaca iz 2ww i 90-tih. Bilo bi hrišćanski napravit to obostrano, zajednički i istovremeno, isti dan, nazovima ga Dan pomirenja, svejedno koji, No kakva je realna situacija izgleda da će to biti najvjerovatnije 1. april.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

У лепом понашању нема ништа лоше. Али у овом твом кочоперном коменатру има доста тога лошег, пре свега незнања а онда и некултуре. 

Po tvojoj logiki i načinu razmišlanja su vaši episkopi i sveštenici licemeri!12:smeha::))

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Вилер Текс рече

И у Словенији има артемита? 

Opusti se čoveče, nešto si mnogo napet! :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Moravski kardinal Tomáš Špidlík i rumunski mitropolita (danas Patrijarh Rumunske Pravoslavne Crkve) Danijel

Ovako bi se trebali kršćani ponašati! Kao braća! https://tinyurl.com/y8ow4bry  I kao kardinal Vlk i vladika Simeon!

435353_295508_Foto20_1.jpg

Spidlik2.JPG?itok=mux44ItD

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Zayron рече

U redu je to, ja sam vidio i mitropolita Volokolamskog Ilariona Alfejeva i patrijarha Kirila dok još nisu bili na tim pozicijama kao sada da cjelivaju takodjer papi Benediktu i Ivanu Pavlu II ruku. I ja sam za to da katolički klerici ako su nižeg crkvenog čina cjelivaju ruke pravoslavnim koji su čin nad njima. To spada u kršćansku etikeciju.

I ja isto tako mislim, neka se ljube, iskreno, mislim na ruke! :smeh1: 

Ipak mislim da još dugo neće "izaći iz svoje kože".

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zayron рече

Moravski kardinal Tomáš Špidlík i rumunski mitropolita (danas Patrijarh Rumunske Pravoslavne Crkve) Danijel

Ovako bi se trebali kršćani ponašati! Kao braća! https://tinyurl.com/y8ow4bry  I kao kardinal Vlk i vladika Simeon!

435353_295508_Foto20_1.jpg

Spidlik2.JPG?itok=mux44ItD

I ovako:

Moravski kardinal i srpski patrijarh.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Patrijarh_srpski_Pavle

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tomáš_Špidlík

https://tinyurl.com/y8xa46m

Pravoslavlje-i-katolici.png

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Наравно да римоотпадници нису католици. А то што сами себе називају католицима је богохуљење највеће у историји Цркве.

Ti si stvarno bolestan lik..

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...