Jump to content

Такозвана "Мати" Борка из села Вучак

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

pa videh da je neko napisao "izlechila je jednog choveka od raka, al to su sve djavolja posla". malo mi je takav stav glup..

Имаш опомену због карактерисања ставова неистомишљеника "глупим".

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

pozivanje na bibliju? shto bih uopshte prihvatio bibliju, shto ne kuran, ili bagavad gitu, ili grant sahib..

Што се ти позиваш онда на Библију када требаш доказати да је добро мрзити Јевреје, ако ти је Библија свеједна као и Куран, Гита и остало?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Што се ти позиваш онда на Библију када требаш доказати да је добро мрзити Јевреје, ако ти је Библија свеједна као и Куран, Гита и остало?

gde sam to radio? ja mislim da ne treba mrzeti ikoga.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

А зар немаш доста тема на којима би расправљао о томе, па мораш и на другим местима да започињеш ту причу?  :huh:

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

А зар немаш доста тема на којима би расправљао о томе, па мораш и на другим местима да започињеш ту причу?  stadaradim

мислим да ти неће одговорити 0102_laugh
Подели на овим сајтовима

Код оваквих ликова могу само нецрквени људи да залутају.

Код оваквих ликова могу само нецрквени људи да залутају.

mogu i crkveni a poznajem i neke popadije koje eto malo ˝istražuju˝
stadaradim joooj питање је колико су те попадије у вери.

Знам неколико људи који су направили такав микс раелигије,езотерије и свакаквих још учења, да ме просо фасцинира како уклопе све те податке у један систем коме верују и који им пружа све одговоре и утеху.

pa ovako-odes na jutrenje pa kući na kafu,obrneš šolju i pročitaš horoskop za taj dan,onda ako ti popa odlazi na vrata ti baciš vodu za njim i pljunes tri puta.... 0102_laugh
prstgore bleh prstgore
ima još bisera  dada
Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Ovo je strasno,ta baba je blizu mog grada,i prosto je neverovatno koliko ljudi ide kod nje.Lakse im je da obilaze neku babu,nego da se uzdaju u Hrista.U pocetku sam se smejao,na sam spomen njenog imena,medjutim,nije smesno,vrag je odneo salu....

Naravno da je lakse kod babe, da bi covek bio pravi hricscanin potreban je trud i podvig...

...

Dobrodosao na forum... prstgore

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Страшно је што држава допушта такве ствари, страшно је што простодушан, лакверан и народ без верског знања и културе губи време и новац код такве сподобе, ништавне и у непоштењу огрезлој особи и свима онима који уживају у плодовима њене прљаве работе.

Срамота ме је што је Смедерево и околина постало познато по једној Борки, Дафини, Најдановим круговима и ко зна чему све....

Заиста страшно шта ова држава дозвољава. О најдановим круговима још и лекари говоре дајући терапије како и колико да се стоји  t4431

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Koliko znam zena trazi od njih da idu u crkvu, manastire, da se mole, da izbace psovke i pogotovo psovanje Boga, da se ne koriste vlaski obicaji ili kojih sve obicaja ima. Tako da sam ja nekako neutralna, ni tam' ni vam'. Nego je problem sto ljudi ne znaju koji su obicaji zaista Boziji, a koji su oni iz tih nekih oblasti nase zemlje. Ni ja ne mogu razgraniciti. Secam se da mi je kao maloh govoreno nemoj ovo, nemoj to, ne valja, Bog to vidi, Bog ce se ljutiti, razne varijante. (iz tih razloga i lutam netom, pa dosla i ovde i jos negde se raspruzila :D ali mislim da cu i skolskog djakona kontaktirati i da ja lepo mogu da istrazim i da znam sta je pravo pravoslavlje sa pravim recima, pravim obicajima. Ja sam odrasla u mesanoj porodici pa je i meni sve izmesano a buntovnik sam pa sam seoska glupaca :D ).

Da, da dodam. Znam puno ljudi koji se hvataju za poslednju slamku, kada ocekuju cudo da se desi odmah, sada jer vremena ponestaje i onda su spremni da odu i na kraj sveta i da daju sve i nekada nesto uspe, upali, ali opet se to moze i nazvati Bozijim putem. Odredjeno je da se ide tim putem i ne mozes drugacije (rece mi to jedna osoba svojevremeno kada je upitah za izbor koji je napravila i sto se nije borila a ne da dopusti da joj neko drugi kroji sudbinu (ljudi pohlepi i bezosecajni)). I treba posle tog puta izaci pametniji, jaci, izvuci najbolje i tokom tog puta misliti pozitivno, dobro, imati veru, nadu, molitvu da ce ipak sve dobro biti.

