JESSY Написано Мај 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 Током дана сам доста размишљала о овом сну и причајући са пријатељима на послу чула сам о Светом Јефрему и манастиру у Неа Макрију. Разговарала сам са својом породицом која живи изван Атине да ћемо, када следећи пут дођу у Атину, сви заједно отићи у Неа Макри. Тако се и десило. Када смо стигли у манастир, било је тако много света но ми сви осетисмо неописив мир, који никада нећемо заборавити. Када сам први пут видела икону Светог Јефрема скаменила сам се, будући да је то био онај исти монах из мог сна: висок мршав, са тамном мантијом и нечим сијајућим у руци. Следеће изненађење се десило после неколико минута, када нам се у гужви обрати неки свештеник, мени и мом брату и упита нас зашто смо дошли Светом Јефрему. Испричала сам му свој сан и упитала га шта треба да дам светитељу. Свештеник нам рече да Светитељу није потребно ни злато ни сребро, већ да му можемо одати хвалу својим присуством. „Од сада твој брат има Светог Јефрема као заштитника“ и, рекавши то, закрсти га уљем из кандила Преподобнога. Још нас усаветова да се обраћамо Светитељу у свакој неприлици, и да ће нас он увек штитити. Од тада сваке године идемо у манастир Св.Јефрема. После свега што сам доживела, сада верујем да нешто постоји. http://hronograf.net/2018/01/03/sveti-jefrem-neamakrijski-veliki-cudotvorac-i-zastitnik-mladih-na-svim-kontinentima-video/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука