Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

On 3/14/2018 at 19:36, Mali Marko рече

Идеализује па наравно, кој је смисао постојања уопште онда?

Па добро, ми као хришћани смо позвани да се ,,усавршавамо у љубави", јер нисмо савршени, и та ,,љубав" је крња, и не треба да очекујемо савршенство од других људи, ни да идеализујемо односе на тај начин, јер је илузија. Нереално је очекивати од људи да се понашају савршено.

Мислим да је разумно очекивати да волиш толико да не желиш да повредиш драгу особу преваром. У мислима ће да лута и мушко и женско да се не лажемо.

Друго,божанска љубав је једно,љубав према родитељима друго,љубав према детету је треће а љубав према супротном полу је нешто сасвим другачије од наведених. Људи су људи  видим на шта алудираш али и људи греше и поправљају се,

Ако се апсолутизује љубав, онда нема много емотивне разлике.

дал је она савршена или не то ме брига шта мисли "паланка" битно је да је мени она савршена.

Не постоји савршена жена. То што ти причаш је заљубљеност, која увек води у разочарење.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

To je ono sto drzi svaki brak zivim - ziva i neugasiva ljubav. Kad ljudi krenu da je zatrpavaju brigama, materijalizmom, ovim, onim..., onda je sama sustina te veze pomerena, i ja sam stoga pitao sve vas za misljenje: sta onda? Imate li i kakve ideje - pricamo, takva je tema -

пре 14 минута, obi-wan рече

kako ljudi da ponovo nadju boju u svemu tome?

Сигурно је неће наћи гледајући филм  " Сто нијанси сиве ":smeh1:

Бриге су нажалост , хтели ми то или не саставни део живота свих породица ( свих брачника) и баш  љубав помаже да их лакше пребродимо Материјални смо хтели или не, сем духа смо и тело и једно и друго траже своје. Саосећања су битна .           

пре 10 минута, obi-wan рече

Kad je ljubav zaista ziva i leprsava (a takva moze i treba da je u svim godinama starosti), onda nema dosade, nema monotonije. Monotonija nije posledica "krize srednjih godina" i slicnih izmisljotina, nego nedostatka zdravog jezgra u tom braku. Monotonija ("dosada je element pakla, sama njegova sustina, jer nema dubine ni oduska" - Pavle Evdokimov) je samo rezultat, nije i ne moze da bude uzrok.

Слажем се ....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, obi-wan рече

Medjutim, imas npr. dvoje koji su stupili u brak tako da je jedno ulozilo svu ljubav, a drugo bilo nekako na pola. I onda, to drugo vremenom izgubi taj edge, zanemari vaznost toga ostavljajuci vecinu paznje prakticnim zivotnim stvarima, tako da vremenom postane jednostavno bezbojni deo te veze. I to npr. traje 10-15 godina, da bi se konacno videlo da su oni dosli u corsokak. Naravno, osnovno resenje je da to drugo, kome je ljubav izmakla kroz prste, krene da se menja na bolje. Ali, lakse reci, nego uciniti.

лимитирани смо као људи, и духом и емоцијама и временом, наравно да је најбоље да се мењамо, али некада је за промену касно, нарочито када прође тих 10, 15 година, онда и другом просто постане све једно, као што један пламен може да разгори други, тако и хладноћа охладни другог.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Иван ♪♫ рече

У мислима ће да лута и мушко и женско да се не лажемо.

Зашто? Ниси у праву уопште,не треба ми друга, не видим сврху да јурим за другом када имам своју. Да те подучим мало, пошто видим да ти искуства недостаје.,љубав није само ширење ногу то је само једна од фаза у изграђивању поверења између мушкарца и жене. Љубав је комплексна целина која се састоји од многих ситнијих делова који утичу на формирање исте као што је ( пажња,искреност,верност,борба) 

пре 1 сат, Иван ♪♫ рече

Не постоји савршена жена. То што ти причаш је заљубљеност, која увек води у разочарење.

На овом свету постоји негде око 7 милијарди људи,ДОПЛЕРГЕНГЕР је појам који каже да негде тамо у неком другом делу земље,света, постоји још једна особа као и ти и ја која има днк који је исти као наш, зар ставрно очекујеш да су свих 7 милијарди људи са дефектима?

Наравно да постоји савршена особа, само зависи какве критеријуме имаш али кажем ти "Ако не покушаш кајаћеш се ако покушаш кајаћеш се"

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Mali Marko рече

Зашто? Ниси у праву уопште,не треба ми друга, не видим сврху да јурим за другом када имам своју. Да те подучим мало, пошто видим да ти искуства недостаје.,љубав није само ширење ногу то је само једна од фаза у изграђивању поверења између мушкарца и жене. Љубав је комплексна целина која се састоји од многих ситнијих делова који утичу на формирање исте као што је ( пажња,искреност,верност,борба) 

ko zna, možda i nemam iskustva koliko ti, ali to šepurenje neće da ti pomogne kod ovdašnjih forumašica, mnogo su grublje od tebe :) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Иван ♪♫ рече

ko zna, možda i nemam iskustva koliko ti, ali to šepurenje neće da ti pomogne kod ovdašnjih forumašica, mnogo su grublje od tebe :) 

Кикирези се шепуре,људи се удварају. На овом форуму нисам због тога.

• Свиђа ми се 1

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...