Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

evo... par postovA IZNAD:

Sledece pitanje:

Mnogo se na ovom forumu pise  o tome kako nije posao religije da kaze "kako"... nego "zasto"... (a inace ovaj stav je nastao tek onda kad je crkva shvatila da sve  i da hoce vise ne moze da da odgovor na pitanje kako... pre toga i te kako je davala odgovor i na to pitanje... al nema veze sad, u eri naucnih otkrica, se kao pravimo da nije na crkvi da objasnjava "kako"

Pa eto... pitam vas ja... "zasto"?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Цифром од 80% православних баратају само министарства.

Права математика је следећа: број људи на Литургији ван великих празника, тачније број причасника,

и то правило нисам измислио ја, нити је то нека привремена дефиниција, него вјечни став Цркве:

св.Василије Велики сматра да је отпао од Цркве онај ко не дође на три узастопна собрања (Литургије).

Нема шта Црква ту да признаје или не признаје, нас Православних има негдје око 0.05 до 0.1%,

и тај се проценат ријетко мијењао кроз историју и кроз вријеме.

А мене баш занима да ми кажеш која те сила гони да критикујеш оне који исповиједају

да треба љубити ближњега већма него самога себе, односно да критикујеш једину вјеру

која проповиједа љубав до саможртвовања?

Подели на овим сајтовима

Priznajem da ne znam dovoljno o pravoslavlju ali zato sam i ovde... da naucim... naravno ne da bih mu lakse pristupio, nego da bih ga ozbiljnije kritikovao.

Веома чудан приступ...скоро да би се могао дефинисати као дечији.

А приори,са негативном конотацијом,приступаш како теми коју наводно желиш да "упознаш",тако и одговорима које добијаш са наше стране...иако по твојим речима "не познајеш довољно" Православни дух и етос.Са друге стране,ти у ствари унапред генеришеш и кројиш сопствени одговор који ће бити по твом укусу,независно од квалитета и врсте одговора које добијеш са наше стране,иако,као што поменух,твоје речи сведоче да "не знаш довољно",а колико ја видим,не знаш скоро ништа (без љутње!)...веома неозбиљно.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја зато и кажем да су највећи вјерници управо - атеисти,

јер одбијају да покушају да схвате и открију било шта што се коси са унапријед зацртаним системом вјеровања.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Цифром од 80% православних баратају само министарства.

Права математика је следећа: број људи на Литургији ван великих празника, тачније број причасника,

и то правило нисам измислио ја, нити је то нека привремена дефиниција, него вјечни став Цркве:

св.Василије Велики сматра да је отпао од Цркве онај ко не дође на три узастопна собрања (Литургије).

Нема шта Црква ту да признаје или не признаје, нас Православних има негдје око 0.05 до 0.1%,

и тај се проценат ријетко мијењао кроз историју и кроз вријеме.

Са овим се и ја потпуно слажем.... jahojao234

Треба разликовати номиналне хришћане , они који су само по имену и крштењу "хришћани" од ревносних чланова литургијских заједница (они су вечити лузери од почетка хришћанства    0102_laugh  , али они носе и имају Тајну  :drugarstvo:  )

Подели на овим сајтовима

Moj ateizam nije nesto sto je mogucno promeniti, a sumnjam da postoje iskreni ateisti koji su "promenili strane" dok obratnih slucajeva ima puno...

Брате, прво - човек читав живот учи нове ствари. Зато никада не треба бити затворен за било коју могућност.

За ово друго ево ја сам ти живи пример, а знам бар још десетак пријатеља који су прошли сличним путем (можда само нису били толико уверени атеисти као ја). У суштини, не сматрам да сам "променио страну", већ само да сам пронашао објашњење за неке ствари које сам увек знао и видео.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Rasplinuli ste se, a ja imam jos pitanja...

Sta ce se desiti sa Pigmejima iz Afrike, kada budu umrli? S obzirom da oni ne poznaju hrista kako mogu da se nadaju spasenju?

Zasto je bog odlucio da nama pruzi mogucnost spasenja i pokajanja  i pronalazenja puta istine  i ljubavi, time sto je poslao hrista, a pri tom sve ostale narode sa drugih kontinenata potpuno zanemario? Da li to znaci da su ti ljudi nedostojni boga  i da iih treba tretirati kao manje vazne  ili vredne?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Rasplinuli ste se, a ja imam jos pitanja...

Sta ce se desiti sa Pigmejima iz Afrike, kada budu umrli? S obzirom da oni ne poznaju hrista kako mogu da se nadaju spasenju?

Zasto je bog odlucio da nama pruzi mogucnost spasenja i pokajanja  i pronalazenja puta istine  i ljubavi, time sto je poslao hrista, a pri tom sve ostale narode sa drugih kontinenata potpuno zanemario? Da li to znaci da su ti ljudi nedostojni boga  i da iih treba tretirati kao manje vazne  ili vredne?

Odgovor se nazi u drugom linku ali procitaj prvi pa onda drugi (nisu dugi).

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1438.msg75815.html#msg75815

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1438.msg75853.html#msg75853

Подели на овим сајтовима

Procitao sam linkove:

Meni je ovde na forumu, precizno objasnjeno, da je za mene rezervisano mesto u paklu samo na osnovu toga sto ne verujem u boga... bez obzira kakav sam covek, zloban ili milosrdan...

Kako je ovo moguce sad?

Подели на овим сајтовима

Procitao sam linkove:

Meni je ovde na forumu, precizno objasnjeno, da je za mene rezervisano mesto u paklu samo na osnovu toga sto ne verujem u boga... bez obzira kakav sam covek, zloban ili milosrdan...

Kako je ovo moguce sad?

Место у Рају или паклу креираш сам...нико други ти не резервише место.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Procitao sam linkove:

Kako je ovo moguce sad?

Место у Рају или паклу креираш сам...нико други ти не резервише место.

Drugim recima religija ne igra tu nikakvu ulogu... trecim recima, svejedno je dal si vernik ili ne... tvoje spasenje ne zavisi od toga...

Zasto je onda neophodno hriscanstvo? Pigmeji i bez njega idu do spasenja... Ateisti sami kreiraju svoj raj ili pakao... gde je tu mesto religiji i njenim etickim i moralnim ucenjima...?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...