vlada gorski Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Помаже Бог! Сад, док размишљам и осврћем се уоколо по сопственом животу, видим да је увек било неких конфликта. У неке сам невољно увучен а неки су настали из обичних разговора. Највећи (животни) конфликти су ми са родитељима, због њихових међусобних сукоба. Мислим да нисам склон томе али умем да баш дубоко загазим у жучне воде. Управо учествујем у некој расправи са хомићима на фејсу о паради. Врло су вулгарни као и ови наши, много гнева и вређања... Питам се да ли је боље склонити се одатле. Мада покушавам да својим коментарима умирим њихове страсти и доведем дискусију на неке разумније оквире. Нисам баш сигуран да успевам у томе. Не желим да својим активностима изазивам њихово хуљење на Бога а опет мени добро дође да своје ставове оштрим и одабирам које да одбацим или задржим. Волео би да добијем савет. Почиње полако да личи на песмицу од групе Клеш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 добро нам дошао Владо :cheesy: 0205_whistling 4chsmu1 него да те питам - који ти је мотив дијалога са тим људима? а што се тиче самог дијалога, добро је дискутаовати али са онима који хоће да дискутују, а они који неће, не могу, или су им пуна уста жучи ... 70zfof0qsamomolitva клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Ja mislim da malo ljudi može reći da nisu konfliktne ličnosti.Zavisi samo da li su u konfliktu sa samim sobom ili sa osobama i okolinom.Sukobe ne treba izbjegavati po svaku cijenu,jer kroz njh mi u stvari tragamo za dobrim i to bi trebalo biti osnovno,da se u stvari sukobljavajući se sa drugima ili sa samim sobom borimo za dobro.E,sad to nije uvijek lako,prepoznati ili nemamo uvijek dovoljno snage da istrajemo,ali borbu ne treba izbjegavati.Svako na način koji mu najbolje odgovara,a koji neće istovremeno povrijediti druge 89898989898989 Najbolje je kada poslije sukoba svi imaju osmijeh na licu crossrc,onda nam nije žao ni truda,ni vremena...Opet teško,ali nije nemoguće.Ovo do sada bi trebalo biti pravilo za bliske i drage nam osobe.A za one druge trebamo naći vremena koliko zaslužuju i opet nastojati odlučno i oštro(kad treba)skrenuti im pažnju da nisu u pravu i na taj način braniti i sebe i svoje bližnje od njihovih štetnih uticaja.Ma koliko to nekad izgledalo preoštro,mora tako jer ako ignorišemo bez suprostavljanja često ne dopire do određenih ljudi pa ignorisanje poistovjećuju sa odobravanjem. 4chsmu1 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vlada gorski Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 Помаже Бог брате Медо! Боље вас нашао. Више је разлога укључења у расправу... Можда нека глупава нада да се умире узбуркане страсти, обостране дрскости и вулгарности, тип које се зове "сам ђаво", пецкање хомића...Моје писаније је привукло пажњу једног 19-огодишњака хомића и углавном сам сњим укрштао ставове. Кад сам уморан напустио то све, тип ме пронашао на фејсу и замолио да наставимо дописивање. Веома је интелигентан, веома сензибилан, цени моје писаније и би ми жао да пропадне. Помало ме замара...али вреди покушати, мада нисам сигуран да има неког ефекта... Нити имам о себи мишљење да сам богомдан да ја преобраћам невернике. Нисам стигао да консултујем свог духовника... Лепо би синоћно предавање о трећем васељенском сабору Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 лепо и похвално, само да хомић не развије нездраву везаност за тебе ... посаветуј се обавезно са духовником, да би тај дијалог био квалитетнији обично не гледам конфликте, већ учествујем у њима с обзиром на одсуство страха ... ја не знам нити једну, укључујућу и себе, особу а да није конфликтна. нема тог који је мумија, а преретки су благородни који избегну конфликт љубављу ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vlada gorski Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Сматрам да 99% људи је у датим условима склоно конфликту. И ту су потуно не битни социјални положај, дрштвени статус, образивање, пол... Сви смо у игри. Мада што смо утемељенији у Христу, то смо имунији на конфликте. КОнфликт је веома широк појам од мирног супростављања мишљења до светког рата. И нај опаснији је кад се ненадано појави. Ја се још овек пушим од задњег конфликта са блиским пријатељима из Цркве јер су негатвно одреаговали на мој хумор. А нисам очекивао да ће им то сметати, до сад им је углавном био ок Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 ...