Џуманџи Написано Фебруар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 Ок, фини одговори, но ме сад буни то што видим да многи користе овај израз искључиво у контексту људи, човечанства. А шта је са свом осталом природом - биљкама, животињама, вирусима, металима, ваздухом и сл.? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 3 минута, mire777 рече Hristos je bio oslobodjen toga, i njegovo telo njega nije vuklo u greh, Ovo nije istina. Hristos je uzeo palu prirodu na sebe, uzeo je smrtno telo, samim tim i sve posledice greha. On sam nije činio greh i pokazao je da smrtno stvorenje može darom Odozgo da prevaziđe tu smrtnu prirodu. On nije imao greh ali je izistinski uzeo naše grehe na sebe. Trifke, Матусал and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 1 hour ago, Џуманџи рече Контам да ти уопште и не користиш горепоменуту синтагму. ја тебе не контам.... Trifke and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 10 минута, Џуманџи рече Ок, фини одговори, но ме сад буни то што видим да многи користе овај израз искључиво у контексту људи, човечанства. А шта је са свом осталом природом - биљкама, животињама, вирусима, металима, ваздухом и сл.? Mogu li opet "ne znam"? Nekad mi bude totalno normalno da nam smeta surovost prirode, svakom detetu zasmeta kad mu mačka pojede kanarinca, možda normalno deluje da jagnje treba da legne sa lavom; a nekad mi se učini to odviše protivno stvaranju i blisko mi bude Blejkovo "the wrath of the lion is the wisdon of God"... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 4, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 24 минута, Џуманџи рече Ок, фини одговори, но ме сад буни то што видим да многи користе овај израз искључиво у контексту људи, човечанства. А шта је са свом осталом природом - биљкама, животињама, вирусима, металима, ваздухом и сл.? Пала природа, некако превазиђен термин, чак шта више и погрешан, јер то је део човека који Бога не познаје и одбацује Христа. Управо сам на таласној дужини са ВСБ-ом. Имају се два исхода: -Нисмо ли ми свеза твари са Богом? Хришћанство и Богољубље. -у случају себељубља: Крећу довијања, жудња за богатством и сређеном животу по нађој замисли, већином по зависти: "како он може, а ја не". Сплет и склоп наведених и ненаведених подсклопова организма Личности, а у зависности од наших жудњи се веома компликују својевољом и дрскошћу нашом. те имамо ову микро и макро климу расположења и организације човека... Самим тим и уништавање природе и околиша, но опет човек иска Христа кроз разне покрете, на пример "Екологија"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 3 часа, Џуманџи рече Ок, али питање је јасно - шта ти значи када некоме кажеш/напишеш "пала природа"? Како природа може да падне? И тд... Priča o Adamu i Evi i praroditeljskom grehu.Zato se kaže da se vraćamo u zagrljaj ocu nebeskom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 (измењено) пре 17 минута, Paradoksologija рече Mogu li opet "ne znam"? Nekad mi bude totalno normalno da nam smeta surovost prirode, svakom detetu zasmeta kad mu mačka pojede kanarinca, možda normalno deluje da jagnje treba da legne sa lavom; a nekad mi se učini to odviše protivno stvaranju i blisko mi bude Blejkovo "the wrath of the lion is the wisdon of God"... Ок, а шта са оним *тварима које немају нагоне? Типа кисеоник? Не можемо да живимо без њега, а убија нас. Или, зашто постоје отрови уопште? Вируси? И тд. Измењено Фебруар 4, 2018 од Џуманџи * "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mire777 Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 Ovo nije istina. Hristos je uzeo palu prirodu na sebe, uzeo je smrtno telo, samim tim i sve posledice greha. On sam nije činio greh i pokazao je da smrtno stvorenje može darom Odozgo da prevaziđe tu smrtnu prirodu. On nije imao greh ali je izistinski uzeo naše grehe na sebe. Sta kaze crkva o tome? A evo moje misljenje: Kako moze covek sa nasledjenim gresnim telom da iskupi gresnika? Valjda to moze samo pravednik. I ako je Hristos uzeo gresnu prirodu na sebe, ako je bio u svemu isti kao i mi, zasto je onda on morao umreti kada nas je mogao iskupiti bilo koji obican covek? Demantuje te i to sto je zrtveno jagnje kod jevreja "uvek bilo bez telesne mane" (znaci bez gresnog tela). Ne mislim kao ti, jer Hristos nije morao dokazivati da covek oslabljen grehom moze ostati pravedan (jer mi ne moramo ostati pravedni, jer imamo zamenu) , vec je on morao dokazati da je Adam mogao da ostane pravedan i pod pritiscima.. On je zamena za Adama "drugi Adam" kako i pise u tekstu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 @mire777 kako god hoćeš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mire777 Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 [mention=17212]mire777[/mention] kako god hoćeš.Pa nije kako ja, nego kako crkva uci... Ок, а шта са оним *тварима које немају нагоне? Типа кисеоник? Не можемо да живимо без њега, а убија нас. Или, зашто постоје отрови уопште? Вируси? И тд. [emoji3] Zasto postoje komarci [emoji4] ? Pavle kaze da je sva priroda dozivela pad i da je zato podlozna propadljivosti. "Sva tvar tuzi i uzdise sa nama, sve