Jump to content

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Malim slovom sinovi Božji.

Uči sada kad se nalaziš u pravoslavlju za početnike, znaš i sam da ne možeš još učiti druge.

Pisao sam brzo. Obozenje znaci postati slican Bogu, a ne postati 'bog'.

Nikako ne mogu s tom terminologijom vasom da se slozim.

Ajde mi odgovori, ako ovek blagodacu postaje malim 'bog' , zasto onda sotona nije mogao postati???

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, mire777 рече

Izvini ali terminologija mu je pogresna, ne slazem se ni sa tim sto je on napisao.. (iako nije napisao iz pogresne namere) .

Covek moze postati slican Bogu po licnosti, po volji i delovanju. Moze mu biti cak slican i po liku. (ako je to ono sto ste mislili). Tako je bilo u pocetku.

Ali je neispravno nazvati to ''bog po blagodati'' jer Otac nikom ne daje pravo zvati se Bogom osim njega, niti se 'bogom' postaje zbog zasluga, jer bi onda i satana bio u pravu kad je trazio postati 'bogom'! Kao i demoni sto se smatraju 'bogovima'.

Cak i ako napises malim slovom 'bog', neispravno je i samo dovodi ljude u zabludu, jer to nije ono sto Otac nudi Hriscanima.

Hriscani su ''Sinovi Bozji'' a ne 'bogovi'.

Sve je OK, stav koji maš je dobar za danas. Nemoj ga menjati.
(Pesnički rečeno:) Dok god u svojoj desnoj ruci držiš svesnost svoje nedostojnosti,
možeš u levoj ruci držati svesnost da u tebi prebiva Duh Sveti.

A to da smo mi pravoslavni vernici "bogovi po Božijoj Blagodati" ćeš često, jako često susretati
(npr. i ovde: http://www.prijateljboziji.com/_Obozenje/75167.html )
i samo ga preskači, ne debatuj o njemu. Budi potpuno smiren!
U suprotnom ... osećaćeš se kao da te neko tera da menjaš svoje veroispovedanje,
a to će te samo "lagati tvoja rodjena osećanja". A iz takvih osećanja izlazi svadja, zlopamćenje, ne-molitva.....

Elem, budi slobodan da ne reaguješ i iznenadićeš se u kakvu će te slobodu Hristos uvesti!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Toma рече

Elem, budi slobodan da ne reaguješ i iznenadićeš se u kakvu će te slobodu Hristos uvesti!

Elem, niko mu i ne govori da bi reagovao, nego da bi istraživao termine.

Kad već diskutuje.

I onda će ga tek Bog nagraditi za smirenje, jer ako preskače termine, preskočiće i blagodatan tekst koji je oslonjen na upravo te termine.

Kako ga ti učiš matematici ako mu ukazuješ da preskače recimo neparne brojeve i drži se samo parnih?

Na šta će ličiti njegov matematički račun?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Toma рече

Sve je OK, stav koji maš je dobar za danas. Nemoj ga menjati.
(Pesnički rečeno:) Dok god u svojoj desnoj ruci držiš svesnost svoje nedostojnosti,
možeš u levoj ruci držati svesnost da u tebi prebiva Duh Sveti.

A to da smo mi pravoslavni vernici "bogovi po Božijoj Blagodati" ćeš često, jako često susretati
(npr. i ovde: http://www.prijateljboziji.com/_Obozenje/75167.html )
i samo ga preskači, ne debatuj o njemu. Budi potpuno smiren!
U suprotnom ... osećaćeš se kao da te neko tera da menjaš svoje veroispovedanje,
a to će te samo "lagati tvoja rodjena osećanja". A iz takvih osećanja izlazi svadja, zlopamćenje, ne-molitva.....

Gde si brate Tomo :)

Znas li ti sta se desilo sa serbianforumom?

Ma razumem ja termin malim 'bog' koriste ga Jehovini Svedoci, kada kazu da je Hristos neki 'bog' ali ne pravi.

Problem je sto Otac nikada nikog nije tako nazvao. Cak kaze da se niko ne sme zvati 'elohim' osim njega.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Матусал рече

Христов закон. 

Ваљда би требао да наведеш који су то закони (Ок, сад си променио у једнину, свеједно). :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Svojstveno je i jednima i drugima da smrtnost svoje prirode nisu promenili, te je pravilan zaključak da je sjedinjenje sa Bogom u Isusu Hristu, jedini Put ka preobražaju smrtne prirode u večno Životno bistvovanje, preobražaj smrtno krećućeg bića u besmrtno biće po daru koji je(dar) po prirodi nestvorenih i bespočetnih energija

А то кретање бића ка преображају је пут испуњавања заповести и воље Божије, макар то било и предсмртно покајање опет је то дело заповести, с тим да не спасава дело него благодат а дела су одраз наше слободе.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, mire777 рече

Gde si brate Tomo :)

Znas li ti sta se desilo sa serbianforumom?

