Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 4 часа, Лидија Миленковић рече

Sta se desava kad nas nas bliznji povredi ? Mnogi kazu da mogu da oproste sve osim preljube. Zasto ? Cini mi se da je odgovor u nasem egu. Ako je nas partner nekoga ubio, slagao, ukrao, svedocio lazno, ako je pijanica, kockar i slicno, oprosticemo, ali ako je ucinio preljubu, onda oprostaja nema.

Од свих одговора које сам на форуму прочитала, стално се врте издаја и још нешто, не сећам се. :D Иначе, не знам много примера да је рецимо, партнер убио некога, заглавио на вишедеценијској робији, а други партнер "чекао"...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Trifke рече

preljuba. 

Mislim da je prosto, muskarcima je u genima taj poriv za zenama uopste, a zenama za sto 'boljim' alfa muskarcem. Moze da bude i nezadovoljstvo u vezi. Poriv prevlada i eto ti.

Malo mi je cudno kad ljudi govore o apsolutnoj ljubavi, i jos sa velikim slovom. Sve je to pomesano sa prirodom, i sve se komesa u coveku/zeni, a karakter se gradi godinama. I ta ljubav se gradi i gaji vremenom, i ne varas jer ne zelis da izgubis tu ljubav, smatras je mnogo vrednijom od kratkotrajnog zadovoljstva sa strane. Ali ljudi popuste. Jos ako nije zadovoljan/na u vezi, onda tek.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Phoebe рече

Da li je ulazak u brak iz interesa (papiri) preljuba?

@obi-wan@Vladan3

Шта ћу бре ја Фиби на теми о прељуби ја сам ваљда поштен чоек :) 

Ако су обоје сами, не конзумирају брак него чисто технички "живе" заједно, не венчају се у цркви онда је само превара државе а не видим прељубу (између двоје људи).

Е сад често се прељуба у општем смислу тумачи као "прељуба са другим боговима" тј. "изневеравање свог Бога" ради неког идола, новца, егоизма, страсти...

Како би се из тог угла гледала папиролошка (морална) превара државе ради папира не знам. Можда зависи од контекста због чега то двоје то уопште раде а разлози могу да буду свакакви...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vladan3 рече

Шта ћу бре ја Фиби на теми о прељуби ја сам ваљда поштен чоек :) 

Vala baš. I ja se pitam šta ću na ovoj temi kad nema veze sa mnom :scratch_head:Više nećem :))) 

Подели на овим сајтовима

Da li me je ikad iko prevario-nikad nisam saznala.

Zašto ljudi čine preljubu? Zato što je monogamija neprirodna. Vrlo prosto :smeh1:.

Mi smo na monogamiju naučeni, ali nije nam to deo prirode. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 40 минута, Natasa. рече

Zato što je monogamija neprirodna. Vrlo prosto :smeh1:.

Mi smo na monogamiju naučeni, ali nije nam to deo prirode. 

Моногамија је продукт немоћи и несмирености, јер је сушт подељена, а у сушти јесу страсти као неопходне енергије, но енергије нису прљаве, као ни твар, која је део Тела Христовог, располагање наше, вољом нашом је прљаво:

"Мушко и женско"; створи их!

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Гајић рече

Моногамија је продукт немоћи и несмирености, јер је сушт подељена, а у сушти јесу страсти као неопходне енергије, но енергије нису прљаве, као ни твар, која је део Тела Христовог, располагање наше, вољом нашом је прљаво:

Ajd ne komplikuj života ti, kakva nemoć, sušt i energija :smeh1:. Ljudima je to instinktivno, napravismo čitavu filosofiju oko toga...potpuno nepotrebno.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Гајић рече

Upravo tako. To su reci Hristove, ne tek tamo necije. A bice da je On ipak znao sta prica.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Џуманџи рече

Од свих одговора које сам на форуму прочитала, стално се врте издаја и још нешто, не сећам се. :D Иначе, не знам много примера да је рецимо, партнер убио некога, заглавио на вишедеценијској робији, а други партнер "чекао"...

Ne vidim vezu sa temom. ne_shvata

• Свиђа ми се 1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

Ljudima je to instinktivno, napravismo čitavu filosofiju oko toga

Мда... То швалери говоре да је инстинктивно а они што немају "среће" са женама само филозофирају... Е онда када се деси да швалер пукне у животу а овом другом се "посрећи" пар пута, бивши швалер онда филозофира а овај други млати о својим инстинктима :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan3 рече

Мда... То швалери говоре да је инстинктивно а они што немају "среће" са женама само филозофирају... Е онда када се деси да швалер пукне у животу а овом другом се "посрећи" пар пута, бивши швалер онда филозофира а овај други млати о својим инстинктима :smeh1:

Traže opravdanje za svoje slabosti i/ili neuspehe...

• Свиђа ми се 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...