dosad", tako je pisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 4, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 5 минута, mire777 рече Pavle kaze da je sva priroda dozivela pad i da je zato podlozna propadljivosti. Па нико не пориче то, моје питање за форумаше је шта подразумевају под "палом природом". И велика већина је одговорила само о људима, отуда дигресија о "осталој природи". "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mire777 Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 Па нико не пориче то, моје питање за форумаше је шта подразумевају под "палом природом". И велика већина је одговорила само о људима, отуда дигресија о "осталој природи". [emoji4]Pa eto, moje misljenje je da je i priroda dozivela pad, jer je okolina morala pratiti coveka, jer da bi se covek stvarno raspao i umro, morala je i okolina delovati protiv njega.Zato valjda imamo i komarce i viruse [emoji4]Послато са SM-J320FN користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 12 минута, mire777 рече Pa nije kako ja, nego kako crkva uci... пре 19 минута, mire777 рече Ne mislim kao ti, jer Hristos nije morao dokazivati da covek oslabljen grehom moze ostati pravedan (jer mi ne moramo ostati pravedni, jer imamo zamenu) , vec je on morao dokazati da je Adam mogao da ostane pravedan i pod pritiscima.. On je zamena za Adama "drugi Adam" kako i pise u tekstu. Dobro, kad već uvodiš učenje Crkve, onda ću reći inače ne bi. Crkva mene uči da je sva priroda smrtna, tako i čovek. Nadalje me uči, da čovek svojim snagama nikada ne može pobediti tu svoju prirodu. Pa tako u starom adamu svi umiremo u Hristu svi imamo život večni. Stari adam je mogao da bude najmoralnije biće od svih stvorenja i da u svemu bude poslušan a da opet ne može pobediti svoju smrtnu prirodu. Zato je bilo potrebno da se Božanski Logos ovaploti, bez obzira na greh ili ne starog adama. Čovek je počeo da traži nešto drugo, hteo je da bude bog i tako sprečavao Logosovo ovaploćenje i to je greh čovekov, jer prirodna želja čoveka da postane bog uzima drugi pravac umesto sjedinjenja sa Bogom, čovek je tu želju pokušao da ostvari bez Boga. Tako je čovek izigrao slobodu koja mu je i darovana prirodom upravo da u toj slobodi spozna sebe i Boga. Čovek nije stvoren sa stvorenom blagodaću kojom će ostvariti večni život i pobediti smrt, već je ta blagodat sam Sin Božji, bez Kojeg čovek ne može ostvariti svoju prirodnu želju i postati bog, postati potpuno slobodno biće po daru kao što je Bog po prirodi. Greh je udaljavanje od Života, s tim da je stari adam trebao tek da zaživi u Isusu Hristu, prihvatajući slobodnom voljom Njegovo ovaploćenje, što je tek učinila Marija Djeva. Greh je ontološka kategorija a ne moralna. Жика је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mire777 Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 Dobro, kad već uvodiš učenje Crkve, onda ću reći inače ne bi. Pa koliko ja vidim crkva uci suprotno tome sto pricas.. Crkva mene uči...Stari adam je mogao da bude najmoralnije biće od svih stvorenja i da u svemu bude poslušan a da opet ne može pobediti svoju smrtnu prirodu. Pa crkva ne kaze da je Adam stvoren da umre. Prema tome nije on imao sta da pobedjuje, pogotovo ne smrt. On je jedino trebao da opravda Bozje poverenje u njega. Kada mu je Bog rekao da ne jede plod, on nije trebalo da jede, i gotovo.. Da je poslusao Boga nikada ne bi umro. On to nije uspeo. Tada dolazi Hristos, te dokazuje celom svemiru da je Adamu bilo moguce odupreti se iskusenju. Jer Hristos uzima Adamovu prirodu , prolazi kroz istu kusnju kao i Adam (kada mu je sotona ponudio "da bude bog") u pustinji, nudeci mu sva carstva sveta! Shvatas li ovo? Ista je kusnja, ista situacija, zato se Hristos i naziva "drugi Adam", zato sto je u svemu bio iskusan kao i prvi savrseni covek, ali je "ostao bez greha"! Citaj bibliju, i mani se filozofije. Čovek nije stvoren sa stvorenom blagodaću kojom će ostvariti večni život i pobediti smrt Brate covek nije stvoren smrtan, nije imao sta da pobedjuje! Njemu je darovana "uslovna besmrtnost" i to crkva i uci. Covek je mogao vecno ziveti da je hteo, da je bio Bogu poslusan. U tome nema nikakve mistike. bez Kojeg čovek ne može ostvariti svoju prirodnu želju i postati bog, postati potpuno slobodno biće po daru kao što je Bog po prirodi. Covek nikada nece postati "bog". Brate nije "prirodna zelja" traziti bozanstvo, to je veliki greh, jer to je i satana trazio! Brate izvini ali ovo sto pricas je bogohulno! Jedan je Bog.. A Pismo za njega kaze: "niko mi slican nije", "nikom necu dati slave svoje", "ja sam ljubomoran Bog" i "nema drugog Boga osim mene"! Kako onda mislis da mi mozemo traziti "bozanstvo"? Biblija je brate monoteisticka knjiga, a ne politeisticka. Ona ne uci da se "zaslugama ili trudom" moze postati "bogom", jer ako je to bilo moguce coveku onda ni satanu ne bi sneo osuditi kada je trazio to pravo - "biti bog"! Ali osudio ga je, zato sto to nije dozvoljeno traziti! Otisao si suvise daleko u svojoj filozofiji... Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 1 сат, mire777 рече Shvatas li ovo? Ne. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука