Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

4 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Prvo u bibliji ne pise da je stvoren savrsen covek sasvim sigurno ne savrsen po hriscanskim standardima savrsenosti a kao drugo pravoslavnima i katolicima za razliku od protenstanata nije vodic biblija nego celokupno ucenje Crkve u kojem je biblija samo jedna knjiga. 

Govorim o izgledu znaci lobanja,kosti,um,razmisljanje,IQ.Znaci vizuelni izgled i um na prvom mestu.

Подели на овим сајтовима

57 minutes ago, friv рече

Da ali pise da je stvoren i savrsen covek po nasem obliku. Gresim li?

Gresis.

Stvoren je covek, po bozijem obliku. A ne savrsen covek po nasem obliku, sto je pomalo besmislena izjava...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, friv рече

Ok stvoren je po bozjem obliku,moja greska.A po bozjem obliku to je bio Homo sapiens.

Jeste tako je.

Jaoo, znam sta ces sad da napises, jedva cekam :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Очигледно је за момка непознаница како хришћани вјерују, тј. у кога. Критикује само на основу својих погрешних представа. Надам се да не очекујеш да те озбиљно схватимо када се ниси удостојио да се упознаш бар са неким основама хришћанства.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драган_Петровић рече

Очигледно је за момка непознаница како хришћани вјерују, тј. у кога. Критикује само на основу својих погрешних представа. Надам се да не очекујеш да те озбиљно схватимо када се ниси удостојио да се упознаш бар са неким основама хришћанства.

Izivini Dragane koja je moja pogresna predstava? Bilo bi fino da mi objasnis jer ne mogu ti odg. ako ne kazes konkretno gde gresim.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, friv рече

Izivini Dragane koja je moja pogresna predstava? Bilo bi fino da mi objasnis jer ne mogu ti odg. ako ne kazes konkretno gde gresim.

Jedna je stvaranje savršenog čoveka, ne bi se smatralo da je čovek grešan, da je stvoren savršen. Ne može i jedno i drugo, ili je savršen ili je grešan. 

Gotovo sam siguran da skoro niko od hrišćana (bilo katolici, protestanti ili pravolsavci) ne smatra da je čovek stvoren savršen.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Da ima intelekt, dušu, duh, slobodnu volju, sklonost ka dobru (kao i da je ljudski rod u suštini dobar), sklonost ka drugim ljudima itd. :)

Znaci ako ne izgleda morfoloski kao danasji covek , on ima te epitete i mogao je biti stvoren izgledom kao praistorijski covek. Jel tako?

Подели на овим сајтовима

Imam ja pitanje inspirisan predhodnom raspravom.

Da li vi što verujete i u Boga i u TE, verujete da je on kroz milijarde godina bio nemi posmatrač prirodne selekcije i pustio da priroda i njeni zakoni odrade svoje? Ili smatrate da je on bio aktivni učesnik evolucije živih organizama na zemlji?

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Драган_Петровић рече

Ето објасни нам у кога ми то верујемо?

Verujete u imaginarnog lika. Jer psotoje iskopine neandertalaca, a Biblija tumaci drugacije da je stvoren homo sapiens.Jer sigurno nece stvoriti praistorijskog coveka,nego nekog ko razmisjla,ko zna da prica,itd.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...