Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

пре 1 минут, VaSa110 рече

Dogurao sam do onoga: "Koliko hrišćana toliko hrišćanstava!".

A, pa tek ces da se iznenadis kad vidis da tu stoji < umesto =

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Mozda i ti u tom trazenju poverujes. ;)

U šta?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

On 17.8.2018. at 16:20, Avocado рече

Prvi razlog: zato što podatke o Peri iz imenika možemo da proverimo... kao što i sama navodiš, ako nazovemo Peru verovatno bi nam se javio ako su podaci tačni i ažurni. Dakle, postoje materijalni dokazi u prilog Perinog postojanja, samo ih ti i ja još uvek nismo proverili ali ako poželimo, to možemo nedvosmisleno da utvrdimo. To isto ne možemo u odnosu na Boga.

Drugi razlog: da parafraziram Hičensa - za izvanredne tvrdnje su potrebni izvanredni dokazi. Tvrdnja da postoji neki Pera Perić i ima taj i taj broj telefona je prilično banalna tvrdnja i nemam ni razloga da ti ne poverujem u takvu tvrdnju.... ali ako recimo izneseš tvrdnju da je taj Pera Perić 10 puta uzastopno dobio na lotou, to je već prilično neverovatna tvrdnja u koju ti niko osim lakovernih neće poverovati bez ozbiljnih dokaza... a posebno ti neće poverovati bez dokaza ako treba da se "investiraju" u tu priču, npr. ako im tražiš da obožavaju i slede Peru Perića jer će im on jednog dana dati nešto lepo ako ga obožavaju i slede.

Nije uopšte teško verovati u Boga bez ikakvih dokaza... niti mislim da je to nešto loše... samo ja ne vidim nikakav razlog zašto bih verovao u to...

Oke a svetitelji ne ne trulezne mosti, blahodatni oganj, da li i to spada u materijalnne dokaze o postojanju?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Hrista naprimer. 

Pa ja već verujem da je postojao Hrist - proppovednik u to vreme kao i ko zna koliko još njih. Samo izgleda da nije bio mnogo popularan kad ga rimljani gotovo nigde ne pominju.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, VaSa110 рече

Ako si mislio hteli bi da veruju u hrišćanskog boga, mogu ti samo reći (što reče Avokado čini mi se) verovati u boga je ekstremno lako

Offtopic: Naprotiv. Doduse, to je zato sto se vera dozivljava kao vera u skup tvrdnji koje se ne mogu proveriti i za takvo poimanje odgovorni su hriscani. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Naprotiv.

Može li kratko pojašnjenje?

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, VaSa110 рече

Pa ja već verujem da je postojao Hrist - proppovednik u to vreme kao i ko zna koliko još njih. Samo izgleda da nije bio mnogo popularan kad ga rimljani gotovo nigde ne pominju.

E, vidi, ako za to vreme i za kasnije vekove primenis formulu,...."Koliko hrišćana toliko hrišćanstava!".... dobija se bas dosta kvalitetnog hriscanstva,... :945729:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, VaSa110 рече

Zato sto je propagirao sve suprotno od onoga o cemu su oni pricali. To ti je isto kao ova savremena televizija 10000 studenata izadje na ulice da protestuje a niko nigde to ne pomene. 

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

dobija se bas dosta kvalitetnog hriscanstva,... :945729:

Kojeg kvalitetnog hrišćastva..... tvog, Lige, Džumandžinog.......................................................................................

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, VaSa110 рече

Kojeg kvalitetnog hrišćastva..... tvog, Lige, Džumandžinog.......................................................................................

Nebitno je za ovu  pricu oko hriscanstva na temi ( i Liga i Dzumi i svi na forumu smo u crkvi )

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, VaSa110 рече

Oko 49 ima se u Rimu za vreme cara Klaudija prvo progonstvo Jevreja sledbenike jednog Iudaeos impulsore Chresto assidue tumultuantis Roma expulit. Neke od prognanih Hrišćana susrećemo u Dela apostolska u glavi 18.

• Свиђа ми се 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, VaSa110 рече

Svetih otaca.

Nemoj se ti ugledati na nas slabe i gresne.

Ugledaj se na one koji su svojim zivotom svedocili postojanje Boga. Krostanski, Vladika Nikolaj, S.Nikola, S. Sava, S. Simeon. Patrijarh Pavle i mnogi drugi.

Cak i u obicnom zivotu se ugledas na velike ljude koji su zaduzili svet i tezia da budes kao oni. Ili se varam?

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Liga Džentlmena рече

Ugledaj se na one koji su svojim zivotom svedocili postojanje Boga. Krostanski, Vladika Nikolaj, S.Nikola, S. Sava, S. Simeon. Patrijarh Pavle i mnogi drugi.

Kako se svojim životom svedoči postojanje Boga?

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...