Steta sto je kod nas prava pravoslavna vera izgubila svoj prvobitan oblik, ma koliko oni kazu da je ona jedina ostala svojim nacelima od samog nastanka (ortodoksna) kada je svako tumaci kako mu se navrne, ili radi nesto trece (pod okriljem recimo vlaskih obicaja) i stavlja da je to tako po srpskom, pravoslavnom.

Inace sam malko istrazivala dok sam bila mladja, jer sam putovala pa slusala starije ljude i sve te price sa kolena na koleno. Magija, sve ovo sto ljudi kazu sekte, jeresi..... sve je to nekada bilo u ime Dobrog. Ali kada ljudi dobiju moc onda nakon nekog vremena postanu nastrani i pocnu da prave i lose stvari. Umisle da su kao Bog. Znam da su neke bajalice spasle neke ljude, ali opet znam da neki i tu privilegiju, taj neki.. da kazem dar, iskoriste u lose svrhe...

Da napomenem da su i katolicki sveci nekada davno (ne bih da kazem koji je to vek bio, ali recimo da je bio to onaj kada je kao bila zabranjena nevera ( muski su varali uzduz i popreko ), pa spaljivanje 'vestica', ili naucnika koji tvrdise naucne cinjenice i tako dalje, a mozda se to protezalo i u nekim drugim vekovima) naplacivali za greh. Platis i on ti bude oprosten. :D Znam da i u crkvama ima prilog, da svako koju paru koliko moze. Takodje postoje i razne tarife za odredjena slavlja ili neslavlja, dogadjaje, ... Sve je zastranilo... Vera vise nije ona iz srca, rad sa decom/ljudima vise nije iz srca i zelje da se prenosi znanje, da se covek/dete prisvoji i privoli ono sto mu predajemo (ja sam imala odlicnog djakona na godinu dana i mi mladi, letaci uz i protiv vetra, smo stvarno voleli da ga slusamo jer nam je predstavio veru i pravio paralelu izmdju modernog zivota i onog zivota kakav crkva nalaze, dok su oni pre njega i nakon njega u meni jako budili strah i sve vreme gledala u oci iako me su me plasile i kao da cu biti spaljena na lomaci.).

Puno toga je otislo na drugu stranu na ovoj planeti...

Подели на овим сајтовима

Pogresih ( a verovatno imam jos gresaka) svestenici katolicki umesto sveci katolicki.

Ovo je zanimljivo:

http://www.vreme.com...w.php?id=293677

Kazem zanimljivo jer sam nasla u tekstu ono sto sam dozivela ili videla.

Videla da postoje urokljivi ljudi. I to ne svojom voljom. Odrasla na selu, dolazi jedna osoba, i redovno ide da pogleda nase krave. Taj cvor koji se napravi prilikom vezanja za obruc, ma nema teeeeorije da se odveze tek tako, a zena stane samo tako na prag, znam da se tata dobrano pomuci da isti taj cvor odmrsi a sam ga pravio, pa koliko puta i radi i noz i onda se uzme nova vrengija/kanap (oni veliki, debeli, jaki) i samo vidis nakon pola sata svi do reda odreseni, besni, razvale i one daske..

Negde sam cula, ako verujes u postajanje Jednog, verujes u postojanje onog Drugog. Bilo da se priklanjas jednom ili drugom ili nijednom, verujes da postoji jedna strana, samim tim verujes da postoji i ona druga.

(kako ne volim kada sve ovo istrazujem :S Tacno me glava zaboli, ne mogu da razgranicim jer je sve usko povezano)

Stavih ovo ovde, jer samo za ovo znam. Nisam cula za druge (govorim o tome sta cujem, vidim oko sebe, u svojoj okolini, svakodnevnici, van neta, pa posle i pronadjem na netu).

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...
  • Гости

Јесте ваљда на телевизијама... овако имаш гатара и баба врачара колико хоћеш. Иначе, све оне се крију иза Цркве што је најтрагичније.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...