Jump to content

Како на Noizz-у виде "лажне вернике"

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 2. 2018. at 22:27, Grizzly Adams рече

Вараш се на више нивоа. Прво, веома је мали број људи који су озбиљни верници. Већина тих који иду у твоју статистику су "традиционалисти" који никад озбиљније нису размислили о вери, нити их превише интересује, већ само "држе традицију".

Expand  

Šta se ovde varam? Pa to sam napisao valjda još u prvom komentaru.

Друго, оно што је заправо у свему томе битно јесте "отвореност ума", где се - морам да признам - атеисти које знам врло ниско котирају. Осим тога, посвећеност некој вери или уопште филозофији управо показује да човек тражи, да је умно, филозофски и интелектуално активан, а не затворен.

Expand  

Kakve ovo ima veze sa temom? Ništa o ovome nisam pisao. Šta se tu varam? Možemo o ovome da razgovaramo ali na nekoj (novoj) temi.

Зато је тај "статистички поглед на ствари веома површан и поједностављен... Наравно да људи узимају "материјал" који им је доступан, баратају идејама које су им "при руци", али није то ништа необично нити чудно. То је сасвим нормална ствар. А људи се цене према томе шта су са тим "сировинама" које имају направили. Док, опет морам да кажем, већина атеиста није отишло далеко од сировина... Част изузецима, свакако.

Expand  

Evo "otvorenog sam uma". Daj mi dubok i složen pogled na stvari. Gde sam ja tvrdio da je nenormalno što ljudi uzimaju ono što im je pri ruci (upravo tvrdim suprotno). Što se tiče ko šta radi sa "sirovinama", opet nigde veze sa temom i o tome možemo razgovarati.........

• Волим 1
  On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Expand  

Подели на овим сајтовима

Ne bi se zadržavao na ostale zemlje, uzeo bi za primer Srbiju. Pre drugog velikog rata, su srbi bili pravoslavni narod. Posle pobede komunizma, srpske porodice su odjednom ateističke I rađaju decu, koja su ateisti. Vera se zvanično ne zabranjuje, ali je nepoželjna, svaka nova generacija ateista, decu ponovo vaspitava u duhu: religija je opijum za narod, Bog ne postoji.

Danas posle 25 godina povratka srpskog naroda pravoslavlju, govorimo, kako je srbin pravoslaavac zato što je rođen u srbiji. Zaboravljamo da se se ateisti rađali su srbiji I da su svojom voljom učinili korak prema pravoslavlju. Crkva nije prisilno uz pomoć državnih mera taj narod opravoslavila, za razliku od komunista koju su upravo državnim merama pravoslavni narod stavili na mapu eteističkog sveta.

Jedno pravilo u pravoslavlju koje nikad neće prestati da važi, jeste, poštuj veru tuđu, te stoga svaki pravoslavni može I trebalo bi da se upoznaje I sa drugim religijama. Naš narod je mlad narod štoo se duhovnosti tiče, te se stoga slabo upoznaje I sa opstvenom verom za koju se je deklarisao a kamoli da upoznaje druge vere I veroispovesti. Vreme će učiniti svoje, zabrane ne postoje, barem ne sa Crkvene strane.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 22:57, Православни Србин рече

Прича ,,ако си рођен у Турској, бићеш муслиман" исл.

Expand  

Zavisi, ako zavlada komunizam, biće ateisti.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 22:57, Православни Србин рече

Прича ,,ако си рођен у Турској, бићеш муслиман" исл.

Expand  

Stvarno me mrzi ponovo da pišem. Vrati se i pročitaj šta sam pisao.

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 22:08, VaSa110 рече

Ja sam samo naprosto konstatovao, kroz višemilijarderski primer, da se za veru uzima ono što si zatekao u grupaciji, etničkoj grupi i tome slično i da se na njoj zadržava

Expand  

Ти не допусташ могућност да је неко, иако је наследио веру својих предака, сам одлучио да буде следбеник те вере. Ти мислиш овако ,,аха, он је рођен у тој и тој земљи, значи он је присиљен да буде верник те ре и те религије, а није тако изабрао". То није тачно. Једноставно, неко је рођен као муслиман, али то не значи је он и дањер муслиман зато што га пррисиљавају, већ зато што свесно жели да буде то, идентификује се са том религијом, волки је, верује у њена начела, итд.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:00, VaSa110 рече

Stvarno me mrzi ponovo da pišem. Vrati se i pročitaj šta sam pisao.

Expand  

Нема шта да пишеш, све је јасно. Управо је онако како сам објаснио. Ви атеисти имате великке предрасуде о верницима, мислите да су верници стално под неком ,,присилом". То провејава из ваших ставова, колико год то скривали и негирали.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:03, Православни Србин рече

Нема шта да пишеш, све је јасно. Управо је онако како сам објаснио. Ви атеисти имате великке предрасуде о верницима, мислите да су верници стално под неком ,,присилом". То провејава из ваших ставова, колико год то скривали и негирали.

Expand  

Za razliku od komunističke zemlje, gde si prisiljen da budeš ateista.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:02, Православни Србин рече

Ти не допусташ могућност да је неко, иако је наследио веру својих предака, сам одлучио да буде следбеник те вере. Ти мислиш овако ,,аха, он је рођен у тој и тој земљи, значи он је присиљен да буде верник те ре и те религије, а није тако изабрао". То није тачно. Једноставно, неко је рођен као муслиман, али то не значи је он и дањер муслиман зато што га пррисиљавају, већ зато што свесно жели да буде то, идентификује се са том религијом, волки је, верује у њена начела, итд.

Expand  

Ako ti je tako lakše da veruješ u napisano ja te u tome podržavam (i sve ostale).

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:04, Volim_Sina_Bozjeg рече

Za razliku od komunističke zemlje, gde si prisiljen da budeš ateista.

Expand  

Нико то не може присилити да будеш оно што ниси и што не желиш да будеш.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:07, Православни Србин рече

Нико то не може присилити да будеш оно што ниси и што не желиш да будеш.

Expand  

Pročitaj istoriju komunističkih zemalja.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:07, VaSa110 рече

Ako ti je tako lakše da veruješ u napisano ja te u tome podržavam (i sve ostale).

Expand  

Једно логичко питање за тебе-ако Турке у Турској, по твоме, присиљсвају да буду муслимани, како то да су ти исти Турци (и други муслимани у ЕУ) исто муслимани, а не атеисти или нешто друго? Није ваљда да их и у ЕУ присиљавају да буду муслимнани?

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:03, Православни Србин рече

Expand  

Ako ti je tako lakše da veruješ u to što si napisao ja te u tome podržavam.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:08, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pročitaj istoriju komunističkih zemalja.

Expand  

Та историја је препуна мученика који су страдали јер нису хтели да буду комунисти и атеисти. Дакле, нису сви атеисти, итекако има оних који су против тога.

Подели на овим сајтовима

On 23. 2. 2018. at 23:09, VaSa110 рече

Ako ti je tako lakše da veruješ u to što si napisao ja te u tome podržavam.

Expand  

Дакле, немаш логичан одговор, уместо тога ћеш да понављаш исте фразе?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...