јасно ми је да су они неизбежни, нарочито у данашње време које је пуно стресова....али и међу њима има разлике....конфликт може бити и сукоб мишљења и то је ок, расправљати, образлагати и заступати своје мишљење поткрепљено аргументима....али има и оних веома агресивних, некултурних , неаргументованих.....таквих је на жалост све више.... ...ја лично се трудим да га избегавам докле год је то могуће...улазим када мислим да могу нешто да објасним, да се нешто разјасни....ако не, онда се повлачим....јер је све даље беѕвредно... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Uh, imam nezgodan temperament, impulsivno reagujem... Ne bi uopšte bilo problema da u sebi nemam i priličnu dozu sažaljenja i ljubavi prema ljudima. No, sa godinama sam naučila da se kontrolišem i da svoju agresivnost kanališem u konstruktivnom smeru. JESSY је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 uvek se povlačim kad budem u nekom konfliktu i ispadnem "kukavica", konfliktne ličnosti uglavnom su kompleksaši i ne podnosim ih u svom okruženju. Time što izazivaju svađe i tuče pokušavaju da se istaknu u društvu i budu u centru pažnje. Биљана and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2013 uvek se povlačim kad budem u nekom konfliktu i ispadnem "kukavica", konfliktne ličnosti uglavnom su kompleksaši i ne podnosim ih u svom okruženju. Time što izazivaju svađe i tuče pokušavaju da se istaknu u društvu i budu u centru pažnje. Ок има и тога али треба бити изван генерализација јер није сваки конфликт показатељ егонадметања. Мени су увек били сумњивији ликови на периферији, колико ту потиснутог конфликтовања има а да га немају са ким поделити. А искуство показује да када се два бића сломе да са много већом љубављу једно друго крпе. Sudija је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Ок има и тога али треба бити изван генерализација јер није сваки конфликт показатељ егонадметања. Мени су увек били сумњивији ликови на периферији, колико ту потиснутог конфликтовања има а да га немају са ким поделити. А искуство показује да када се два бића сломе да са много већом љубављу једно друго крпе. ja nisam generalizovao, mislio sam na one koji stalno izazivaju konflikte Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Нисам конфликтна личност нити волим конфликт! Ако може нешто на лијеп начин да се ријеши, може, а ако не.......ту ни конфликт неће помоћи! Али да се понекад таква ситуација просто наметне, да, деси се и да сам се затекла у таквим ситуацијама, јесам........увијек, али увијек неко из такве ситуације изађе повријеђен! Нисам за конфликт никакве врсте и не волим да се затекнем у томе! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Kod mene postoji gradacija.Prvo kroz činjenice a zatim kroz zezanje nametljivcu objasnim da ne treba da radi to što radi,zatim ako to ne uspe opomenem ga direktno,a ako to ne uspe onda fizički objasnim.Problem je kad glupi ljudi u svom lupetanju imaju društvo koje je na istom nivou,pa onda sve ide malo teže,ali ide .smesko. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 ne ulazi u raspravu sa budalom ..pobedice te na iskustvo.... 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 U opšte nisam konfliktna ličnost, ali imam jednu manu, mnogo volim da se sprdam sa ljudima koji vole da se svađaju k'o na pijaci. Sa "normalnim" ljudima mogu da se raspravljam letnji dan do podne, ali to i nije konflikt, to je rasprava Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука