Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Постављена слика

jedan žešći retro,juče je bio na nekom lokalnom kanalu..... ideja mi bila simpatična.....  voditelj,koga glumi bil marej,svakog jutra u 6 se budi i preživljava jedan isti dan......

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Чуо сам од пријатеља да је та комедија "Дан мрмота" одлична али је још нисам погледао.

Иначе, дужан си нам утиске за "Зимско светло", без обзира лоше/добре  :smiley:

Погледајте овај филм стварно је одличан:

Укус трешања - http://orthodoxexperience.blogspot.com/2010/01/1996.html 

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

??? ??? ?? ????????? ?? ?? ?? ???????? "??? ??????" ??????? ??? ?? ??? ????? ????????.

?????, ????? ?? ??? ?????? ?? "?????? ??????", ??? ?????? ????/?????  :smiley:

?????????? ???? ???? ??????? ?? ???????:

???? ??????? - http://orthodoxexperience.blogspot.com/2010/01/1996.html 

?im stignem,sumira?u utiske.... ja sam letos po?eo hronološki sa torenta da skidam bergmana..skinuo sam 20-ak filmova pa stao.... na osnovu toga što sam gledao meni se on i miloš forman puno dopadaju....atmosfera mu je fenomenalna....naravno,sve što napišem shvatite kao li?nu i,presiju jer nisam profi u ovoj oblasti

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Genijalnost filma nigde se nije nashla u tvom odgovoru maks joooj

vinstone,kad bi genijalnost filma mogla da se nadje u postu tj. odgovoru niko ne bi gledao filmove.... :)

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Душан Ковачевић,академик,драмски писац,

цитат:

Политика, 31.12.2009.,

Текст:    "Безнађе се побеђује смехом."

Како (пр)осветлити мрак?

Направили сте, својевремено,и географску поделу

драмског стваралаштва,што идемо северније ближе

смо чистој драми,а што више корачамо јужно драма

је све разбарушенија?

Да ли данас тако мислите?

" Човеку коме је хладно,човеку који живи са недовољно Сунца,

човеку који време проводи због хладноће у затвореном

простору,разумљива је и блиска слика света Бергмана,

као што је људима уз море-без обзира на социјални статус,

драга поетика Фелинија.

Два чудесна ствараоца 20. века, само су сликовити пример

утицаја Сунца  на све што се тако олако назива уметност.

И све што сам старији,и све што сам обазривији шта бих још написао,

Сунце ми је све ближе,драже,лепше,и некако обавезујуће да му се не

супротстављам ''ширењем мрака.''

И сада ту почиње један скоро метафизички проблем,

како најбоље,најлепше,најтачније, (пр)осветлити мрак,

планетарни мрак у који полако тонемо."

Подели на овим сајтовима

??? ??? ?? ????????? ?? ?? ?? ???????? "??? ??????" ??????? ??? ?? ??? ????? ????????.

?????, ????? ?? ??? ?????? ?? "?????? ??????", ??? ?????? ????/?????  :smiley:

?????????? ???? ???? ??????? ?? ???????:

???? ??????? - http://orthodoxexperience.blogspot.com/2010/01/1996.html 

?im stignem,sumira?u utiske.... ja sam letos po?eo hronološki sa torenta da skidam bergmana..skinuo sam 20-ak filmova pa stao.... na osnovu toga što sam gledao meni se on i miloš forman puno dopadaju....atmosfera mu je fenomenalna....naravno,sve što napišem shvatite kao li?nu i,presiju jer nisam profi u ovoj oblasti

?? ???...?? ??? ????? ?  0102_laugh

?? ??? ?????? ???, ??? ????? ????????? ???????, ????? ?????? ??????, ?????? ?????. ?????? ?? ?????? ?? ????? ???? ?????, ? ???? ?? ?????? ?? ????  :smiley:

?????? ?? ??????  klapklap

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

??? ??? ?? ?? ??? ??????? ???? ? ????? ?? ???????? ????,??? ?? ???????? ???? ???? ?? ????????? ? ????? ? ???? ?? ?? ????? ?????, ??? ?? ????? ????? ????? ???? ?? ??????? ???? ????? ?? ???? ???? ????? ? ??? ?? ??????? ?? ????? ?? ?? ????? ?? ???? ?????????. ????? ? ??? ?? ?????? ????? ????? ??? ? ?? ????? ?? ??????, ????? ?????? ?? ???????? ? ??? ????? ?????????? ???? ???? ?? ????????? ???? ?????? ?? ?? ?????? ??? ?? ?????? ??????? ?? ?? ???? ??????? ??????. ??? ??? ?????????? ?? ????? ????? ?? ????????? ????? ?????????, ???????? ?????, ???????? ??? ???? ??? ?????. ???? ???? ? ?? ????? ???? ?????????.

???? ????? ?????????? ?? ??????? ???????, ???? ??? ?? ?????????,??????, ????? ?? ???? ????????, ?? ????? ???? ??????? ??? ?? ????? ?? ???? ? ? ?? ??? ?? ????? ?????? ?? ?????????, ????, ????? ???? ????????, ??????...

? ???????? ????? ?? ???? ???? ?????? ???????? ????? ??????????, ??? ??? ?? ?????? ?????????? ????? ???? ?? ???????????, ?????, ?????????? ????? ???? ?? ?? ??????? ????? ???? ???? ?? ?????????...

??????  :smiley:

??,??? ??? ???? ? ??????? ?????????? ???????????,? ? ???????? ??????? ?? ?????????... 0205_whistling

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Па, ето, моја ширина долази до ту, али не прелази преко тога.

Ко може више, честитам  :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Felon (2008)

http://www.imdb.com/title/tt1117385/

Узбудљив филм о човеку који `заглави` у затвору међу најгорим затвореницима јер је штитио своју породицу од лопова. Довољан је био један погрешан корак да му се потпуно преокрене живот, сада је у затвору у коме владају врло сурова правила и глава се може изгубити само једним погрешним кораком. Филм има изразиту етичку димензију и треба га погледати. Подаци, изнети на крају филма, о броју спроведених криминалаца у САД су врло упечатљиви.

Постављена слика

http://www.youtube.com/watch?v=ToIAA0Y-QlQ

Подели на овим сајтовима

felon je inače engleski termin kojim se opisuju najgori kriminalci.....

prevod bi bio težak prestupnik ili zločinac...bukvalno, naravno

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...