dadodj Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 To sto Boga niko nije video ne znaci da Bog ne postoji. Niko nije video atom, elektron, foton, ali mi znamo na osnovu njihovih osobina da postoje. Bog ne podleze prirodnim zakonima i moze da se ponasa drugacije od prirodnih zakona. Mi smo trodimenzionalna bica a teorija struna nam ukazuje da postoji deset dimenzija, to sto mi nesto ne mozemo da shvatimo ne znaci da ne postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 27 минута, dadodj рече Zasto su to gluposti? Pa zar ne polazite od Velikog Praska? Ne. Ateista uopšte ne mora da smatra/veruje da je teorija Velikog praska ispravna... čak i kada se to odnosi na valjan opis te teorije, a ne na budalaštinu koja piše na onoj sličici... može da kaže da ne zna da li je teorija VP ispravna i da i dalje ne veruje u postojanje Boga/bogova... Branislav81 је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 12 минута, Tumaralo. рече Ni ovo nije dovoljno. Hristos se lično pojavio pa ga je opet samo deo izabranog naroda prihvatio. Drugi deo sa sve svešteničkom klasom ga je odbacio. Mislio sam da je i sada prisutan na svima vidljiv način.Ili da se povremeno pojavljuje i interveniše,recimo šibne gromom malo ustaše... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 56 минута, dadodj рече Materija nema potencijal da postoji oduvek i da stvori sve ostalo Ne znam šta ti ovo uopšte znači... ni taj "potencijal"... a ni "da stvori sve ostalo" (šta ostalo?) Цитат jer je za stvaranje komplikovanog i funkcionalnog svemira potrebna inteligencija, dizajnerske ideje. Na osnovu čega to tvrdiš? Цитат Kako je moguce da neziva materija stvara zivot? Pa živa bića se i sastoje iz nežive materije... ne znam zašto bi slaganje materije u onaj oblik/kombinaciju koju nazivamo živim bićem bilo nemoguće? Više je pitanje kako se to desilo, nego da li se desilo... I vernici smatraju da je Bog stvorio čoveka iz nežive materije (nekog "praha" ili zemlje, štagod). Цитат Veliki Prasak to je singularitet? Ne, to je početno širenje prostor-vremena u kojem se nalazio singularitet. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 21 минута, dadodj рече To sto Boga niko nije video ne znaci da Bog ne postoji. Niko nije video atom, elektron, foton, ali mi znamo na osnovu njihovih osobina da postoje. To znamo ne na osnovu njihovih (postuliranih) osobina, nego na osnovu efekata koje proizvode na realnost, a koji efekti se mogu videti, izmeriti, detektovati i slično... Niko nije ni tvrdio da Bog ne postoji samo zato što se ne može detektovati čulom vida... problem je što se ne može detektovati nikako... što ne znači da ne postoji, samo da neki smatraju da nema dobrih razloga da poveruju da postoji... Možda ne bi bilo loše da ovu temu shodno njenom nazivu koristiš za to da pitaš ateiste šta oni misle, a ne da sam izneseš "ateističko mišljenje", pa da onda pobijaš ono što si ti izneo... Dakle, mogao si lepo da pitaš npr. da li ne verujete da Bog postoji zato što ga niko nije video? Branislav81 and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dadodj Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 22 минута, Avocado рече a živa bića se i sastoje iz nežive materije... ne znam zašto bi slaganje materije u onaj oblik/kombinaciju koju nazivamo živim bićem bilo nemoguće? Ako je mozak samo slucajan skup hemikalija, kako mozemo da imamo poverenja u nas razum i nas proces razmisljanja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 25 минута, Avocado рече Pa živa bića se i sastoje iz nežive materije... ne znam zašto bi slaganje materije u onaj oblik/kombinaciju koju nazivamo živim bićem bilo nemoguće? Može al to je žešća bajka,to ko kad bi uzeo da baciš 100000 slova i da se oni slože u roman,svetski besteseler al nije nemoguće al je malo glupo ili barem naivno majku mu verovati u takvu bajku.No dobro svako ima pravo da veruje u šta god oće. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dadodj Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 29 минута, Avocado рече Niko nije ni tvrdio da Bog ne postoji samo zato što se ne može detektovati čulom vida... problem je što se ne može detektovati nikako... što ne znači da ne postoji, samo da neki smatraju da nema dobrih razloga da poveruju da postoji.. Kao sto nesto dvodimenzionalno ne moze da razume nesto sto je trodimenzionalno tako i mi ne mozemo da znamo vise o Bogu od onoga sto nam On govori o sebi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 25 минута, dadodj рече Ako je mozak samo slucajan skup hemikalija, kako mozemo da imamo poverenja u nas razum i nas proces razmisljanja? Niko ne veruje da je mozak samo slučajan skup hemikalija... bara na putu je slučajan skup hemikalija... mozak je organ koji je razvijan milionima godina u procesu (evolucije) koji daje prednost razvijenijem mozgu u odnosu na nerazvijeniji... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 27 минута, Кратос рече Može al to je žešća bajka,to ko kad bi uzeo da baciš 100000 slova i da se oni slože u roman,svetski besteseler al nije nemoguće al je malo glupo ili barem naivno majku mu verovati u takvu bajku.No dobro svako ima pravo da veruje u šta god oće. Da, to da baciš 100000 slova i da se slova slože u roman, svetski bestseler jeste ne malo, nego baš mnogo glupo... što je valjda i razlog zašto samo kreacionisti koriste takve analogije... koje sa abiogenezom i TE nemaju baš mnogo dodirnih tačaka... Branislav81 је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 18 минута, dadodj рече Kao sto nesto dvodimenzionalno ne moze da razume nesto sto je trodimenzionalno пре 18 минута, dadodj рече tako i mi ne mozemo da znamo vise o Bogu od onoga sto nam On govori o sebi. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 3 минута, Avocado рече Da, to da baciš 100000 slova i da se slova slože u roman, svetski bestseler jeste ne malo, nego baš mnogo glupo... što je valjda i razlog zašto samo kreacionisti koriste takve analogije... koje sa abiogenezom i TE nemaju baš mnogo dodirnih tačaka... Pa što onda pišeš пре 32 минута, Кратос рече ne znam zašto bi slaganje materije u onaj oblik/kombinaciju koju nazivamo živim bićem bilo nemoguće? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dadodj Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 10 минута, Avocado рече ... mozak je organ koji je razvijan milionima godina u procesu (evolucije) koji daje prednost razvijenijem mozgu u odnosu na nerazvijeniji... Kako to da je u procesu evolucije samo covek postao kreativno bice, zar evolucija ne vazi za sve? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 9 минута, Кратос рече Pa što onda pišeš Pa nisam napisao, a ni mislio, niti bilo ko tvrdi da se to desilo procesima koji nalikuju bacanju 100000 slova u vazduh koja se sama slože u roman... i ti to dobro znaš Bobo! А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 22, 2018 Пријави Подели Написано Јун 22, 2018 пре 3 минута, dadodj рече Kako to da je u procesu evolucije samo covek postao kreativno bice, zar evolucija ne vazi za sve? Nije samo čovek kreativno biće, razne životinje pokazuju veći ili manji stepen kreativnosti... evolucija važi za sve ali nema unapred postavljene ciljeve poput "razvi se u kreativno biće"... Branislav81 је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука