Avocado Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 пре 12 минута, dadodj рече DNK sadrzi geneticke informacije koje omogucavaju svim zivotnim formama da funkcionisu, rastu i razmnozavaju se. Kako su informacije dospele u DNK? Abiogenezom i evolucijom. (ako ces da insistiras na takvim pitanjima dobices ovakve odgovore) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 @Avocado, држиш часове биоса и хемије на форуму? Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 Управо сада, Lady Godiva рече @Avocado, држиш часове биоса и хемије на форуму? Odavno. Vrede svake pare koliko sam placen! Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 пре 2 минута, Avocado рече Odavno. Vrede svake pare koliko sam placen! Имам и ја питање/а. Како ти не досади и не изнервира те то што ти врте једне те исте "аргументе", давно дебанковане тврдње, глупости с нета..? Имаш ли бре ти, атеисто, душу, да се посвађаш с неким онако глупаво и примитивно чисто из мерака или је то увек цивилизован и аргументован разговор? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 пре 1 минут, Lady Godiva рече Имам и ја питање/а. Како ти не досади и не изнервира те то што ти врте једне те исте "аргументе", давно дебанковане тврдње, глупости с нета..? Ne iznervira me nikad. Nekad jeste malo dosadno. пре 1 минут, Lady Godiva рече Имаш ли бре ти, атеисто, душу, да се посвађаш с неким онако глупаво и примитивно чисто из мерака или је то увек цивилизован и аргументован разговор? Nije uvek civilizovan. Zavisi od sagovornika. Ako je sagovornik civilizovan bicu i ja. Lady Godiva and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Карфиолац Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 Šta bi uopšte bio ateizam u definiciji, kako bi ga ateisti (iz naslova teme) opisali? “Мој мозак је само пријемник. У свемиру постоји неко језгро из кога ми црпимо знање, снагу и инспирацију. Нисам продро у тајне овог језгра али знам да оно постоји. ” - Никола Тесла Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 пре 2 минута, Карфиолац рече Šta bi uopšte bio ateizam u definiciji, kako bi ga ateisti (iz naslova teme) opisali? Bezboznistvo. Odsustvo vere u to da Bog postoji. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Карфиолац Написано Јун 23, 2018 Пријави Подели Написано Јун 23, 2018 To je sigurno najjasnije. Teista veruje u Boga a ateista ne veruje u postojanje Boga. Ali u šta veruje ateista? Teisti povezuju postojanje čoveka sa Bogom i veruju u pretpostavljam duh/energiju čoveka a šta su čovek i život za ateistu? I drugo pitanje - da li se ateista preispituje ili je tome kraj onog trenutka kada odluči da bude ateista? (Slično pitanje bi se moglo postaviti i teistima) Neka mi ne zamere (mada ne znam zašto bi) ali čini mi se da teisti i ateisti ustvari imaju dosta toga sličnog u načinu i mehanizmu razmišljanja. “Мој мозак је само пријемник. У свемиру постоји неко језгро из кога ми црпимо знање, снагу и инспирацију. Нисам продро у тајне овог језгра али знам да оно постоји. ” - Никола Тесла Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 24, 2018 Пријави Подели Написано Јун 24, 2018 пре 15 минута, Карфиолац рече To je sigurno najjasnije. Teista veruje u Boga a ateista ne veruje u postojanje Boga. Ali u šta veruje ateista? Svasta ili nista, zavisno od pojedinacnog ateiste. Ateizam nije ideologija vec negativan odgovor na jedno konkretno pitanje. Stoga ne mozes dobiti odgovor koji vazi za sve ateiste na druga pitanja. Ja mogu da ti odgovorim za sebe i neki drugi ateista da odgovori za sebe ali onda ne formulisi pitanja kao da se odnose na sve ateiste. Kao da pitas: a sta skupljaju neskupljaci postanskih markica i koji im je omiljeni sladoled? cloudking, Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dadodj Написано Јун 24, 2018 Пријави Подели Написано Јун 24, 2018 пре 6 часа, Avocado рече Abiogenezom i evolucijom. (ako ces da insistiras na takvim pitanjima dobices ovakve odgovore) Vrtimo se u krug. U svakom slucaju hvala ti na odgovorima i strpljenju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Карфиолац Написано Јун 24, 2018 Пријави Подели Написано Јун 24, 2018 пре 9 часа, Avocado рече Svasta ili nista, zavisno od pojedinacnog ateiste. U principu se tako može reći i za svakog teistu u smislu da svaki teista veruje u okviru svojih shvatanja i na svoj način, često drugačije od ostalih a u tom slučaju ova tema ne bi imala smisao jer bi se sve svelo samo na prosto samodeklarisanje. Drugo pitanje koje sam postavio jeste u dobroj meri pitanje za pojedinca ali prvo pitanje "Teisti povezuju postojanje čoveka sa Bogom i veruju u pretpostavljam duh/energiju čoveka a šta su čovek i život za ateistu?" je prilično uopšteno i ako pojam ateiste postoji, trebalo bi da postoji i neki odgovor na ovo pitanje. Možemo mi ateizam gledati strogo kao "odgovor na jedno konkretno pitanje" ali u tom slučaju ateizam ništa ne znači niti ima bilo kakav smisao isto kao što bi bilo sa nekim naučnim ateistom koji bi na dokaze koje iznese NASA o tome da je Zemlja okrugla, odgovorio sa "nije", bez ikakvih dodatnih pojašnjenja ili ponude konkretnog drugačijeg gledišta. “Мој мозак је само пријемник. У свемиру постоји неко језгро из кога ми црпимо знање, снагу и инспирацију. Нисам продро у тајне овог језгра али знам да оно постоји. ” - Никола Тесла Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 24, 2018 Пријави Подели Написано Јун 24, 2018 пре 8 часа, Карфиолац рече U principu se tako može reći i za svakog teistu u smislu da svaki teista veruje u okviru svojih shvatanja i na svoj način, često drugačije od ostalih Moze. Цитат a u tom slučaju ova tema ne bi imala smisao jer bi se sve svelo samo na prosto samodeklarisanje. Цитат Drugo pitanje koje sam postavio jeste u dobroj meri pitanje za pojedinca ali prvo pitanje "Teisti povezuju postojanje čoveka sa Bogom i veruju u pretpostavljam duh/energiju čoveka a šta su čovek i život za ateistu?" je prilično uopšteno i ako pojam ateiste postoji, trebalo bi da postoji i neki odgovor na ovo pitanje. Ne bi. Ja bih ti odgovorio za sebe ali ne razumem najbolje pitanje. Цитат Možemo mi ateizam gledati strogo kao "odgovor na jedno konkretno pitanje" ali u tom slučaju ateizam ništa ne znači niti ima bilo kakav smisao isto kao što bi bilo sa nekim naučnim ateistom koji bi na dokaze koje iznese NASA o tome da je Zemlja okrugla, odgovorio sa "nije", bez ikakvih dodatnih pojašnjenja ili ponude konkretnog drugačijeg gledišta. Atezam znaci to sto znaci. Pojedini ateisti imaju razlicite razloge zasto ne veruju u Boga. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 27, 2018 Пријави Подели Написано Јун 27, 2018 On 22.6.2018. at 15:20, Avocado рече Ma jok... za početak, verovatnije je da je samorepliciranje krenulo pre prve ćelije tj. da prvi samoreplicirajući RNK nije imao ni neki proto-ćelijski zid. PBS Eons? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 27, 2018 Пријави Подели Написано Јун 27, 2018 пре 13 минута, cloudking рече PBS Eons? Gledam ali nisam siguran da li sam tu to saznao... ne bih rekao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 28, 2018 Пријави Подели Написано Јун 28, 2018 пре 18 часа, Avocado рече Gledam ali nisam siguran da li sam tu to saznao... ne bih rekao... Ja sam bas o tome kod njih gledao. Tri kanala (pbs space time, pbs eons i "its ok to be smart") su napravili trojni serijal na temu "potraga za izvorom zivota" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука