Jump to content

Sloboda

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Џуманџи рече

Радо бих се упустила у писање трактата кад

1) бих видела видим да сте решили све зачкољице епистемологије

2) покажете мање безобразлука

I kao što rekoh.....

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, VaSa110 рече

I kao što rekoh.....

Eh koliko puta sam ovo pitao. Retko ko je pokušao da odgovori i to su uglavnom bili napadi kako ja to uopšte i pitam.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Grizzly Adams рече

Па ниси питао хајлендера...

Ми Бога не можемо да разумемо у потпуности, али можемо делимично. Тако да је Авокадово питање логичка грешка. Из тврдње да је "Бог изван наше могућности поимања" не значи да не можемо да разумемо "било шта" о њему. Знамо по нешто, али не знамо све. То је изван наших могућности.

Možda drugačije koristimo termine, ali za mene rečenice "X je van naše mogućnosti poimanja" i "znamo ponešto o X ali ne znamo i ne razumemo sve o X" imaju sasvim drugačije značenje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

I kao što rekoh.....

Па нешто ти не верујемо да те стварно интересује. Глупо је неко сад да се труди и напреже малобројне верничке неуроне, а ти се само зезаш...

Кад сам рекао "да платиш" то није била шала. Покажи мало добре воље. Истинског интересовања, жеље да разумеш. Неће те на превару преобратимо ако спустиш копље два минута.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Možda drugačije koristimo termine, ali za mene rečenice "X je van naše mogućnosti poimanja" i "znamo ponešto o X ali ne znamo i ne razumemo sve o X" imaju sasvim drugačije značenje...

Можда. Кад кажемо "Бог је изван наше могућности поимања" ту се мисли на "у потпуности". Делимично, можемо да разумемо неке ствари. Чак и без Библије и верских извора, ако филозофираш "напамет" о потенцијалном "Творцу Универзума" то је јасно - логично је Он изван своје творевине, постоји у некој другој реалности од ове наше. Због тога можемо да знамо само оно што нам је на неки начин саопштено, тј. "откривено".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па нешто ти не верујемо да те стварно интересује. Глупо је неко сад да се труди и напреже малобројне верничке неуроне, а ти се само зезаш...

Кад сам рекао "да платиш" то није била шала. Покажи мало добре воље. Истинског интересовања, жеље да разумеш. Неће те на превару преобратимо ако спустиш копље два минута.

Otkad je ispisati neki popis i kratko ga obrazložti veliki napor. Ostatak neću ni da komentarišem (veoma ružno brate, veoma).

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, VaSa110 рече

Eh koliko puta sam ovo pitao. Retko ko je pokušao da odgovori i to su uglavnom bili napadi kako ja to uopšte i pitam.

Нико ти и неће одговорити у скорије време. Ем је преширока тема, ем укључује све могуће елементе које особа поседује а који имају везе са перцепцијом + има и оног/оних (елемената) који се не могу детектовати никаквим инструментима. А и извора има више, не могу ни да се одлучим шта још да напишем а да буде "укратко". Једноставно је прекомплексно.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, VaSa110 рече

Otkad je ispisati neki popis i kratko ga obrazložti veliki napor. Ostatak neću ni da komentarišem (veoma ružno brate, veoma).

sto te cudi odgovor to je valjda cuvena hriscanska ljubav. 

force be with you! 

Подели на овим сајтовима

Нема ништа ружно, само сам директан. Очигледно нисам једини који је стекао тај утисак. Који је можда погрешан, али онда не би требало да буде тешко да га промениш.

Само питање си поставио - "нико неће да ми одговори него ме нападају". Па има ко би можда хтео, а чисто сумњам да те неко "напада" само зато што си питао... Али питај лепо, не одма негативно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Нико ти и неће одговорити у скорије време. Ем је преширока тема, ем укључује све могуће елементе које особа поседује а који имају везе са перцепцијом + има и оног/оних (елемената) који се не могу детектовати никаквим инструментима. А и извора има више, не могу ни да се одлучим шта још да напишем а да буде "укратко". Једноставно је прекомплексно.

Ovo je krajnje neozbiljno. Pa ako ovo nije razjašnjeno kako očekujete da se poveruje kada pričate bilo šta o bogu. Ako je tako kompleksno (uopšte ne shvatam zbog čega), zašto neko od teologa jednom ne sedne i lepo napiše sve što treba o mom pitanju i posle se samo pozovete na to? Naravno ne mislim bukvalno odgovor meni.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Можда. Кад кажемо "Бог је изван наше могућности поимања" ту се мисли на "у потпуности". Делимично, можемо да разумемо неке ствари. Чак и без Библије и верских извора, ако филозофираш "напамет" о потенцијалном "Творцу Универзума" то је јасно - логично је Он изван своје творевине, постоји у некој другој реалности од ове наше. Због тога можемо да знамо само оно што нам је на неки начин саопштено, тј. "откривено".

Možda bi onda trebalo da se preciznije izražavate umesto optuživanja drugih za "logičke greške"...  :tongue:  ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Нема ништа ружно, само сам директан. Очигледно нисам једини који је стекао тај утисак. Који је можда погрешан, али онда не би требало да буде тешко да га промениш.

Само питање си поставио - "нико неће да ми одговори него ме нападају". Па има ко би можда хтео, а чисто сумњам да те неко "напада" само зато што си питао... Али питај лепо, не одма негативно.

????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????

пре 51 минута, VaSa110 рече

Нешто не верујем да су углавном били напади.

Ја сам баш вољан да објашњавам и трудим се, али кад почнеш овако...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...