Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Да ли сте гледали овај од истог редитеља?

Нисам, али видим Фасбендера, који је Меквину изгледа омиљени глумац. Морам погледати. Хвала на препоруци.

Подели на овим сајтовима

Da li ste odgledali? :)

predestination-poster.jpg

Очекиво много више. На пола филма сам сконто шта и како, ал онда чеко да нисам у праву и да ме изненади, и преварио сам се.

Испричана прича у много филмова већ, очекивано, само освежено за новије генерације које већ нису гледале овакве филмове.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Mekonahiju je ova 2014. superuspesna. Jos jedan jak argument protiv onih ideologija koji sumanuto zagovaraju ideju da je maksimalni covekov potencijal od 20. do 30. godine  zivota.

Подели на овим сајтовима

Jos jedan jak argument protiv onih ideologija koji sumanuto zagovaraju ideju da je maksimalni covekov potencijal od 20. do 30. godine  zivota.

То само причаш јер си матор. Што се мене тиче, сви смо овде за старо гвожђе, част овој деци. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

То само причаш јер си матор. Што се мене тиче, сви смо овде за старо гвожђе, част овој деци. 

Na papiru jesam. Ali inace mi niko ne daje preko 25 kad me vide. Tako da sam poslednji od nas iz x/milenijumnske generacije koji moze da kuka na tu temu. :D

Подели на овим сајтовима

Na papiru jesam. Ali inace mi niko ne daje preko 25 kad me vide. Tako da sam poslednji od nas iz x/milenijumnske generacije koji moze da kuka na tu temu. :D

Благо теби. Мене кад виде, само кажу "Пропо!"

Подели на овим сајтовима

zagovaraju ideju da je maksimalni covekov potencijal od 20. do 30. godine zivota

Vecu glupost nisam skoro procit`o. Sa li bi Jerotic rek`o na to, pitam se...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

У недостатку прикладније теме, пробаћу овде... Елем, одгледао сам чувену трилогију чувеног италијанског редитеља Антониониа (Ла Ноте, Л'Авентура и Л'Еклиз) и нисам провалио по чему је чувена :) Ако би неко могао да да неки предлог тумачења, био бих му захвалан

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Koначно СРПСКИ православни филм! ПРЕМИЈЕРА НА ФЕСТ-у. Предивно појање Гркиње Нектарије Карантзи. Филм се зове Исцељење и прати подвиг православног монаха:

635482003632274767.jpg

"The Word in the desert is most attacked by voices of temptation, the crying shadow in the funeral dance, the loud lament of the disconsolate chimera..." 

Подели на овим сајтовима

У недостатку прикладније теме, пробаћу овде... Елем, одгледао сам чувену трилогију чувеног италијанског редитеља Антониониа (Ла Ноте, Л'Авентура и Л'Еклиз) и нисам провалио по чему је чувена :) Ако би неко могао да да неки предлог тумачења, био бих му захвалан

Антониони се гледа зато да би се уживало у слици :) У његовим филмовима радња, па чак и психологија карактера бивају потиснути на рачун укупног "изгледа" кадра, који постаје порука за себе... Он не коментарише, само равнодушно приказује. Ако бисмо морали наћи пандан у књижевности, био би то Камијев "Странац" - то је тај исти, егзистенцијалистички, сасвим пострелигијски приступ. У основи, он је стваралац опседнут човековом отуђеношћу, и он је слика као симптом, не одлазећи даље. Ко жели више, мора гледати Бергмана. Ко жели још више, мора гледати Тарковског. :)

635482003632274767.jpg

"The Word in the desert is most attacked by voices of temptation, the crying shadow in the funeral dance, the loud lament of the disconsolate chimera..." 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...