Jump to content

Ministar Vulin: Belorusija poklanja Srbiji 4 lovca MiG-29, veruje da ćemo sledeće godine „biti jači“ i za helikoptere Mi-35

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, RYLAH рече

Да виш која је то кинетичка енергија кад се забије у ону америчку канту! То је руско, то прављено све да издржи, то само прође кроз оно лагано америчко.

То прављено да лепо изгледа за телевизију, ал ништа не кошта у правој борби. Причао ми један комшија што је радио тамо у Америци и разуме се доста у те ствари да много онога што Америка приказује на ТВ и није истина. Каже да поређају тако милион авиона, ти би реко сад има их ко зна колко, а то све макете. Зато они не смеју на Русе, јер Рус све што има, то је право. Руско. 

Него ни Руси нису што су били. Да је оних лепих времена, да су бацили једну атомску бомбу да потопе све оне америчке бродове тамо код Сирије у оном мору, да Американцу више на памет не падне да дигне главу! Овако, и они су ме разочарали.

Камо среће да би се он стигао забити у овог манекена. Само што би му прошао у близини овај би се затетурао јер није навикао да вјетар мало јаче дува, јер мора све бити под кнап како би остао "невидљив".

А и та његова наводна невидљивост, могао бих га оборити уз паповку и дурбин.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ћириличар рече

А и та његова наводна невидљивост, могао бих га оборити уз паповку и дурбин.

Зато их и праве да лете високо толико, јер знају колико је лако да их упуцаш.

Ал мислим да сам негде на Интернету видео да Руси сад развијају пушке које имају домет и до пар иљада километара, неку специјалну муницију имају што има нешто у себи па може да лети много дуго и увек много брзо. Кажу да им је то неки тајни програм да јефтино обарају америчке ракете и сателите и авионе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Mozemo da se slikamo sa njima. Vozilo Milos je neuporedivo bolje. Ovo sto daju Ukrajni je smert za tenkove i oklopna vozila. Plus snajpere koji tuku na 4 kilometra.

Дај брате, ко данас побеђује у рату са базукама? Имали Немци Панцерфаусте, имали талибани базуке, и шта су урадили? Имали и ми шта оћеш, па шта смо урадили? Тиме евентуално можеш да им наносиш прихватљњиве губитке и нервираш их, ал тиме се не добија рат.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Зато их и праве да лете високо толико, јер знају колико је лако да их упуцаш.

Ал мислим да сам негде на Интернету видео да Руси сад развијају пушке које имају домет и до пар иљада километара, неку специјалну муницију имају што има нешто у себи па може да лети много дуго и увек много брзо. Кажу да им је то неки тајни програм да јефтино обарају америчке ракете и сателите и авионе.

Просто Руси имају одличне пупке које су јако прецизне тако да можеш авион погодити гдје год треба и да га обориш. Није то ништа ново:

3jdbr4552n9z.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

Moze, ali treba nesto za odbranu od krstarecih raketa i raketa lansiranih sa distance.

Sve on to radi, i jos mnogo toga, u tom` i jeste poenta - sveobuhvatan, najveci domet je do 120 km, a samo 3 osnovna vozila u sistemu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

Niko nista ne poklanja osim sto Amerika poklanja Ukrajni Dzaveline.

To je daleko najskuplje - svako takvo "poklanjanje" imace svoju paprenu cenu u svoje vreme.

Ili, sto bi rek`o Narod - "ko ne plati na mostu, platice na cupriji"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, RYLAH рече

Дај брате, ко данас побеђује у рату са базукама? Имали Немци Панцерфаусте, имали талибани базуке, и шта су урадили? Имали и ми шта оћеш, па шта смо урадили? Тиме евентуално можеш да им наносиш прихватљњиве губитке и нервираш их, ал тиме се не добија рат.

Al` se zato prazne magacini i obnavlja sopstvena proizvodnja, em sto ce taj sto mu "poklonis" sve to da plati, samo malo kasnije... :)))

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Al` se zato prazne magacini i obnavlja sopstvena proizvodnja, em sto ce taj sto mu "poklonis" sve to da plati, samo malo kasnije...

Наравно, то је било откад је света и века. Дал има неки грађански рат без АК 47?

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, obi-wan рече

Sve on to radi, i jos mnogo toga, u tom` i jeste poenta - sveobuhvatan, najveci domet je do 120 km, a samo 3 osnovna vozila u sistemu.

Da, ali je stvar u tome sto Amerikanci imaju mnogo krstarecih raketa i raketa koje lasniraju sa bombardera sa velike distance. Mi ne mozemo da im pariramo kolicinom raketa za obaranje. U eventualnoj agresiji moze da se desi da ispucamo sve rakete koje imamo, a njima ostaje i dalje dosta da gadjaju. Zato trebaju elektronski sistemi koji mogu da iskljuce sve rakete koje lansiraju ili ofanzivno oruzije kojim se unistava mesto odakle se rakete lansiraju.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, grigorije22 рече

Da, ali je stvar u tome sto Amerikanci imaju mnogo krstarecih raketa i raketa koje lasniraju sa bombardera sa velike distance. Mi ne mozemo da im pariramo kolicinom raketa za obaranje. U eventualnoj agresiji moze da se desi da ispucamo sve rakete koje imamo, a njima ostaje i dalje dosta da gadjaju. Zato trebaju elektronski sistemi koji mogu da iskljuce sve rakete koje lansiraju ili ofanzivno oruzije kojim se unistava mesto odakle se rakete lansiraju.

Krstarece se ne obaraju samo raketama, cak i ne prvenstveno njima. Sve sto puca - od najobicnije puske, preko vrlo brojne (i najvaznije) cevne PVO (20/3, 30/2, 40/1, 57/2 mm), pa jos preko Strela i Igli, i sve do samih velikih PVO sistema - sve to moze da obara krstarece. Takodje i lovacka avijacija, cak i jurisna i skolska (Orao, Supergaleb), samo ako se na vreme navede na odgovarajuce mesto.

Te dalekometne krstarece lete dovoljno sporo i pavolinijski da predstavljaju lak cilj same po sebi, ono sto je kod njih bitno i presudno je blagovremeno otkrivanje (idu relativno nisko, zato se teze otkrivaju), pracenje, javljanje, bilo kakav oblik nekog umrezenog sistema koji ce da ih posmatra i o svemu obavestava sve moguce strelce koji ih cekaju.

Znaci, ovaj S-350 moze da ih obara, ali on nije tome pre svega namenjen, tako da bi bilo suludo da se trose te skupe rakete na obaranje krmaca (osim ako u datom momentu bas nema sta drugo). Mnogo je bolje imati dovoljan broj cevne PVO i manpad-va tipa Strela ili Igla, ovi su ti svi kao rodjeni za ganjanje Tomahavka i rodbine.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...