Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

On 10. 4. 2014. at 11:56, R.Žiskar рече

Ево још мало научне фантастике, али као што је обичају последње време, има и поруку..

49760301064286841439.png

http://www.imdb.com/title/tt1706620/

Апокалипса, бла бла бла, остао само један возић који јурца у круг и не сме да стане да се не би сви посмрзавали.

А воз је, то видимо у току филма, пресликано људско друштво са свим хијерархијским елементима.

Интересантна студија са благим призвуком чувене Bioshock игрице.

По мени, ту има материјала за играну серију. 

Сад сам погледао. 

Добар је.

Пази, лик је покајник.

Кад под теретом разума-логике замало да прихвати овакав свет он га одбацује јер не може се свет градити на патњи, посебно најмањих. Ово задње је чисти Достојевски. Проверићу и друге филмове овог редитеља. Једино што ми се не свиђа је испоштовање холивудског хепиенда.

Качи даље.. :)

Подели на овим сајтовима

Son of God sam si ostavio za nedelju, znam milion puta ispričana priča, ali , kakav je da je svaki film o Isusovom životu nadahnjuje, to malo ko može da spori :)

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Бена Стилера сам одувек капирао као комедијаша. Пошто волим тај жанр, гледао сам га у неколико таквих остварења и није на мене оставио неки посебан утисaк. Свакако ми је више "пријао", него онај кревељави Џим Кери, али... И онда ових дана "налетим" на ову комедију/драму или обрнуто-како вам воља, коју је Стилер режирао и у којој тумачи главну улогу...

Дакле, он је шеф једног одељења у познатом магазину "Лајф". Заправо, он је шеф одељења негатива тог чувеног магазина, којем нова управа спрема свилен гајтан у виду последњег штампаног издања, јер од следећег месеца прелазе само на онлајн издање, што значи да Стилер аутоматски губи и посао... Још један пораз на видику, за човека чији је живот до сада био састављен не баш од пораза, али од низа разочарења... Нема жену, а и она која му се свиђа га за почетак "кулира" (лепушкаста Кирстен Виг). Ту су и ексцентрична сестра и посесивна мајка (Кетрин Хан и Ширли Меклејн). И на послу "нова власт" оличена у једном педерастом лику, којег је тако лако "мрзети" и који се навалио на плећа мученог Митија, тражећи од њега да му за последњи број штампаног издања "роди" волшебно загубљени 25-ти негатив чувеног "Лајфовог" ексклузивца, којег тумачи увек опуштени и добри Шон Пен...

Сав дотадашњи Митијев живот, био је састављен од неких нијанси сиве на јави и шаренила које само могу снови да донесу. Е, Волтер Мити сада одлучује да то промени и креће у својеврсан пут око света у потрази са негативом и његовим аутором. Прелепе слике Британске Колумбије, пејсажи Гренланда и Исланда, као да на симболичан начин говоре, да то тако очекивано сивило, а каква су та места за очекивати, ипак доносе експлозију боја, у којој Волтер мења колорит свог живота, где боје снова прелазе на јаву и дају јој на моменте и неку "њуејџовску" арому...

Значи, поред питке приче, комедијице са драмским елементима, која ће емотивнијима измамити и неку сузу у клишеизираном финалу филма, вреди ово дело одгледати због заиста грандиозне фотографије и прелепо забележених пејсажа северног поларног круга наше планете.

Препорука! "Тајни живот Волтера Митија"-"The Secret Life of Walter Mitty"

secret_life_of_walter_mitty_ver4_xlg.jpg

http://thesecondtake.com/wp-content/uploads/2013/09/secret_life_of_walter_mitty_ver4_xlg.jpg

IMDb

Подели на овим сајтовима

An attempted assasination plot against Hitler sends one of his trusted SS officers into hiding as a Jew(thanks to plastic surgery and false papers)in a concentration camp. After the camp is liberated, he joins the Zionist army in their fight for Israel.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...