Nema para (da se do-zakupi domen), pa nema ni muzike!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Elem, niko mu i ne govori da bi reagovao, nego da bi istraživao termine.

Kad već diskutuje.

I onda će ga tek Bog nagraditi za smirenje, jer ako preskače termine, preskočiće i blagodatan tekst koji je oslonjen na upravo te termine.

Kako ga ti učiš matematici ako mu ukazuješ da preskače recimo neparne brojeve i drži se samo parnih?

Na šta će ličiti njegov matematički račun?

Lepo si mi rekao.
I ako si!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa u pravu je, sto bi ja diskutovao o tome?

Zasto bih se suprotstavljao.

Ako trebam promeniti stav, Bog ce mi ukazati na to.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Џуманџи рече

Ваљда би требао да наведеш који су то закони (Ок, сад си променио у једнину, свеједно). :D

Они у јевањђељу, једино ако неко можда не познаје Христову проповед из других извора. Закони љубави. Јован га је лично слушао и гледао три године и васкрслог га је видео стога више волим његов језик као и језик отаца него спекулације, поготово што сам јако грешан човек и потребујем конкретне поуке. Ви што дишете благодаћу Духа морате и мене палог разумети. :D

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Toma рече

Ovo mi se svidja.

U pravu si!

Al moram reci, pisano je: "Covek posta kao jedan od nas , poznajuci dobro i zlo".

Dakle postao je ''kao Bog''.

Ali opet mi je tesko prihvatiti izraz 'bog po blagodati' (jer to zvuci kao da ''jeste bog'' a ne da mu je ''slican'').

Mogu prihvatiti izraz ''slican Bogu'' ''obozen'' itd...

Razlog zasto ne mogu prihvatiti ovaj vas naziv je zato sto  je i  sotona zeleo postati 'bog'.

Pa kako onda to nama daje naziv koji njemu nije hteo dati?

Ako mi ovo objasnite resicete moju dilemu.

Подели на овим сајтовима

taj izraz i jeste to, dakle "bog po blagodati" jeste "jeste bog" a nije "sličan bogu".

uzmi neko vreme da razmisliš o tome, jer pogrešno tumačiš da to ima veze sa djavolom.

to je želja i volja Božija za svoju tvorevinu. jedini razlog zašto se umesto toga ne koristi konkretan izraz "jeste (jesu) Bog" je zato što mi to ne možemo biti direktno dakle po svojoj prirodi nego to postajemo indirektno dakle po blagodati.

postati sličan bogu nije spasenje a postati bog u smislu potpuno primiti njegov oblik jeste spasenje i tek se onda možemo nazvati Sinovima, inače bi bili poznanici a ne rod.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, mire777 рече

Ako mi ovo objasnite resicete moju dilemu.

Ne moramo mi, nego te upućujem da pogledaš zašto se koriste ti termini i šta oni zapravo govore.

Tvoja vera je zapravo u ovom stadijumu zdrava, samo treba da razumeš i termine koje pripisuješ iz neznanja satani.

Uzmi tekstove koji govore o Oboženju čoveka i razumećeš šta govorimo.

Dakle ne sudi o terminima kad im još nisi upoznao značenje.

Ako te zanima tematika nauči je da ne bi stavljao ljude oko sebe u nezgodnu poziciju.

Brkaš prirodu čoveka i Božju želju da čovek živi u večnoj zajednici sa Njim i On sa nama.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne moramo mi, nego te upućujem da pogledaš zašto se koriste ti termini i šta oni zapravo govore.
Tvoja vera je zapravo u ovom stadijumu zdrava, samo treba da razumeš i termine koje pripisuješ iz neznanja satani.
Uzmi tekstove koji govore o Oboženju čoveka i razumećeš šta govorimo.
Dakle ne sudi o terminima kad im još nisi upoznao značenje.
Ako te zanima tematika nauči je da ne bi stavljao ljude oko sebe u nezgodnu poziciju.
Brkaš prirodu čoveka i Božju želju da čovek živi u večnoj zajednici sa Njim i On sa nama.
Dobro hvala brate.

Послато са SM-J320FN користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

taj izraz i jeste to, dakle "bog po blagodati" jeste "jeste bog" a nije "sličan bogu".
uzmi neko vreme da razmisliš o tome, jer pogrešno tumačiš da to ima veze sa djavolom.
to je želja i volja Božija za svoju tvorevinu. jedini razlog zašto se umesto toga ne koristi konkretan izraz "jeste (jesu) Bog" je zato što mi to ne možemo biti direktno dakle po svojoj prirodi nego to postajemo indirektno dakle po blagodati.
postati sličan bogu nije spasenje a postati bog u smislu potpuno primiti njegov oblik jeste spasenje i tek se onda možemo nazvati Sinovima, inače bi bili poznanici a ne rod.
Znaci postajes 'bog' i doslovno na kraju, i menja ti se priroda?

Znaci ti "nisi slican Bogu" nego "ti jesi Bog"?

Послато са SM-J320FN користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...