Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Drugo, Staljin se pričestio pred kraj svog života koji je bio 1953. , tako da ne samo da je Hrišćanin nego je i pravoslavac.

Све и да је то истина, а чисто сумњам да јесте, какве то везе има? Том логиком можеш да кажеш: не само да је православац, него се школовао за свештеника. Па шта?

Друго, стаљин вероватно никога није убио својом руком изузев можда у малдости док је пљачкао банке и изузев сопствене жене, иако је званична верзија самоубиство. Јел зато иоле мањи убица и зликовац? Човек је побио највише хришћана у историји планете (и људи уопште) а ти причаш о његовом "хришћанству" па то је тотално лудило, погледај оне магазине који сам постово изнад (20. и 30. године 20. века), има један и са Стаљином на насловној страни. Не само да је сам био декларативни атеиста, него је здушно подржавао анти-теизам и наредио смрт милиона. Препоручујем ти књигу "Двор црвеног цара" Сајмона Монтефјоре-а ако те дубље занима ова тематика. Какав брате црни "хришћанин", па стварно треба бити Хомер Симпсон па у то поверовати...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Е да, Дарко, сетио сам се твојих раних прича кад сам налетео на овај цитат на једном блогу, а ради се о твом аргументу о недостатку историјске документованости када се ради о Господу Исусу Христу:

An example of a cataclysmic but barely documented event is the eruption of Mt. Vesuvius in AD 79 that destroyed two major cities and their surrounding settlements, killed possibly tens of thousands of people, had an ash plume that could be seen for hundreds or even thousands of miles, and yet the only written record comes to us from a single eyewitness, Pliny the Younger, who put his account to parchment several decades later at the request of his friend Tacitus. That pretty much puts an end to the "If the miracles of the Bible were true then more people would have documented them" argument.

Подели на овим сајтовима

O čemu ti pričaš uopšte? ...

Vlad Tepeš ...

Ја уопште не причам него прича Мрачњак. Он је тај који је покренуо псевдо-аргумент о "пуним устима Бога" причајући о Образу. Ја сам само показао супротни пример оних који су имали "пуна уста атеизма" попут Бољшевика.

Подели на овим сајтовима

Ово сам случајно пронашао!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/znanstvenici-razotkrili-biblijsku-laz-crveno-more-je-razdvojio-vjetar-a-ne-bog/513698.aspx

Коментари?  0212_rolleyes

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Е да, Дарко, сетио сам се твојих раних прича кад сам налетео на овај цитат на једном блогу, а ради се о твом аргументу о недостатку историјске документованости када се ради о Господу Исусу Христу:

An example of a cataclysmic but barely documented event is the eruption of Mt. Vesuvius in AD 79 that destroyed two major cities and their surrounding settlements, killed possibly tens of thousands of people, had an ash plume that could be seen for hundreds or even thousands of miles, and yet the only written record comes to us from a single eyewitness, Pliny the Younger, who put his account to parchment several decades later at the request of his friend Tacitus. That pretty much puts an end to the "If the miracles of the Bible were true then more people would have documented them" argument.

Da, i tada sam rekao da su pominjali Plinija Mlađeg, Seutoniusa, Tacitusa i Josifa Flavija koji je falsifikat.

A to što si ti sada navodio sam čitao na latinskom.

Подели на овим сајтовима

Пуно боље је "историјски "документован Христос него већина историјских личности из тог доба које нико не оспорава.

Da li shvataš da    N I J E ?

Recimo Julije Cezar?  Bolje dokumentovan od njega?

Подели на овим сајтовима

Ма јесте брате, ајде мани се ћорава посла. Можемо да разговарамо о томе шта је Христос учио, да ли су ученици добро разумели или нешто измислили, али не можеш да оспораваш аутентичност догађаја за које цео свет зна. Па Јевреји би први негирали његово постојање, али не могу него пишу о њему да је био "мађионичар" итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма јесте брате, ајде мани се ћорава посла. Можемо да разговарамо о томе шта је Христос учио, да ли су ученици добро разумели или нешто измислили, али не можеш да оспораваш аутентичност догађаја за које цео свет зна. Па Јевреји би први негирали његово постојање, али не могу него пишу о њему да је био "мађионичар" итд.

Postoji hrišćanska ontologija i on kao ontološka maksima.

Kako ceo svet zna, vidiš da ima nevernih Toma koji misle suprotno?

Okej, zašto Jevreji savremenici njegovi nisu NIŠTA napisali o njemu?

Подели на овим сајтовима

Da, i tada sam rekao da su pominjali Plinija Mlađeg, Seutoniusa, Tacitusa i Josifa Flavija koji je falsifikat.

Шта? Он уопште не прича о онима који су помињали Христа него о онима који су помињали тј. записом забележили једну од највећих трагедија старог света, ерупцију вулкана Весувијус 79. год. Наиме каже да је ову трагедију (а не било шта везано за Христа) која је уништила два античка града и у којој су погинуле хиљаде ако не десетине хиљада људи забележио само један антички писац, Плиније Млађи, и то 20 година након што се десила, упркос диму пепела који се могао видети са огромних растојања и упркос броју мртвих који су сигурно имали стотине хиљада преживелих рођака у античком свету. Само један запис.

Подели на овим сајтовима

Па има и људи који не верују да је Аполо 11 слетео на Месец и да је Елвис жив...

Када погледаш реално историју раног хришћанства нема никакве дилеме да хришћани нису могли баш толико да лажу. Прва Црква развила се у Јерусалиму, срцу Јудаизма, окружена Јеврејима, па тек онда проширила даље. Први људи којима су апостоли проповедали били су Јевреји који су ту живели, па како су онда могли да их увере да је васкрсао неко ко уопште није ни постојао? Сви су они могли то лично да провере. Нема никаквог смисла.

На то нагло ширење хришћанства онда имамо реакцију рабина на сабору у Јамнији крајем I века који су увели посебну "молитву", тј. клетву против хришћана да се чита у синагогама.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Шта? Он уопште не прича о онима који су помињали Христа него о онима који су помињали тј. записом забележили једну од највећих трагедија старог света, ерупцију вулкана Весувијус 79. год. Наиме каже да је ову трагедију (а не било шта везано за Христа) која је уништила два античка града и у којој су погинуле хиљаде ако не десетине хиљада људи забележио само један антички писац, Плиније Млађи, и то 20 година након што се десила, упркос диму пепела који се могао видети са огромних растојања и упркос броју мртвих који су сигурно имали стотине хиљада преживелих рођака у античком свету. Само један запис.

I taj jedan je previše jer je to ERUPCIJA VULKANA čiji pepeo je ubio više desetina hiljada ljudi.

Ne kapiram.

Подели на овим сајтовима

Па има и људи који не верују да је Аполо 11 слетео на Месец и да је Елвис жив...

Када погледаш реално историју раног хришћанства нема никакве дилеме да хришћани нису могли баш толико да лажу. Прва Црква развила се у Јерусалиму, срцу Јудаизма, окружена Јеврејима, па тек онда проширила даље. Први људи којима су апостоли проповедали били су Јевреји који су ту живели, па како су онда могли да их увере да је васкрсао неко ко уопште није ни постојао? Сви су они могли то лично да провере. Нема никаквог смисла.

На то нагло ширење хришћанства онда имамо реакцију рабина на сабору у Јамнији крајем I века који су увели посебну "молитву", тј. клетву против хришћана да се чита у синагогама.

Misli šta hoćeš.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...