Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Spasilac jeste doneo Novi zavet ali nije nikada rekao da su Jevreji pisali laži o Bogu... nije rekao da Bog nije nikada naredio svirepe postupke koje naređuje Jevrejima u Starom zavetu (prvi primer) i da su to Jevreji izmislili... uostalom, zbog toga je Stari zavet i dalje deo vašeg Svetog Pisma... prosto, vi skačete sa Starog na Novi zavet kad i kako vam odgovara a ne ja... kad se nešto uklapa u lični vrednosni sistem onda to i dalje važi, a kad se ne uklapa, onda ne važi jer je iz Starog zaveta... a "spasilac" je na jednom mestu rekao da važe stara pravila a na drugom mestu da ne važe... mada ni na tom drugom mestu nije rekao koja stara pravila ne važe, pa možeš da biraš u skladu sa svojim ličnim ubeđenjima i nahođenju... i onda se "Bog je rekao da tako treba" zapravo uvek svede na "ja mislim da tako treba". Ko.god.da.ti.je.davao.takva.objasnjenja.o.starom.i.novom.zavetu.nisu.dobra.konfuzna.su.i.nemaju.nikakve.veze.sa.hronologijom.istorijom. Prosto.istorija.postoji.i.ne.moze.se.skakati.sa.starog.na.novi.zavet.to.je.nebulozno. Ti.si.mi.dao.citate.iz.starog.zaveta.kad.sam.te.zamolio.da.mi.das.istorijski.dokument. gde.se.potvrdjudu.bukvalno.reci.iz.starog.zaveta.i.vreme.i.mesto. gde.su.ti.zlocini.ucinjeni.ti.si.mi.naveo.primer.koji.se.desio.u.srednjevekovnoj.srbiji. Pravoslavlje.bibliju.ne.posmatra.sustinsko.bukvalisticki. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 ...mene eto zanima kako neko ko veruje u "čudesna" isceljenja objašnjava da se te priče uvek odnose na izlečiva stanja i bolesti... ili drugim rečima, zašto Bog ne voli ljude koji su izgubili neki deo tela? то би било превелико чудо, а Бог неће да приређује превелика чуда. он приређује само "мала" чуда које примети само непроверљиви извор информација. зашто он неће да прави превелика чуда? одговор неких је: да би ти оставио слободу (не)веровања у његово постојање. одговор других је: зато што он уопште не зна где је планета Земља. одговор трећих је: бог највероватније не постоји... па зато не прави чуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Pravoslavlje.bibliju.ne.posmatra.sustinsko.bukvalisticki. Ovo ipak nije tacno. Bukvalno se posmatra po potrebi. Za neke stvari kazemo "to je u duhu vremena i kulture" a neke druge trazimo da budu doslovno sledjene i u danasnjim vremenima... Ja sam vec forumske teologe ranije pitao, po kom kriterijumu se odredjuje da li ce se podatak iz biblije tumaciti doslovni ili metaforicki i oni su mi rekli da nema pravila i da se tu oslanjamo na ljudsku procenu... najsavrseniji merni instrument u svemiru.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 @ВСБожијег. одговорио ти је Авокадо. ја се извињавам на "чуђењу"..... јер су мени очигледна злодела које људи чине уверени да тако треба је то пише у КЊИЗИ . тема је, ако се не варам: морал дошао са Књигом, или не. Necu.vise.ulaziti.u.raspravu.jer.ocigledno.imamo.nerazumevanje.koje.moze.doci.samo.ako.se.povrsno.citamo. Ja.priznajem.imam.problem.sa.tastaturom.klincima.malo.malo.pa.namestam.lap.ili.telefon.vise.ne.mogu.ni.da.prebrojim.uredjaje.koje. sve.koriste.u.toku.dana. Sve.to.mi.ne.dozvoljava.da.napisem.opsirniji.post.a.kratko.je.nemoguce.odgovoriti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 то би било превелико чудо, а Бог неће да приређује превелика чуда. он приређује само "мала" чуда које примети само непроверљиви извор информација. зашто он неће да прави превелика чуда? одговор неких је: да би ти оставио слободу (не)веровања у његово постојање. одговор других је: зато што он уопште не зна где је планета Земља. одговор трећих је: бог највероватније не постоји... па зато не прави чуда. Ljudi.bilo.bi.dobro.da.prestanemo.sa.gluvim.telefonima.posto.cu.pomisliti.da.igrate.utakmicu. Pravoslavlje.se.ne.zasniva.na.cudima.i.to.treba.da.bude.potpuno.jasno. Ako.vam.neki.pravoslavac.to.govori.drugacije.znajte.da.gresi.! Je.li.ok.sada? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 @ВСБожијег. одговорио ти је Авокадо. ја се извињавам на "чуђењу"..... јер су мени очигледна злодела које људи чине уверени да тако треба је то пише у КЊИЗИ . тема је, ако се не варам: морал дошао са Књигом, или не. Ne! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 то би било превелико чудо, а Бог неће да приређује превелика чуда. он приређује само "мала" чуда које примети само непроверљиви извор информација. зашто он неће да прави превелика чуда? одговор неких је: да би ти оставио слободу (не)веровања у његово постојање. одговор других је: зато што он уопште не зна где је планета Земља. одговор трећих је: бог највероватније не постоји... па зато не прави чуда. Шта значи "превелика чуда" ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Zanimljivo, ovo skoro niko u Srbiji (niti na forumu) ne zna... dok svi do jednog znaju da je biti gej jedan od najstrasnijih grehova jer tako pise u tom i tom redu tog i tog pasusa u bibliji... Eto,drago.mi.je.onda.da.te.naucim.i.necemu.novom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Христос је за живота правио невиђена чудеса,дизао мртве из гроба,исцелио слепе и шта већ не,па су га издали,разапели исти ти који су све то видели својим очима... Мислим да би данас прошао још горе... Поистоветити наше веровање,само на основу чуда и то рецимо оних да ти израсте нова рука , обесмислила би читаво хришћанство и појма љубави и слободе на којој се вера заснива... "Е Боже,ако ми не израсте нова рука,ја не верујем у тебе... " Дај атеисти,будите мало озбиљнији ,а не те тинејџ фазоне... kordun, -Владимир- and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Ovo ipak nije tacno. Bukvalno se posmatra po potrebi. Za neke stvari kazemo "to je u duhu vremena i kulture" a neke druge trazimo da budu doslovno sledjene i u danasnjim vremenima... Ja sam vec forumske teologe ranije pitao, po kom kriterijumu se odredjuje da li ce se podatak iz biblije tumaciti doslovni ili metaforicki i oni su mi rekli da nema pravila i da se tu oslanjamo na ljudsku procenu... najsavrseniji merni instrument u svemiru.... Mislio,sam.da.sam.to.i.ja.rekao.ponekad.mi.srpski.ne.ide.od.ruke.nikad.ga.nisam.ucio.u.skoli.nisam.imao.taj.predmet. Sustinsko.bukvalisticki.izraz.sam.koristio.upravo.da.kazem.da.se.ne.cita.sve.bukvalno(sustina.napisanog). Tacno.je.da.se.nesto.tumaci.i.cita.bukvalno.a.nesto.ne.jer.pravoslavlje.poznaje.i.Sveto>predanje. Knjiga.sama.po.sebi.nije.dovoljna.niti.je.ikada.bila. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Христос је за живота правио невиђена чудеса,дизао мртве из гроба,исцелио слепе и шта већ не,па су га издали,разапели исти ти који су све то видели својим очима... Мислим да би данас прошао још горе... Поистоветити наше веровање,само на основу чуда и то рецимо оних да ти израсте нова рука , обесмислила би читаво хришћанство и појма љубави и слободе на којој се вера заснива... "Е Боже,ако ми не израсте нова рука,ја не верујем у тебе... " Дај атеисти,будите мало озбиљнији ,а не те тинејџ фазоне... Bravo,zoske. kordun је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 "Е Боже,ако ми не израсте нова рука,ја не верујем у тебе... " или... " Ако си ти Христос, спаси себе и нас ! " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Ko.god.da.ti.je.davao.takva.objasnjenja.o.starom.i.novom.zavetu.nisu.dobra.konfuzna.su.i.nemaju.nikakve.veze.sa.hronologijom.istorijom. Prosto.istorija.postoji.i.ne.moze.se.skakati.sa.starog.na.novi.zavet.to.je.nebulozno. Ti.si.mi.dao.citate.iz.starog.zaveta.kad.sam.te.zamolio.da.mi.das.istorijski.dokument. Зар догађаји из СЗ-а нису историјски? Да ли су Мојсије, пророци, судије, цареви - историјске личности? Да ли је Израиљ историјски народ? Јел уопште Стари Завет историја или није? Одговарај са Да или Не, пошто те зеза тастатура. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Зар догађаји из СЗ-а нису историјски? Да ли су Мојсије, пророци, судије, цареви - историјске личности? Да ли је Израиљ историјски народ? Јел уопште Стари Завет историја или није? Одговарај са Да или Не, пошто те зеза тастатура. Ma.gde.to.moze.sa.da.ili.ne. Ostavimo.se.toga.sutra.cu,otpisati.avokadu.jer.je.to.prica.izmedju.nas.dvojice.sve.ostalo.su.upadice. Avokado.je.govorio.da.se.je.Bog.menjao.kroz.istoriju.i.da.je.davao.zapovesti.za.zlocine. Stari.zavet.je.i.za.mene.pretezak.cak.ni.Novi.Zavet.ne.moze.da.pomogne.bez.Svetog.Predanja. Problem.je.u.razumevanju.nista.drugo.dakle.sitnica.nemamo.sada.problem.nekog.dokazivanja.ili.nadmudrivanja.da.bi.od.toga.pravili.5.stranica. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 13, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2016 Zanimljivo, ovo skoro niko u Srbiji (niti na forumu) ne zna... dok svi do jednog znaju da je biti gej jedan od najstrasnijih grehova jer tako pise u tom i tom redu tog i tog pasusa u bibliji... Jedno jedino pominjanje (kod Poslanica apostola Pavla) u celom Novom Zavetu. Samo je rekao 'zar ne znate da nece naslediti Carstvo?' i nabrojao pijance, nasilnike, bludnike, 'muzeloznike' (to su oni), lazove... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука